قبل از شروع؛ ببینید دوستان در سئو مواردی هستند که گوگل هرگز آنها را تایید نکرده و اگر در مورد آنها صحبت میکنیم بر اساس تجربه خودمان در تیم سئوی آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف یا حداقل بر اساس مقالات انگلیسی از سایتهای معتبر فعال در زمینه بهینه سازی سایت است. در این مقاله قصد آن داریم تا به این سوال یعنی الگوریتم رقص گوگل چیست پاسخ دهیم.
الگوریتم رقص گوگل هم یکی از همین چیزهاست! در واقع گوگل هرگز وجود چنین الگوریتمی را تایید نکرده است. همچنین برخی منابع میگویند که چیزی به نام رقص گوگل وجود ندارد. به عنوان مثال، سایت رتبه بندی می نویسد: Google Dance اصطلاحی بود که سالها پیش برای توصیف نوسانات شدید در رتبه بندی سایت در نتایج جستجو استفاده میشد.
در آن زمان گوگل به طور مداوم الگوریتم اصلی خود را بهروز میکرد و الگوریتمهای جدیدی را نیز آشکار میکرد و این باعث میشد که سایتها مرتباً رتبه خود را در نتایج تغییر دهند؛ اما امروزه که گوگل دیگر تغییرات الگوریتمی را با سرعت بالا و در بازههای زمانی کوتاه انجام نمیدهد، تغییرات ناگهانی در نتایج نیز کاهش یافته است و عملا چیزی به نام Google Dance یا گوگل دنس در سئو نداریم؛ البته این فقط گفته یکی از منابع سئو است و لزوماً به معنای صحت آن نیست؛ اما اگر بخواهم تجربه خودم را بگویم؛ در 2/3 سال گذشته، تغییرات ناگهانی در نتایج جستجو واقعا کند شده است و میتوان گفت که اگر چیزی به نام Google Dance وجود داشته باشد، واقعاً اهمیت آن کمتر شده است. در هر صورت، در مقاله زیر به شما تعریفی از رقص گوگل می دهم که بیشتر توسط سایر منابع سئو پذیرفته شده است.
خوبه که لیست سیاه گوگل رو بشناسی! تا درگیرش نشی.
الگوریتم رقص گوگل چیست؟
بالا و پایین رفتن رتبه سایت نتیجه رقص گوگل است. Google Dance یکی از الگوریتمهای گوگل است که مانند بقیه سعی میکند بهترین سایتها و صفحات وب را پیدا کند؛ اما با رویکرد و روشی متفاوت! در واقع Google Dance سایتهای مختلف را در وب با بالا و پایین بردن رتبه آنها آزمایش میکند؛ برای مثال، فرضا در کلمه خدمات سئو، مقاله سایت ما در صفحه 2 است. حالا Google Dance به آن میرسد، شما را برای مدت کوتاهی مثل چند ساعت یا چند روز به صفحه اول میبرد.
خوب، اینجا تازه شروع آزمون است. پس از این، گوگل رفتار کاربران نسبت به این صفحه را به دقت بررسی میکند.
- اول از همه، نرخ کلیک صفحه را بررسی کنید و ببینید آیا سایت من آنقدر شناخته شده و مورد اعتماد کاربران علاقه مند به سئو است که به سایتهای دیگر اهمیتی نمی دهند و روی آن کلیک کنید.
- پس از این به رفتار کاربران در سایت توجه کنید؛ مثلا آیا محتوای من آنقدر جذاب است که بتواند کاربر را برای مدت طولانی در سایت نگه دارد؟
- آیا سایت من آنقدر سایت خوبی است که بتواند کاربران را به خواندن صفحات دیگر تشویق کند و آنها را برای مدت طولانی تری سرگرم کند؟
- آیا کاربران آنقدر از این محتوا ناراضی هستند که به محض ورود به آن سایت را ترک میکنند؟ آیا کاربران حتی برای خواندن سایر بخشها صفحه را به پایین اسکرول میکنند؟
حالا نتیجه چی شد؟ تصور کنید که در تمام فاکتورهای بالا مانند نرخ پرش، زمان ماندگاری کاربر، نرخ کلیک و غیره سایت ما شکست خورده و استانداردهای گوگل و الگوریتم رقص گوگل را برآورده نمیکند. در این شرایط صفحه مورد نظر به رتبه قبلی در صفحه 6 باز میگردد و یا رتبه بدتری کسب میکند.
