آشنایی کامل با الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل google hummingbird را در این مقاله آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف میتوانید کسب کنید.
در مقاله الگوریتم مرغ مگس خوار میخواهیم کمی به زمانهای قبل سفر کنیم؛ البته خیلی دور نمیرویم، در این سفر قصد داریم به همین 10-12 سال پیش سری بزنیم و ببینم که از آن زمان تا الان جستجو با گوگل دچار چه تغییراتی شده است، سپس با یکی از الگوریتم های گوگل در سئو به نام پرنده مرغ مگس خوار آشنا میشویم و حسابی راجع به آن صحبت میکنیم. در ادامه الگوریتم مرغ مگس خوار با ما همسفر میشود و حرفهایی که از علاقههایش به رفتار کاربران میگوید را میشنویم و نکاتی در خصوص سئو را یاد میگیریم و آیندۀ جستجوها را نیز میبینیم.
اگر اهل سفرهای شگفتانگیز و پر ماجرا هستید و میخواهید اطلاعات مفیدی گیرتان بیاید، کمربندهای ایمنیتان را محکم ببندید و با ما در این مقاله همراه باشید.
نگاهی به روند جستجو در گوگل
فکر میکنم حداقل یک بار در زندگی برای شما هم این اتفاق افتاده است که جملهای را در گوگل سرچ کردید و بعد از مشاهدۀ صفحه نتیجهها با چهرهای متعجب آن را بستهاید.
مثلاً در گوگل سرچ میکردیم آموزش پیانو و میرسیدیم به صفحهای کپی که در ردیف اول نتیجه گوگل جا خوش کرده بود. همان صفحاتی که هیچ محتوای با ارزشی نداشتند و کافی بود دستمان به دکمهای جایی بخورد تا هزار تا سایت تبلیغاتی نفرتانگیز برای ما باز شود.
به خاطر آوردید؟ حالا شاید از خودتان بپرسید چه اتفاقی افتاده بود که گوگل این صفحهها را جز نتیجههای اولیه خود نشان میداد؟ داستان از این قرار بود که این صفحات با ساختن لینکهای کپی یا انکرتکست و ریختن کلمات کلیدی به صورت کلی در سایتشان، گوگل را گول میزدند و به قسمتهای بالا نفوذ میکردند.
مثلا اگر برای سایتی آموزش پیانو کلمه کلیدی محسوب میشد، متنی مینوشتند اینگونه: آموزش پیانو و این عبارت را به تعداد دفعات زیاد بهصورت بی معنی تکرار میکردند و از طریق آن رتبه بسیار خوبی بدست میآوردند.
معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار hummingbird algorithm
با ارائه بروزرسانیها و الگوریتمهای جدید مانند الگوریتم کبوتر گوگل سایتهای اسپم را جریمه و با گذشت زمان از بستر اینترنت پنهان کرد. الگوریتم پاندای گوگل اولین الگوریتمی بود که به بررسی محتوای تولید شده صفحهها پرداخت و کیفیت آنها را ارزش گذاری کرد. همین الان هم اگر سایتی از مطالب اسپم استفاده کند بهزودی مورد خشم الگوریتم پاندا قرار میگیرد و توسط او جریمه میشود. بعد از پاندا، دومین الگوریتم به نام پنگوئن متولد شد و وظیفۀ آن مبارزه با صفحاتی بود که که از بک لینک سازی کپی استفاده میکنند.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن به قسمت مجله آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف مراجعه کنید و اطلاعات ارزشمندی را کسب کنید.
اما امروز ما در این مقاله میخواهیم درباره الگوریتم مرغ مگس خوار یا الگوریتم Hummingbird صحبت کنیم.
علت نامگذاری الگوریتم مرغ مگس خوار
دلیل نام گذاری این الگوریتم به مرغ مگس خوار این است که سرعت و دقت آن بسیار بالا و زبان زد خاصوعام است. الگوریتم مرغ مگس خوار با دقت زیاد و سرعت بالایی کلمهها را آنالیز میکند و هم معنی آنها را تا حد زیادی میشناسد.
