گوگل تگ منیجر از سال 2012 در اختیار دیجیتال مارکترها قرار گرفت اما مدت زمان کمی است که در مقالات بازاریابی و دنیای وب از آن صحبت میشود. ما در این مقاله از بانوی هدف به پاسخ سوال گوگل تگ منیجر چیست و کاربردهای گوگل تگ منیجر میپردازیم .
بررسی رفتار کاربران سایت و آنالیز رفتار آن ها در خصوص تبدیل شدن آنها به مشتریان دائمی و یا خریدار از سایت باعث افزایش نرخ کلیک در سایت شما میشود. امروزه ابزار گوگل آنالیتکس Google Analytics در اختیار کاربران گوگل برای آنالیز سایت بصورت رایگان وجود دارد.
در کنار گوگل آنالیتکس، سرچ کنسول Search Console برای بررسی وضعیت سئو سایت وجود دارد. در کنار این ابزارها برای بهبود وضعیت فروش سایت میتوانید از ابزهای چت آنلاین با مشتری و ابزارهایی که انواع محتوا سایت را مدیریت میکند در شبکههای اجتمایی و پوش نوتیفیکیشنها استفاده کنید.
حالا شاید از خود بپرسید که ربط این تبلیغات به گوگل تگ منیجر چیست ما در ادامه به تمامی سوالاتی که در ذهن شما شکل گرفته به بهترین نحو ممکن پاسخ میدهیم.
برای استفاده از ابزارهای گفته شده و در واقع وصل کردن آنها به سایت نیاز به قطعه کدی که برنامه نویسی شده داریم. این قطعه ها کد تگ منیجر نام دارد. حالا شاید بپرسید که تگ منیجر چیست؟ تگ منیجر ابرای برای مدیریت تگهای قرار داده شده در سایت هستند.
در ادامه پاسخ سوال اصلی یعنی گوگل تگ منیجر چیست را به همراه ویژگیهای تگ منیجر برایتان توضیح میدهیم.
گوگل تگ منیجر gtm چیست ؟
تگها در دنیای برنامه نویسی قطعههایی هستند که کاربرد یکسان دارد. تگها در قسمت head سایت بارگذاری میشوند. برای اینکه ابزارهای آنلاین مثل گوگل آنالیتکس، سرچ کنسول و چت آنلاین با مشتری را به سایت متصل کنیم باید از تگ استفاده کنیم.
تگ منیجر از meta name تشکیل شده است.
تگ منیجر به طور خلاصه در خصوص مدیریت تگهایی که در سایت قرار میدهیم است مثلا برای کاهش تعداد تگهاو افزایش قابلیتها توسط تگها استفاده میشود.
کاربرد گوگل تگ منیجر
تا اینجای مقاله پاسخ سوال گوگل تگ منیجر چیست را دریافتیم حالا درباره کاربرد گوگل تگ منیجر میخواهیم صحبت کنیم:
اتصال آنالیزگرها با تگ منیجر
با کمک نصب گوگل تگ منیجر میتوان از ابزارهای آنالیز مثل سرچ کنسول و گوگل آنالیتکس برای آنالیز سایت بدون مراجعه به خود سایت استفاده کرد.
اضافه کردن تگها
تگ منیجرها برای مدیران سایتی هستند که مهارت کدنویسی بالایی ندارند. تگ منیجر باعث اضافه شدن تگهای مورد نیاز به قسمت هدینگ سایت میشود.
البته که بعضی از تگها به صورت از قبل آماده در تگ منیجر وجود دارد ولی شما میتوانید بقیه تگهای مورد نیاز خودتان را نیز وصل کنید.
ارسال اطلاعات به گول آنالیتکس
برای انتقال اطلاعات به گوگل آنالیتکس از تگ منیجر استفاده میشود. اطلاعاتی از قبیل رفتار کاربران در سایتهای دیگر را به گوگل آنالیتکس انتقال میدهد.
ردیابی اطلاعات
تگ منیجر در خصوص بررسی رفتار کاربران از قبیل اسکرول، کلیک بر روی دکمه یا همان پوش نوتیفیکیشنها و بازدید کاربر از تمامی صفحات سایت، اطلاعات بسیار دقیقی را به وبمستران یا همان مدیران سایتها میدهد.
البته این کاربرد تگ منیجر بدون استفاده از گوگل آنالیتکس غیر قابل استفاده میگردد.
در ادامه مقاله گوگل تگ منیجر چیست با مزایای گوگل تگ منیجر آشنا میشوید.
چرا باید از تگ منیجر استفاده کنیم
برای استقاده از گوگل تگ منیجر google tag manager دلایل بسیار زیادی وجود دارد زیرا gtm باعث آنالیز بهتر و هر چه سریعتر سایت میگردد.
در مقاله گوگل تگ منیجر چیست برخی از دلایل استفاده از گوگل تگ منیجر را مینویسیم:
گوگل تگ منیجر باعث افزایش سرعت سایت میشود
قبلا هم گفتیم برای وصل کردن سایت به ابزارهای آنالیز مثل گوگل آنالیتکس باید تگ مخصوصی را در head سایت قرار بدهید.
زیاد بودن کدهای برنامه نویسی برای سرعت سایت مخرب هستند به طوری که با زیاد بودن کدها سرعت سایت به طور چشم گیری کاهش مییابد. شما میتوانید برای کاهش کدهای سایت به جای قرار دادن کدها در سایت آنهارا در تگ منیجر قرار دهید.
انتقال کدها به گوگل تگ منیجر باعث کاهش درخواستها به سرور اصلی سایت میگردد که این موضوع باعث افزایش سرعت سایت میگردد.
کاهش نیاز به مهارت تخصصی کدنویسی
در مقاله گوگل تگ منیجر چیست به یکی دیگر از دلایل استفاده از گوگل تگ منیجر اشاره میکنیم.
گفتم که این ابزار به شما در خصوص گرفتن اطلاعات از رفتار کابران سایت، کمک شایانی میکند. مثلا شما قصد دارید در یک صفحه ببینید که دکمه cta ( شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کال تو اکشن با مراجعه به وب سایت بانوی هدف بهترین و بروزترین اطلاعات را از طریق مقاله cta چیست کسب کنید) که طراحی کردید با کدام رنگ برای کاربران جذابتر بوده است از این ابزار استفاده میکنید.
در شرایط عادی برای بررسی اینکه کدام رنگ مثلا برای cta بهترین بازخورد را به سایت شما داده است باید به کمک کدی که برنامه نویس برایتان آماه میکند و اتصال آن به گوگل آنالیتکس از شرایط سایت اطلاعات کسب کنید.
وقتی که سایتتان به گوگل تگ منیجر متصل باشد، بدون نیاز به کد و برنامه نویس با استفاده از تگهایی که از قبل در این ابزار وجود دارد، این کار را انجام دهید.
برخی از کاربردهای گوگل تگ منیجر برای بررسی رفتار کاربران:
- تعداد کلیک کاربران بر روی هر دکمه
- بررسی تعداد کلیک کاربران بر روی لینکها
- برای سایتهای فروشگاهی، بررسی تعداد کلیک روی دکمه خرید
- رفتار کاربر در مقابل ویدئوهای داخل سایت
- زمانی که کاربر برای پر کردن فرم اختصاص داده است
- تعداد افرادی که سایت را اسکرول کردند
- تعداد خریدهای نصف و نیمه
- میزان زمانی که کاربر در هر صفحه سایت بوده است
- بررسی تعداد صفحاتی که پرینت شده
بعضی از تگ منیجرهایی که بصور آماده وجود دارد:
Google Optimize, Google ADS, Google ANALYTICS, ADJUST, FIREBASE, HOT GAR شما میتوانید با آموزش دیدن در خصوص هر یک از این ابزارها سایت خود را آنالیز کنید.
کاهش احتمال خطای وبمستران
گاهی اوقات با دست کاری کدهایی که در داخل وبسایت قرار دارند، ممکن است در سایت مشکل جدی به وجود آید و شما با مشکل جدی روبرو شوید. استفاده از گوگل تگ منیجر از بروز مشکلات احتمالی که ممکن است شما در هنگام تغییر کدهای وبسایت با آن مواجه شوید جلوگیری میکند.
گوگل تگ منیجر با قابلیت پیش نمایش سایت قبل از نهایی کردن تغییرات در سایت از رخ دادن بحران برای سایت جلوگیری میکند. یعنی قبل از اینکه تغییرات سایت برای کاربران قابل نمایش باشد شما میتوانید آن را ببینید و در صورت رضایت آن را نهایی کنید.
گوگل تگ منیجر قابلیت برگشتن به حالت اولیه یا بک آپ را برای کاربرانش فراهم کرده است. به این صورت که اگر حتی بعد از انتشار دچار مشکل در سایت شدید میتوانید تمامی تغییراتی را که به وجود آوردید را به حالت اولیه سایت برگردانید.