از طرفی ممکن است صفحه مورد نظر تمامی یا اکثر فاکتورهای فوق را بهدرستی دریافت کرده باشد و توانسته رضایت گوگل را جلب کند. در این شرایط شما در صفحه اول میمانید یا حداقل چند رتبه نسبت به قبل ارتقا پیدا میکنید.
مثال از الگوریتم رقص گوگل
سایت انگلیسی devinschumacher در مقاله خود در مورد رقص گوگل میگوید: یکی از سایتهای ما که درگیر گوگل رقص الگوریتم بود را ما به دقت آن را رصد کردیم. در تصویر زیر تغییرات رتبه سایت مورد نظر تحت تاثیر رقص گوگل را مشاهده میکنید:
مثال google dance
همانطور که از تصویر بالا مشخص است، رتبه صفحه به طور پیوسته در طی یک دوره زمانی کاهش یافته و افزایش یافته است؛ اما پس از مدتی گوگل به این نتیجه رسیده است که این صفحه گزینه خوبی برای قرار گرفتن در نتایج اول گوگل است، بنابراین رتبه خود را نشان داده است.
آموزش الگوریتم رقص گوگل
جالب اینجاست که در پشت اکثر الگوریتمهایی که گوگل ارائه کرده داستانی وجود دارد؛ اما در عین حال، یک داستان مشترک پشت اکثر آنها وجود دارد و آن این است: (( گوگل این الگوریتم را برای مبارزه با سئوهای کلاه سیاه ایجاد کرده است!)) بله، گوگل از ابتدا سعی در شناسایی سئوکاران کلاه سیاه داشت تا اینکه به کمک ضعفها و خطاهای مختلف، سایت کارفرمای شما به صورت غیرقانونی سئو شده است.
مشکل واقعی اینجاست که سایتهایی که این افراد سئوکار دارند محتوای واقعا مفیدی ندارند و دیده شدن آنها در نتایج جستجو تنها باعث کاهش اعتبار گوگل میشود؛ حال رقص گوگل یعنی چه؟ Google Dance دقیقا یکی از این الگوریتمها برای یافتن سایتهایی با محتوای نامناسب و جایگزینی آنها با سایتهای مناسب بود.
در واقع گوگل سعی کرد با استفاده از این الگوریتم سایتهایی را به کاربران نشان دهد که واقعاً آنها را در نتایج جستجو راضی میکند. البته باید این را هم بدانید که عواملی مانند نرخ پرش، نرخ کلیک، زمان ماندگاری و غیره مواردی نیستند که گوگل با کمک الگوریتم خود آنها را تایید کند.
در عوض، این عوامل توسط الگوریتم هوش مصنوعی قدرتمند گوگل، یعنی “Rank Brain” تایید میشوند؛ بنابراین گوگل دنس تنها وظیفه بالا و پایین بردن رتبه سایتها را بر عهده دارد و مابقی مربوط به الگوریتمهای دیگری مانند Rank Brain است.
آیا Google Dance مانند زمان های قبل فعال است؟
ببینید، در آن زمان، حدود سال 2003، گوگل قدرت کمی برای فهرست کردن سایت ها در نتایج داشت. منظور من از نمایه سازی، مرور صفحات سایت ها و رتبه بندی آنها در نتایج است.
