آزانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف

تضمین رشد فروش

سئو تکنیکال چیست؟

سئو تکنیکال چیست؟ چک لیست جامع سئو تکنیکال 2022 technical seo

سئو تکنیکال چیست؟ سئو تکنیکال یا فنی سایت ترسناک یا عجیب نیست. شاید بسیاری از شما از این نام می‌ترسید و سراغ آن نمی‌روید؛ زیرا نسبت به سایر عناوین در زمینه سئو، جدی‌تر و خشن‌تر به نظر می‌رسد. شاید مشکل از محتوایی باشد که در مورد سئو فنی خوانده‌اید. این به ما بستگی دارد، اما برخی از افراد هنگام توضیح مفهومی تصمیم می‌گیرند از کلمات عجیب و غریب استفاده کنند تا به نظر برسد که بیش از حد می‌دانند؛ به همین دلیل است که خیلی‌ها با شنیدن نام سئو فنی و خواندن تعریف آن فرار می‌کنند و این قسمت بسیار مهم سئو را در گوشه‌ای نگه می‌دارند و سالی یک بار هم به آن نگاه نمی‌کنند. 

اغراق نمی‌کنیم. ساده و مستقیم به شما عزیزان می‌گوییم از سئو فنی نترسید؛ زیرا ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. شما فقط باید آن را بشناسید و مکانیزم‌های آن را تمرین کنید و یاد بگیرید تا سایت خود را در این زمینه ارتقا دهید. با ما همراه باشید. ما را در آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف همراهی کنید.

سئو تکنیکال چیست؟

سئوی تکنیکال یا فنی همانطور که از نامش می‌توانید حدس بزنید مجموعه‌ای از فعالیت‌های فنی مرتبط با سایت است که از نظر موتورهای جستجو حائز اهمیت است. فعالیت‌هایی که باعث افزایش سرعت سایت، درک بهتر مطالب سایت توسط ربات‌های موتورهای جستجوگر و … می‌شود؛ البته نگران نباشید. با کمک سایت‌های وردپرسی و افزونه‌های همه کاره‌ای که برای این سایت‌ها ساخته شده‌اند، تنها با چند افزونه و حتی بدون کوچکترین دانش تخصصی می‌توان سئوی فنی سایت را انجام داد. 

بعد از پاسخ به این پرسش یعنی سئو تکنیکال چیست، می‌رسیم به مراحل سئو تکنیکال؛ پیشنهاد ما برای شروع سئو تکنیکال سایت شما چک لیست سئو تکنیکال است؛ برای آموزش سئو تکنیکال کافی‌ست این موارد را به‌عنوان چک لیست سئوی تکنیکال رعایت کنید:

انتخاب دامنه اصلی سایت

به عنوان اولین قدم در سئو فنی یا تکنیکی، بایستی دامنه اصلی سایت را انتخاب کنید؛ البته می‌دانم که نام آن را قبلا انتخاب کرده‌اید، اما منظور ما از انتخاب دامنه اصلی برای سایت‌تان، انتخاب دامنه به همراه پروتکل امنیتی مورد نظر و پیشوند اصلی است. شاید ندانید که وب‍سایت شما این امکان را دارد که به روش‌های متعددی در فضای اینترنت نمایش داده شود؛ به عنوان مثال با www یا بدون آن، با http یا بدون آن و حالات دیگر. 

 با در نظر گرفتن اینکه گوگل وب سایت‌ها را با url آنها شناسایی می‌کند و نه با فرم و محتوای آنها، در صورت عدم انتخاب دامنه اصلی، این موتور جستجو ممکن است صفحات مختلف وب‌سایت شما را به‌دلیل نداشتن دامنه اصلی، به‌عنوان سایت‎هایی با محتوای تکراری شناسایی کند! پس به این نکته بسیار توجه کنید. اگر نمی‌دانید چگونه تمام آدرس های سایت را به یک آدرس تغییر مسیر یا REDIRECT دهید، لطفاً این موضوع را با طراح سایت یا پشتیبانی شرکت میزبان خود در میان بگذارید.

SSL را فعال کنید

تا دو سه سال اخیر در دوره های آموزشی سئو که انجام می‌دادیم از مخاطبان می‌خواستیم تا حد امکان SSL را در سایت خود فعال کنند تا GOOGLE کمی امتیاز بیشتری به آنها بدهد. اما امروز جای سوال بیشتر است! با توجه به حساسیت گوگل به امنیت اطلاعات کاربران، در صورت عدم وجود ssl در آدرس سایت شما، کاربرانی که اقدام به ورود می‌کنند با خطای “سایت امن نیست”  یا unsafe site مواجه می‌شوند و این موضوع شدیدا برای سایت شما ضرر دارد؛ بنابراین SSL را از ابتدا فعال کنید. این پروتکل چیزی است که باعث تغییر آدرس سایت شما از HTTP به HTTPS می‌شود. برای فعال کردن آن می‌توانید سالانه هزینه‌ای را به یک شرکت میزبان پرداخت کنید. علاوه بر این، می‌توانید هاست رایگان SSL خود را فعال کنید.