الگوریتم مرغ مگس خوار در حالی که نزدیکترین و بهترین نتایج را برای شما میآورد، صفحاتی را هم که بیش از اندازه از کلمات کلیدی استفاده میکنند و محتوای یا ارزشی ندارند جریمه میکند. به عبارت دیگر، هدف گوگل از معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار این بود که هم نتیجه واقعیتر و بهتری را به کاربران نشان دهد، و هم کاری کند که مدیران سایتها به تولید محتوای ارزشمند توجه خیلی ویژهای کنند.
وظیفه اصلی الگوریتم مرغ مگس خوار
برای مثال شما سرچ میکنید “رستوران های اصفهان” و الگوریتم مرغ مگس خوار به سرعت دست به کار میشود و بقیه کلمههایی را هم که از نظر معنایی به کلمات “رستوران ها” و “اصفهان” نزدیک هستند را در نظر میگیرد.
مثلاً برای رستوران کلمات “ایرانی”، “غذا”، “غذای فست فودی” و “رستوران های سنتی و محلی” و برای کلمۀ اصفهان، مناطق نزدیک اصفهان مثل نقش جهان و نجف آباد هم در نظر گرفته میشوند. با این حرکت شما میتوانید نتیجه متفاوتی مثل بهترین رستورانهای اصفهان، در سفر به اصفهان چی بخوریم؟ رستوران های نجف آباد و لیستی از این رستورانها را در نقشه یا گوگل مپ ببینید.
قبلاً ممکن بود برای پیدا کردن نتیجه دلخواهتان چند بار به صورتهای مختلف عبارت مورد نظرتان را سرچ کنید؛ اما الان الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل با کمک گراف دانش گوگل و جستجوی شبکه معنایی (Semantic search) این کار را برای شما آسان کرده است. شاید از خودتان بپرسید که گراف دانش و جستجوی شبکه معنایی دیگر چه مفاهیمی هستند؟ نگران نشید، در ادامه مقاله الگوریتم مرغ مگس خوار جواب سوالتان را پیدا میکنید. اگر علاقه دارید از معماری سایت سر در بیاورید و نحوه انجام بهترین معماری سایت را بیاموزید پس این مقاله را بخوانید.
گراف دانش گوگل چیست و چگونه کار میکند ؟
زمانی که شما کلمههایی را در گوگل سرچ میکنید، فقط به دنبال یک سایت مشخص نیستید؛ در واقع شما در این جستجو به دنبال یک هدف مشخص هستید. اینجاست که گراف دانش به کمک شما میآید و احتمال کوچ کردنتان به دور دستها را تا حد خیلی زیادی کم میکند.
گراف دانش گوگل یک سال قبل از معرفی الگوریتم مرغ مگسخوار شروع به کار کرد و هدف آن نمایش دادن نتیجههای دقیق و مرتبط، درباره افراد و لوکیشنها و هرآنچه که به آنها مربوط میشود بود. این اطلاعات از همه اینترنت و سایتهای معتبر برای دنیا مثل ویکیپدیا و IMDB گردآوری میشوند.
مثلاً وقتی شما نام ساندویچ را در گوگل جستجو میکنید، فقط به معرفی ساندویچ نمیرسید، شما در سمت راست صفحه نتیجههای دیگری را هم خواهید دید. این اطلاعات میتوانند رستورانهای معروف، انواع ساندویچ، تاریخچه اختراع ساندویچ ، ساندویچهای شبیه هم و… باشند.
بهبود بخشیدن به سئوی سایت با کمک از الگوریتم Hummingbird
اگر به یاد بیاورید، گفتیم که یکی از اهداف مهم الگوریتم hummingbird بهبود بخشیدن به رضایت کاربر است؛ اما برای رسیدن به هدف، گوگل باید یک سری آنالیز از رفتار کاربر را در خود ثبت کند. خبر خوشحال کننده اینکه شما میتوانید با رعایت قوانین الگوریتم مرغ مگس خوار، وضعیت سئوی سایت خود را بهبود ببخشید. اما برای این چه اقداماتی باید انجام داد؟
از کلمات کلیدی گوناگون و عبارات توصیفی استفاده کنید
شما هیچ وقت در محتوای تولیدی برای سایت یا متن مقالههای خود مدام نباید یک کلمه کلیدی را تکرار کنید؛ اما بهتر است، از هم معنیها و عبارات کلیدی طولانی Long tail استفاده کنید. به عنوان مثال زمانیکه در مورد رستوران مینویسید، میتوانید با استفاده از عباراتی مانند “تنها رستوران ایتالیایی با کیفیت در تهران” مفهوم مورد نظر خود را به کاربران و گوگل برسانید، بدون آنکه مدام نام این رستوران را تکرار کرده و بیاورید.
همچنین استفاده از عبارات مترادف یا همخانواده شانس شما را برای گسترش کلمات کلیدی و کسب رتبه بهتر افزایش میدهد. بعنوان مثال عبارتهای خانه/خونه، شکلات/کاکائو، واگذاری/فروش از دید گوگل مفهوم کاملا مشابهی را به کاربر منتقل میکند و میتوانند در متن صفحات جایگزین همدیگر شوند.
به این کار در اصطلاح مفهومگرایی در تولید محتوا میگویند. کلمه مفهومگرایی به همراه همه استانداردهایی که در زمان تولید محتوای مقاله یا محصول باید رعایت کنید را میتوانید به صورت حرفهای میتوانید در اینترنت جستجو کنید.
از نشانهگذاری استاندارد (Schema) کمک بگیرید
برای اینکه بتوانید مفهوم محتوای تولیدی سایت خود را به گوگل بفهمانید، نیاز دارید که به زبان خودش با او هم کلام شوید. این کار همان زبان نشانهگذاری برای گوگل است که استفاده از آن تاثیر زیادی بر روی بهبود وضعیت سئو سایت داشته و باعث میشود موتورهای جستجو مثل گوگل راحتتر با سایت شما ارتباط برقرار کنند و بهتر آن را بفهمند. قطعاً درک بهتری از صفحات سایت به نفع شما است و باعث میشود در کنار رعایت قوانین حاکم بر موتورهای جستجو و سایر اصول سئو، شاهد افزایش رتبه سایت به صورت قابل توجهی در موتورهای جستجو برای خود باشید.
گوگل با کمک الگوریتمهای مختلف تلاش میکند موضوعات مختلف صفحهها را درک کند. حالا اگر شما از سیستم نشانهگذاری به درستی استفاده کنید به راحتی متوجه خواهید شد که این صفحات در مورد معرفی و بررسی فیلم است یا محلی برای فروختن فیلم. نشانهگذاری استاندارد بر روی صفحات به شما کمک میکند صفحه های گوناگونی مثل مقالهها، محصولات، فیلم ویدئویی، آموزش غذا، رستوران، دورههای آموزشی و … را به گوگل معرفی کرده و محل قرار گیری اطلاعات مهم مثل عنوان اصلی، هزینه، سال انتشار، وضعیت دارایی و … را مشخص کنید.
نشانهگذاری استاندارد قسمتی از کدنویسی و طراحی سایت شما است و برای کاربران غیر قابل مشاهده است.
نرخ پرش را کاهش دهید و زمان حضور کاربران را در سایت افزایش دهید
شاید اینقدر در مورد اهمیت تجربه کاربری یا یو آی شنیده باشید که تکرار دوباره آن ممکن است خاطر شما را ناراحت کند. اما اجازه بدهید دوباره به شما یاداوری کنیم! اگر دوست دارید سایت شما از یک طرف توسط گوگل رتبه خوبی به دست آورد و از طرفی دیگر، برای الگوریتم مرغ مگس خوار هم مناسب باشد، به رفتار مخاطب خود دقت کنید. چطور؟
سعی کنید بیوگرافیها، فیلمها و حتی بخشهای سادهای مثل گراف گوگل، جدولها، نمودار و نقل قول ها از افراد معروف را چاشنی محتوای سایت خود کنید تا نرخ پرش (Bounce Rate) سایت را کاهش دهید و کاربر خود را قانع کنید که زمان بیشتری بر روی سایت شما بگذارد. برای درک بهتر این کلمه پیشنهاد میکنیم مقاله نرخ پرش را از سایت بانوی هدف بخوانید.
الگوریتم Rank Brain که میتوانید مقاله آن را به طور کامل از سایت بانوی هدف بخوانید در ارتباط مستقیم و همکاری مداوم با مرغ مگس خوار است. این الگوریتم تلاش میکند تا رفتار کاربران هنگام سرچ را مورد بررسی قرار داده و میزان رضایتمندی آنها از نتیجههای گوگل را تخمین بزند. یکی از عاملهای مهم برای گوگل زمان حضور کاربر در صفحه است.
تکنیکهای زیادی برای افزایش زمان حضور کاربر در سایت و نشان دادن علاقه او از محتوای تولید شده برای صفحه وجود دارند. برخی از مهمترین روشها را در زیر برایتان آورده ایم؛ افزایش نرخ CTR، کامنت های جذاب و ویدیو مارکتینگ چیست هستند که درقسمت مجله سایت بانوی هدف در خصوص هر یک از اینها به صورت کامل آموزش داده شده است.
خلاصه مقاله الگوریتم مرغ مگس خوار
گوگل با ارائه بهروزرسانیها و الگوریتمهای جدیدش سایتهای اسپم را جریمه و با گذشت زمان از بستر اینترنت پنهان کرد. الگوریتم پاندا گوگل اولین الگوریتمی بود که به بررسی محتوای تولید شده صفحهها پرداخت و کیفیت آنها را ارزش گذاری کرد. همین الان هم اگر سایتی از مطالب اسپم استفاده کند بهزودی مورد خشم الگوریتم پاندا قرار میگیرد و توسط او جریمه میشود.
در این مقاله راجب الگوریتم مرغ مگس خوار صحبت کردیم و طریقه کارکرد آن را به طور کامل برایتان شرح دادیم.
چرا بانوی هدف سایت خوبی برای خدمات دیجیتال مارکتینگ است؟
بهترین خدمات دیجیتال مارکتینگ، خدمات سئو، طراحی سایت های ووردپرسی برای خبر، فروشگاه، دایرکتوری و.. را میتوانید در سایت بانوی هدف دنبال کنید.
بانوی هدف در مقایسه با بقیه سایتهای رقیبش وضعیت بهتری در ارائه خدمات به مشتریان را دارد.
همچنین میتوانید به اینستاگرام بانوی هدف سر بزنید و از بهروزترین اتفاقات و اخبار دنیای دیجیتال مارکتینگ بهرهمند شوید.
سوالات متداول الگوریتم مرغ مگس خوار
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چه می کند؟
برای مثال شما سرچ میکنید “رستوران های اصفهان” و الگوریتم مرغ مگس خوار به سرعت دست به کار میشود و بقیه کلمههایی را هم که از نظر معنایی به کلمات “رستوران ها” و “اصفهان” نزدیک هستند را در نظر میگیرد.
قبلاً ممکن بود برای پیدا کردن نتیجه دلخواهتان چند بار به صورتهای مختلف عبارت مورد نظرتان را سرچ کنید؛ اما الان الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل با کمک گراف دانش گوگل و جستجوی شبکه معنایی (Semantic search) این کار را برای شما آسان کرده است.
علت نام گذاری الگوریتم مرغ مگس خوار به این اسم چه بود؟
دلیل نام گذاری این الگوریتم به مرغ مگس خوار این است که سرعت و دقت آن بسیار بالا و زبان زد خاص است. الگوریتم مرغ مگس خوار با دقت زیاد و سرعت بالایی کلمهها را آنالیز میکند و هم معنی آنها را تا حد زیادی میشناسد.
الگوریتم مرغ مگس خوار در حالی که نزدیکترین و بهترین نتایج را برای شما میآورد، صفحاتی را هم که بیش از اندازه از کلمات کلیدی استفاده میکنند و محتوای یا ارزشی ندارند جریمه میکند.
چرا همه الگریتمهای گوگل اسم جکوجونوره؟ نه واقعا برام سواله؟
حالا حمید جان شما خودتو ناراحت نکن;-) من الان بهت میگم چرا درواقع اسم الگوریتمهای گوگل بر اساس ویژگی اون حیوانات انتخاب شده مثلا همین الگوریتم مرغ مگسخوار؛ خود مرغ مگسخوار انقدر تو کارش سریع، با دقت و تمرکزه که میتونه رو هوا ثابت بمونه یا حتی رو به عقب پرواز کنه حالا شما در نظر بگیر رباتی که با این دقت کلماترو آنالیز میکنه و مترادفهارو هم تشخیص میده چه اسمی بهتر از این پرنده میشد گذاشت.