در آن سالها بهطور کلی، کل وب، 10 بار توسط گوگل ایندکس میشد؛ این بدان معناست که هر 36 روز، رباتها سایت شما را فقط یک بار ایندکس میکنند. حالا در این شرایط گوگل دنس فعالیت زیادی داشت و بعد از هر ایندکس میتوانست رتبه خود را کاهش یا افزایش دهد.
به خصوص در این شرایط، الگوریتمهای جدید به طور مداوم منتشر یا بهروز میشدند و نتایج را تحت تاثیر قرار میدادند؛ اما امروز شرایط فرق کرده است؛ علاوه بر این که گوگل قدرت خود را در ایندکس صفحات افزایش داده است، از الگوریتمهای بیشتری برای تایید صفحات وب با کیفیت بالا استفاده میکند و به طور کلی شما مثل قبل از سایت ها بازدید نمیکنید؛ بنابراین شاهد کمبود Google Dance هستیم؛ اما آیا این بدان معناست که دیگر نباید به این الگوریتم توجه کنیم؟ چرا! نوسان طبیعی است!
اگر در زمینه SEO برای یک سایت تجربه دارید، احتمالاً متوجه شدهاید که نوسان نتایج در صفحات سایت شما طبیعی است. در واقع در این چند سال سابقه سئو سایتها و پروژههای مختلف یادمان نمیآید در سایتی سئو انجام داده باشیم که صفحاتش نوسان نداشته باشد و رتبهاش بالا و پایین نشده باشد. حالا نکته مهم اینجاست:
ما هیچ راهی برای دانستن دلیل این نوسانات نداریم! یعنی ما نمیتوانیم تشخیص دهیم که آیا این نوسان نتیجه گوگل رقص است، نتیجه خوب بودن سایت، نتیجه فعالیت بهتر رقبا یا… پس چه کنیم؟
در زمان نوسان صفحه منفی چه کنیم؟ اگر صفحهای در سایت شما با افت ناگهانی رتبه گوگل مواجه است. این مسیر را دنبال کنید. این دقیقاً همان راهی است که ما در پروژههای آژانس دیجیتال مارکتینگ لیدی تارگت دنبال میکنیم:
در مرحله اولیه، اگر تکنیکهای سئو کلاه خاکستری یا کلاه سیاه را انجام میدادید، دست خود را دور نگه دارید. این بدان معناست که اگر در حال خرید یا ساخت بک لینک هستید، آن را به طور کامل متوقف کنید یا حداقل سرعت و حجم کار را کاهش دهید. پس از این، میتوانید چند بک لینک واقعا ارزشمند خریداری کنید؛ به عنوان مثال سایت معتبر، بک لینکها را به سایت و صفحه مورد نظر خود گزارش میدهد. در مرحله سوم؛ اگر یک تکنیک خاص سئو کلاه سفید در دسترس دارید که میتوانید برای سئو خارجی انجام دهید، دریغ نکنید؛ به عنوان مثال، اگر یک حساب توییتر دارید که فالوور زیادی دارد، حتما لینک یکی از صفحات ارزشمند سایت به خصوص صفحه مورد نظر را ارسال کنید و از مخاطبان خود بخواهید که لینک را با شما به اشتراک بگذارند.
به این ترتیب، سیگنالهای اجتماعی قدرتمندی دریافت میکنید. بعد از همه اینها و مهمترین کاری که باید در این زمینه انجام دهید بهبود سئوی داخلی و به خصوص محتوای صفحه مورد نظر است.
در این شرایط، متن صفحه را بهروز میکنیم، ویدیو، عکس و صدا اضافه میکنیم. ما همچنین سعی میکینم نظرات صفحه را افزایش دهیم. حال یا با اشتراک گذاری لینک خود در شبکههای اجتماعی و دعوت از مخاطبان برای مشاهده صفحه و یا حتی استفاده از تکنیک کامنت جعلی بازاریابی و کامنت گذاری با دستگاه ها و رایانه های مختلف در صفحه. در واقع با این اقدامات شما تمام تلاش خود را برای بازیابی رتبه صفحه و حتی بهبود آن انجام دادهاید.
کدام سایتها بیشتر تحت تأثیر Google Dance هستند؟ بر اساس تجربه، موارد و شرایطی وجود دارد که اگر سایت شما شامل آن ها باشد، احتمال بالا و پایین رفتن رتبه شما تحت تاثیر گوگل رقص وجود دارد:
- سن سایت اصولا سایت های جوان تر به Dance Google علاقه بیشتری دارند. البته در چند ماه اول راه اندازی سایت به دلیل اینکه تحت تاثیر الگوریتم سندباکس است، زیاد منتظر بهبود رتبه نباشید.
- رقابت به خصوص اگر کلمه و کلماتی که برای سئو انتخاب کرده اید رقابت زیادی داشته باشد، بیشتر تحت تاثیر گوگل دنس قرار می گیرید. در این شرایط، تغییر محدوده می تواند بیشتر پایین و پایین باشد! یعنی گوگل رتبه شما را پایین می آورد تا سایت دیگری را جای شما بگذارد و آن را تست کند.
- لینک سازی خارجی بله، هر چه تعداد بک لینک های بیشتری برای سایت خود ایجاد یا خریداری کنید، رتبه شما بالا و پایین می شود. البته اگر بک لینک های قدرتمند بخرید، در بیشتر مواقع رتبه شما بالا می رود. اگر بک لینک بدی دریافت کرده اید، باید منتظر نوسانات نزولی باشید.
- به روز رسانی محتوا ((ما محتوای صفحه را به روز کردیم و رتبه سایتمان کاهش یافت! چرا؟)) این یکی از رایج ترین سوالاتی است که همیشه از ا پرسیده میشود. در پاسخ همیشه میگویم: ((اگر مطالب ارزشمندی به صفحه اضافه کردهاید نگران نباشید؛ زیرا 90 درصد مواقع رتبه شما برمی گردد یا رتبه بهتری کسب میکنید.))
اهمیت رقص گوگل چیست؟
خوب، قبل از پایان مقاله الگوریتم رقص گوگل، اجازه دهید اطلاعات بیشتری به شما بدهم تا در آینده دچار مشکل نشوید.
- کمال هر چیزی را بخواهید
با فرض اینکه استفاده از الگوریتم رقص گوگل واقعاً الگوریتمی است که وجود دارد و نوسانات در نتایج جستجو زیر سر شماست، باید سعی کنید در اوایل زمانی که قصد تولید محتوا را دارید، محتوای عالی و ارزشمند بنویسید! البته منظورم این نیست که باید یک مقاله چند هزار کلمهای را از ابتدا بنویسید، محتوای تصویری و صوتی را به آن اضافه کنید و … چون در این شرایط احتمالاً میخواهید زمان زیادی را برای نوشتن هر مطلبی صرف کنید و این روند سئو سایت شما را بهخصوص در ابتدای کار کند میکند؛ اما حداقل در تولید هر محتوایی دقت کنید که مطالب و موضوع اصلی را به طور کامل برای مخاطب توضیح داده باشید و سوءتفاهم پیش نیاید.
به این ترتیب اگر محتوا تست شود، احتمال دریافت رفتار خوب از مخاطب و ارتقای رتبه آن را افزایش میدهد. پس از این میتوانید با به روز رسانی محتوا کیفیت آن را تا حد زیادی افزایش دهید.
توجه: نوشتن عناوین جذاب صفحه که با عناوین دیگر رقبا متفاوت است و تشویق مخاطبان به کلیک کردن روی آنها در موفقیت شما بسیار مهم است، در حالی که تحت تاثیر الگوریتم رقص در سئو هستید.
- Google Dance را با سابقه جستجو اشتباه نگیرید!