 برای استفاده از SSL رایگان سایت، از مقالات سطح اینترنت کمک بگیرید یا با پشتیبانی شرکت میزبان خود مشورت کنید. توجه داشته باشید که گوگل می‌تواند آدرس سایت شما را بدون HTTPS و با HTTPS به‌عنوان دو سایت مختلف تشخیص دهد؛ بنابراین پس از فعال کردن SSL، نسخه اصلی را روی Google تنظیم کنید.

به خطاهای کنسول جستجو توجه کنید

خطاهای سرچ کنسول گوگل را جدی بگیرید؛ چرا‌که نسخه جدید کنسول جستجوی گوگل اطلاعات بسیار مهمی در مورد وب‌سایت شما و آن ارائه می‌دهد. خطاهای داخلی این خطاها در مورد سرعت سایت، صفحات ایندکس شده، صفحات 404 و … می‌باشد؛ پس هر از چند گاهی وارد سرچ کنسول شوید، به قسمت Cover and Enhancements بروید. گاهی اوقات تشخیص خطاهای ارائه شده در آن ممکن است دشوار باشد. همچنین در صورت تمایل، می‌توانید مقاله سرچ کنسول چیست را مطالعه کنید.

معرفی سایت به گوگل 

مرحله سوم از گام‌های اجرای سئو فنی یا تکنیکال سئو این است که اطمینان حاصل کنید که گوگل امکان تحلیل تکنیکال سایت شما را دارد. قبل از ورود به سایت و تایید محتوای شما، ربات‌های موتورهای جستجو به قسمتی از کد سایت مراجعه می‌کنند تا مطمئن شوند که شما به آنها اجازه بررسی سایت را داده‌اید. 

به‌طور پیش‌فرض، اکثر سایت‌های وردپرسی در ابتدای راه‌اندازی به ربات‌ها اجازه ایندکس کردن سایت (با شناسایی و فهرست‌بندی صفحات در نتایج گوگل) را نمی‌دهند. بنابراین برای اطمینان از اینکه سایت شما ایندکس می‌شود، در وردپرس به قسمت تنظیمات بروید، سپس «تنظیمات خواندن وردپرس» و در پایین صفحه، اجازه ایندکس شدن سایت را بدهید. برای این عمل، کافی‌ست تیکی که در مقابل گزینه “از موتورهای جستجو تقاضا کن تا محتوای سایت شما را بررسی نکنند” را فعال کنید و سپس صفحه را ذخیره کنید.

پیشنهاد می‌کنیم برای افزایش سرعت معرفی سایت شما به گوگل، از ابزار گوگل سرچ کنسول استفاده کنید. این ابزار، ابزار رایگان گوگل است که به‌شدت اطلاعات مفیدی را برای سئو داخلی و بهینه سازی سایت شما در اختیارتان قرار می‌دهد.

سرعت سایت را بهبود دهید

ما به بخش مهم داستان رسیدیم! حتما می‌دانید که سرعت سایت تاثیر زیادی بر سئوی سایت شما دارد. این بدان معناست که اگر تمامی فاکتورهای سئوی سایت را به‌خوبی دنبال کرده باشید، اما باز هم کاربران سایت‌تان نتوانند با سرعت کافی به وب‌سایت شما دسترسی پیدا کنند، گوگل رتبه خوبی برای شما در نتایج کسب نخواهد کرد. چرا؟ از آنجایی که سرعت پایین باعث افزایش نارضایتی کاربران می شود، آنها از سایت خارج می شوند و نرخ پرش را افزایش می‌دهند؛ اما چگونه سرعت سایت را بهبود دهیم؟ خوب، صادقانه بگویم، این ممکن است برای مبتدیان سئوکار کمی دشوار باشد. اما به هر حال اقدامی است که باید انجام شود. 

قبلا در یک مقاله راه افزایش سرعت سایت را معرفی و آموزش دادیم. من به شما پیشنهاد می‌کنم در بهینه‌سازی سرعت وسواس نداشته باشید و راه‌حل‌هایی را که در ابتدای کار برای شما آسان است، پیاده‌سازی کنید. برای مطالعه به مقاله نحوه افزایش سرعت سایت مراجعه کنید. توجه داشته باشید که اکثر راه‌حل‌های این مقاله با کمک افزونه‌های وردپرس امکان‌پذیر است و نیازی نیست نگران آنها باشید.