ویرایش دستی کدهای سایت
در گوگل تگ منسجر علاوه بر تگهایی که شما میتوانید به صورت رایگان از آنها استفاده کنید قابلیت ویرایش دستی کدها نیز فراهم است تا شما طبق شرایط و دانشی که دارید کدهایی را اضافه و یا از سایت کم کنید.
امنیت بالای گوگل تگ منیجر
برخی تصور میکنند که چون امکانات ابزار گوگل تگ منیجر رایگان است پس از امنیت پایینی برخوردار است. این تصور غلط باعث میشود که برخی از وب مستران از این ابزار استفاده نکند.
این پندار کاملا غلط است و استفاده از گوگل تگ منیجر از هیچ طریقی امنیت سایت شما را پایین نمیآورد.
کم شدن محدودیتها
در مقاله گوگل تگ منیجر چیست میخواهیم به یکی از دلایل ناشناخته استفاده از گوگل تگ منیجر اشاره کنیم.
شاید فکر کنید که گوگل تگ منیجر ابزاری برای وبسایتها میباشد اما این ابزار در برنامههای اندروید و حتی IOS هم کاربر دارد. اینکه این ابزار برای اپلیکیشنها هم کاربر دارد نشان دهنده روند پیشرفت گوگل تگ منیجر است.
کاهش حجم کدها
شما اگر تصمیم بگیر جداگانه رفتار کاربران سایتتان را بررسی کنید باید کدهای بسیار زیادی را بنویسید البته همانطور که قبلا گفتیم کدهای زیاد در سایت برای سرعت سایت نیز مخرب است.
گوگل تگ منیجر با کاهش حجم کدها تا حد امکان از بروز مشکل کندی سایت جلوگیری میکند.
تگ منیجر چه تفاوتی با گوگل آنالیتیکس داره
جای سوال تگ منیجر چه تفاوتی با گوگل آنالیتیکس داره در مقاله گوگل تگ منیجر چیست خالی بود زیرا این سوال برای بسیاری از وبمستران پیش میآید.
آمارهایی که از گوگل آنالیتکس بدست میآورید ثابت هستند یعنی آمارهای میزان زمانی که کابران در سایت بودند و لوکیشن و… را در اختیار مدیران سایت قرار میدهد اما گوگل تگ منیجر در خصوص آمارهایی که شما برای آن تعریف کردید به شما دیتا میدهد.
مثلا شما فقط میخواهید در مورد تعداد کلید بر روی دکمهها و میزان اسکرول اطلاعاتی به دست اورید که گوگل تگ منیجر را بر همین اساس تنظیم میکنید و اطلاعات به دست آمده را تحلیل میکنید.
معایب استفاده از ابزار گوگل تگ منیجر
با توجه به اینکه در مقاله گوگل تگ منیجر چیست به توضیح مزایای گوگل تگ منیجر پرداختیم، میخواهیم دوتا از معایب آن را نیز بیان کنیم:
رایگانی مشکل سازاست
چون گوگل، تگ منیجر را به صورت رایگان در اختیار شما قرار داده است متاسفانه تیم پشتیبانی قوی برای مشکلات کاربران تگ منیجر در نظر نگرفته است و اگر شما با تگ منیجر به مشکل بر بخورید تیم پشتیبانی قوی برای کمک به شما وجود ندارد.
البته اگر شما با پرداخت دلاری و خرید اکانت پریمیوم از گوگل تگ منیجر و گوگل آنالیتکس میتوانید از امکانات بیشتری مثل پشتیبانی نسبت به استفاده رایگان بهرهمند شوید.
اموزش گوگل تگ منیجر
شما اگر فقط بخواهید سایت را برای افزایش سرعت و کم کردن تگهای موجود به گوگل تگ منیجر وصل کنید نیازی به دانش فنی بسیار بالایی ندارید و ما در این مقاله آموزش نحوه اتصال سایت به گوگل تگ منیجر را به طور کامل برای شما شرح میدهیم.
اگر هدف شما از اتصال سایت به گوگل تگ منیجر بررسی تخصصی رفتار کاربرانتان است باید آموزش کامل در خصوص نحوه کار با گوگل تگ منیجر را ببینید.
آموزش کار با گوگل تگ منیجر
ما در مقاله گوگل تگ منیجر چیست قصد داریم آموزش گوگل تگ منیجر را برای ثبت نام حساب کاربری google tag manager در اختیارتان قرار دهیم.