البته من به طور کلی پیشنهاد نمیکنم در حین انجام سئو سایت و صفحات، امروز به رتبه هر صفحه نگاه کنید؛ زیرا در این شرایط کمی وسواس پیدا میکنید و ممکن است ذهنتان به درجات بالا و پایین رفتن بهم بخورد؛ اما در هر صورت، اگر از آن دسته متخصصان سئو هستید که میخواهید مرتباً رتبه یک صفحه را بررسی کنید، به یاد داشته باشید که گوگل گاهی اوقات رتبه صفحات را بر اساس سابقه جستجوی شما نشان می دهد! یعنی وقتی محتوای سئو را در گوگل جستجو میکنید این صفحه فقط در مرورگر شما در رتبه دوم گوگل قرار دارد در حالی که رتبه واقعی آن مثلا رتبه پنجم است. چرا؟
زیرا وقتی گوگل متوجه می شود که شما مدام وارد سایتی میشوید و صفحات آن را میخوانید، ترجیح میدهد صفحات بیشتری از آن سایت را در نتایج در اختیار شما قرار دهد. در این شرایط، اگر میخواهید رتبهبندیهای واقعی را بررسی کنید، لطفاً به بخش incognito در مرورگر کروم بروید؛ چراکه در این بخش دیگر تاریخچه جستجوها عیان نیست.
- همه موارد رفتار کاربر نیست!
به یاد داشته باشید، همه چیز در سئو رفتار کاربر نیست! یعنی اگر امروز انتظار دارید در یک زمینه محتوای ارزشمندی بنویسید و سپس گوگل آن را در صفحه اول تست کند و به دلیل رفتار خوب کاربر در رتبه اول بماند، پس انتظار شما اشتباه است! زیرا تجربه نشان داده است که عواملی مانند بک لینک، سیگنال های اجتماعی، برندینگ، لینک سازی داخلی، قدرت سایت و غیره همچنان در رتبه بندی شما بسیار تاثیرگذار هستند و گاهی حتی از رفتار کاربر و عواملی مانند نرخ پرش و غیره نیز مهمتر هستند. در هر صورت اگر از آن دسته عزیزانی هستید که علاقه ای به بهینه سازی سایت خود با کمک ندارید.
نتیجه گیری
بالاخره به پایان این مقاله یعنی رقص گوگل چیست رسیدیم. اگر تمام مقالات تا اینجا را خوانده باشید یه خصوص مقالاتی که در مورد الگوریتمهای گوگل نوشتهایم مانند مقاله پیش رو و مقاله الگوریتم کبوتر گوگل، مطمئن هستم که او نکات و تکنیک های سئو زیادی را یاد گرفته است. در این مقاله سعی کردم با توضیح چند نکته مهم و مرتبط، علاوه بر فهمیدن اینکه رقص گوگل چیست به شما کمک کنیم تا بیشتر از آنچه فکر می کردید به دست آورید. امیدوارم به هدفمان رسیده باشیم. در نهایت اگر در مورد مفاهیم این مقاله یا موضوعات مرتبط سوالی دارید، در قسمت نظرات منتظر شما هستیم.
جهت کسب اطلاعات به روز در حوزه دیجیتال مارکتینگ به پیج اینستاگرام بانوی هدف مراجعه کنید.
سوالات متداول
الگوریتم google dance چیست؟
الگوریتم رقص گوگل در سئو، الگوریتمی از الگوریتم های گوگل است که مثل بقیه آنها سعی در پیدا کردن بهترین سایت ها و صفحات در سطح وب دارد؛ اما با یک رویکرد و روش متفاوت! گوگل دنس ،سایت های مختلف در سطح وب را با بالا و پایین کردن رتبه شان تست میکند.
کدام سایت ها بیشتر تحت تاثیر گوگل دنس هستند؟
طبق تجربه تیم ما، موارد و شرایطی هست که اگر سایت شما شامل شان باشد، بیشتر احتمال دارد که تحت تاثیر گوگل دنس رتبه های تان بالا و پایین شود: سن سایت – رقابت – لینک سازی خارجی – آپدیت محتوایی