 نقشه سایت یا site map را فعال کنید

پس از پاسخ به این پرسش یعنی سئو تکنیکال چیست به سایت مپ می‌رسیم. ابتدا عرض کنیم که در صورت تمایل می‌توانید از مقاله سایت مپ چیست از سایت ما دیدن کنید. در مرحله پنجم سئو فنی سایت باید نقشه سایت را فعال کنید. فعال‌سازی این نقشه را در مقاله سایت مپ چیست به طور مفصل توضیح دادیم، اما به طور خلاصه: نقشه سایت فایلی است که لینک‌های تمام صفحات سایت شما را ذخیره می‌کند. به این ترتیب ربات‌های موتورهای جستجو می‌توانند در مدت زمان کوتاهی به تمامی صفحات شما دسترسی داشته باشند و با مشکلات کمتری آن ها را ایندکس کنند. 

برای مثال به صفحه سایت مپ آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف مراجعه کنید. فعال‌سازی نقشه سایت منجر به افزایش سرعت ایندکس وب‌سایت شما توسط ربات‌های گوگل می‌شود. اما چگونه آن را فعال کنیم؟ به‌عنوان یک راه‌حل ساده می‌توانید افزونه Yoast SEO یا پلاگین Rank Meth SEO را در سایت خود نصب کنید. این دو افزونه به‌طور خودکار نقشه سایت را ایجاد، بارگذاری و به‌روز می‌کنند. بعد از نصب یکی از اینها به سراغ example/sitemap.xml بروید و به‌جای example، آدرس سایت‌تان را قرار دهید تا به صفحه سایت مپ هدایت شوید.

 نقشه سایت یا site map را فعال کنید

در مرحله بعد، برای اینکه مطمئن شوید در ابتدای راه‌اندازی سایت شما از اعتبار سایت شما در نظر گوگل کاسته نمی‌شود، باید به چند نکته توجه کنید: 

اطمینان حاصل کنید که محتوای کپی شده از سایت‌های دیگر در سایت شما وجود ندارد.  در صفحات سایت شما محتوای محصولات و صفحات را بررسی کنید و مطمئن شوید که محتوای شما تکراری نیست. اگر نیاز به استفاده از محتوای کپی و توضیحات در برخی از محصولات دارید، از Canonical کمک بگیرید. صفحات با محتوای کم و بدون ارزش در سایت را حذف کنید. 

به URL سایت توجه کنید

پس از پاسخ به این پرسش یعنی سئو تکنیکال چیست، به بررسی srl سایت می‌رسیم که برای سئوی فنی سایت بسیار حیاتی‌ست. نادیده گرفتن URL ها یکی از رایج‌ترین اشتباهات فنی SEO است که بسیاری از وب‌مسترها مرتکب می‌شوند. به‌طور پیش فرض، سایت وردپرسی شما برای انتخاب آدرس هر صفحه از کلمات بیهوده استفاده می‌کند که می‌تواند علاوه بر کاهش تجربه کاربری، سئوی سایت را نیز کاهش دهد؛ بنابراین قبل از ایجاد صفحه و محتوای جدید، به قسمت تنظیمات وردپرس بروید و لینک‌های منحصر به‌فرد را با گزینه «نام نوشته» در آنجا فعال و سپس تنظیمات آن را ذخیره کنید. صفحات دسته‌بندی و برچسب را انتخاب کنید و آنها را به موقع بسازید. همچنین باید صفحات مهم و ارزشمند سایت را در منو قرار دهید. 

تنظیم کلی ساختار سایت

در منوی سایت می‌توانید لینک صفحاتی مانند: صفحه اصلی، صفحه وبلاگ، صفحه فروشگاه، دسته‌بندی فروشگاه‌های مهم، دسته بندی وبلاگ‌های مهم و غیره را قرار دهید؛ همچنین باید در دادن لینک‌های داخلی به این صفحات و دادن آنها کمی وسواس داشته باشید. 

فایل robot.txt

روشن است که فایل robot.txt یک فایل کاملا تخصصی با پیاده‌سازی فنی در سایت شما می‌باشد. این فایل در هاست سایت شما قرار دارد و حاوی دستورات مهمی است که به ربات‌های جستجو ارسال می‌شود. مثلا؛ در مرحله سوم این مقاله به شما گفته شد که به ربات‌های موتورهای جستجو اجازه دسترسی به سایت شما را با کمک تنظیمات وردپرس بدهید.