دقت کنید که برای ثبت نام حساب کاربری google tag manager باید از VPN استفاده کنید زیرا متاسفانه این ابزار کاربردی گوگل برای ایرانیان تحریم است.
در مرحله اول با سرچ کردن google tag manager و باز کردن اولین سایت مطابق شکل زیر بر روی Create Account کلیک کنید:
داخل صفحه باز شده شما باید فرمی را پر کنید که ما در ادامه با تشریح هر یک از فیلدها شما را راهنمایی میکنیم:
- کادرAccount Name: در این کادر ترجیحا از نام وبسایتتان استفاده کنید.
- کادر Country: در این کادر با توجه به اینکه کشور ایران تحریم است، نام آن وجود ندارد پس از نام بقیه کشورها استفاده کنید مثل آمریکا.
- باکس Share data anonymously with Google and others : فعال کردن تیک این چک باکس به معنی اجازه استفاده گوگل از اطلاعات سایتتان میشود.
- کادر Container name: در این کادر باید آدر سایت را وارد کنید.
- کادرTarget platform: این هدف شما در خصوص استفاده از گوگل تگ منیجر مشخص میکند. مثلا میخواهید از تگ منیجر برای اندروید، سایت و یا iOS استفاده کنید.
برای آخرین مرحله بر روی دکمه create بزنید.
مرحله بعد چک باکس را تیک بزنید و بر روی yes بزنید:
در مرحله بعد، باید کمی صبر کنید تا صفحه برای سایت شما اکانت بسازد.
بعد از آن صفحهای به شکل زیر برایتان باز میشود:
در این صفحه دو مدل کد در اختیار شما قرار میگیرد. کد اول را در قسمت head سایت خود و کد دوم را در قسمت Body قرار دهید. با کپی کردن این کدها و جایگذاری آنها میتوانید از آنها استفاده کنید.
نکته: اگر کد برایتان قابل نمایش نبود در بالای صفحه بر روی دکمهای که در زیر آوردیم کلیک کنید تا کدهای مربوط به سایتتان را دریافت کنید.
به پایان مقاله گوگل تگ منیجر چیست رسیدیم و حالا شما در خصوص گوگل تگ منیجر اطلاعات کافی دارید.
جمع بندی مقاله گوگل تگ منیجر چیست
ما در این مقاله با هدف پاسخ به سوال گوگل تگ منیجر چیست شروع کردیم و آموزش گوگل تگ منیجر را برای استفاده از آن در اختیار شما قرار دادیم.
امید است خواندن مقاله گوگل تگ منیجر چیست برای شما مفید واقع شود.
چرا از خدمات بانوی هدف استفاده کنیم؟
بانوی هدف با ارائه بهترین خدمات سئو و سایت شما را در کسب بهترین نتایج همراهی میکند. همچنین شما میتوانید از قسمت مجلههای موجود در سایت و پستهای اینستاگرام بانوی هدف از بهترین و بروز ترین مقالهها در خصوص دیجیتال مارکتینگ بهرهمند شوید.
سوالات متداول مقاله گوگل تگ منیجر چیست
گوگل تگ منیجر یا gtm چیست؟
برای اینکه ابزارهای آنلاین مثل گوگل آنالیتکس، سرچ کنسول و چت آنلاین با مشتری را به سایت متصل کنیم باید از تگ استفاده کنیم.
استفاده از تگ منیجر چه اطلاعاتی را در اختیارتان قرار میدهد؟
تعداد کلیک کاربران بر روی هر دکمه، بررسی تعداد کلیک کاربران بر روی لینکها، برای سایتهای فروشگاهی، بررسی تعداد کلیک روی دکمه خرید، رفتار کاربر در مقابل ویدئوهای داخل سایت، زمانی که کاربر برای پر کردن فرم اختصاص داده است، تعداد افرادی که سایت را اسکرول کردند، تعداد خریدهای نصفه و نیمه، میزان زمانی که کاربر در هر صفحه سایت بوده است ، بررسی تعداد صفحاتی که پرینت شده از جمله مهم ترین کارایی گوگل تگ منیجر است.
با سلام
ممنون از مقاله خوبتان در مورد این که گوگل تگ منیجر چیست امکانش هست که برای مواردی مثل تگ منیجر که از پایه ای ترین مباحث دیجیتال مارکتینگ است ویدئو هم تولید کنید؟
خیلی ممنون میشم اگر این کارو بکنید
سلام محمد جان
در تلاش برای اضافه کردن همچین مزیتی برای راحتی هرچه بیشتر کاربران محترم سایت بانوی هدف هستیم.