فعال کردن breadcrumb سایت

 اساساً فعال کردن بردکرامب سایت در تنظیمات وردپرس که یک قطعه کد در این فایل ایجاد می‌کند و به ربات‌های موتورهای جستجو اجازه می‌دهد به کل سایت دسترسی داشته باشند. آنها دقیقاً به کاربر نشان می‌دهند که در حال حاضر کجا در سایت هستند. Breadcrumb نیز بخشی از سئوی فنی سایت است. با روشن کردن آنها به کاربران کمک می‌کنید تجربه بهتری داشته باشند و سپس با ایجاد لینک‌های داخلی به ربات‌های موتورهای جستجو دسترسی بهتری به صفحات مختلف سایت خود می‌دهید. برای فعال سازی Breadcrumbs در وردپرس می‌توانید از افزونه‌های مختلف استفاده کنید؛ از جمله این افزونه‌ها می توان به افزونه breadcrumbs و خود افزونه yoast seo اشاره کرد. توجه داشته باشید که بردکرامب انواع مختلفی دارد و محدود به یک نوع نیست، اما در مرحله اول باید به کمک این افزونه‌ها، breadcrumb های صفحات سایت را فعال کنید. 

صفحات نامربوط را مجدداً فهرست‌بندی یا ایندکس کنید 

صفحاتی مانند صفحه پرداخت، فاکتور خرید، صفحه ورود و غیره هنگامی که یک صفحه را مجددا ایندکس می‌کنید (با کمک افزونه‌هایی مانند Yoast و RankMeth می‌توان این کار را انجام داد)، به ربات‌های موتور جستجو دستور داده‌اید. در هر سایتی صفحاتی وجود دارد که باید وجود داشته باشند، اما بهتر است مجدد ایندکس شوند. 

شناسایی و حذف صفحات 404 سایت

این نوع صفحات، صفحاتی از سایت شما هستند که قبلا وجود داشته‌اند، ولی حالا به هر دلیلی حذف گردیده‌اند. این موضوع شدیدا ضرر سئویی برای سایت شما دارد و باید هرچه سریعتر شناسایی، ریدایرکت و یا حذف گردند. هنگام ریدایرکت یک آدرس، پس از وارد کردن آن، کاربران و ربات‌های موتور جستجو به‌صورت خودکار به صفحه مورد نظر شما منتقل می‌شوند که می‌تواند صفحه مربوط به آن یا صفحه اصلی سایت باشد.

شناسایی و حذف صفحات 404 سایت

بررسی ریسپانسیو بودن سایت

نکته مهم دیگر در سئو فنی، واکنش‌گرا بودن سایت است. وب‌سایت شما باید در تمام صفحه‌ها از جمله کامپیوتر، تلفن همراه، تبلت و غیره به‌خوبی نمایش داده شود؛ البته اکثر قالب‌های وردپرس به‌صورت پیش فرض واکنش‌گرا هستند، اما برای اطمینان از این موضوع، می‌توانید ابزار موبایل فرندلی گوگل را بررسی کنید و از سایت خود مطمئن شوید که از نظر گوگل بهینه شده است.

اسکیمای سایت

در ابتدا باید بگویم که اسکیمای سایت به‌عنوان یک فعالیت ضروری در سئو شناخته نمی‌شود، اما انجام این کار باعث بهبود سئو و تجربه کاربری می شود. اما این اسکیما در سایت چیست؟ اسکیما برای سایت مجموعه‌ای از کدهای نشانه‌گذاری هستند که بین کدهای قالب شما قرار می‌گیرند. این کدها به ربات‌های گوگل توضیح می‌دهند که هر صفحه در سایت شما چه نوع صفحه‌ای اعم از مقاله، صفحه، محصول و غیره است.

در صورت تمایل می‌توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید. جهت انجام مشاوره رایگان، می‌توانید با تیم پشتیبانی مجموعه آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف مشاوره دیجیتال مارکتینگ به‌صورت رایگان داشته باشید. همچنین شما عزیزان می‌توانید از مقاله سئو خارجی چیست؟ دیدن کنید.

سوالات متداول

سئو تکنیکال چیست؟

“سئوی فنی یا تکنیکال سئو” مربوط به عناصر پشت صحنه است که به افزایش ترافیک طبیعی (ارگانیک) وب سایت شما کمک می کند. این عناصر عبارتند از معماری سایت، بهینه سازی موبایل و سرعت بارگذاری صفحه. این جنبه از سئو ممکن است چندان مورد توجه قرار نگیرد، اما باید بدانید که سئو فنی بسیار مهم است.

علت اهمیت سئو تکنیکال چیست؟

ممکن است وسوسه شوید که این بخش از سئو را به کلی نادیده بگیرید و از آن بگذرید، اما باید بدانید که سئو فنی نقش بسیار زیادی در افزایش ترافیک وب سایت دارد. گاهی اوقات محتوای شما کامل و مفید است، اما موتورهای جستجو نمی توانند آن را درک کنند. در نتیجه این محتوا به افراد بسیار کمی نشان داده می شود. بدون در نظر گرفتن معیارهای فنی سئو، موتورهای جستجو نمی توانند محتوای شما را به خوبی درک کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن