صنعت دیجیتال مارکتینگ بهسرعت در حال رشد است و کسبوکارهایی که در این حوزه معرفی میشوند، در زمره بیزینسهایی هستند که در آیندهای نزدیک بیشتر از آنها میشنویم. همانطور که اطراف خود میبینیم، خدمات آنلاین جزئی جداییناپذیر از زندگی روزمره ما شدهاند. کسبوکارها برای بهتر دیدهشدن در موتورهای جستجوگر گوگل باهم رقابت میکنند و بر سر جایگاههای بالاتر گوگل جنگی برپاست، جنگی تمامعیار! اما سئوکار چیست؟
امروزه بیش از یک میلیارد وبسایت وجود دارد که برای رتبه گرفتن در گوگل، نیاز به خدمات سئو منظم دارند.همین امر موجب شده بهینه سازی سایتها، تبدیل به یک شغل واقعی و پردرآمد در بازار کار سراسر دنیا شود. آنچه امروز در این مقاله به آن میپردازیم، پاسخ به این پرسش است: سئوکار چیست؟ میباشد. برای پاسخ به این سوال، ابتدا اجازه دهید تعریف مختصری از سئو داشته باشیم. با ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف همراه باشید.
سئو چیست؟
سئو یا seo مخفف عبارت Search Engine Optimization بهمعنی بهینه سازی موتورهای جستجو است. به زبانی عامیانهتر و سادهتر، سئو مجموعه اقداماتیست که در آن، سایت شما برای کلیدواژههای هدف کسبوکارتان، در جایگاه بهتری در گوگل دیده شود. درواقع از این طریق، شما میتوانید در هزینههای بازاریابی و تبلیغاتی کسبوکارتان صرفهجویی کنید و تعداد مخاطب زیادی را بهصورت رایگان به سایت خود جذب کنید.
برای بهتر دیدهشدن در رتبههای بالاتر گوگل از طریق سئو، تنها دو راه دارید:
خودتان آستین بالا زده، کمر همت را ببندید و اصول سئو را بهصورت اصولی و درست آموزش ببینید. راه دیگر استخدام یک سئوکار باتجربه و حاذق است. ضمنا میتوانید روی کمک تیم مجرب ما در آژانس دیجیتال بانوی هدف حساب کنید تا گام به گام از راهنمایی ما در مسیر رشد و توسعه کسبوکارتان بهرهمند شوید. حال ببینیم سئو کار به چه معناست؟ با ما همراه باشید.
سئوکار چیست؟
قبل از پاسخ به این سوال، باید گفت نحوه صحیح این پرسش بهاینصورت است: سئوکار کیست؟ و ما بنا به دلایلی از همان عنوان سئوکار چیست و متخصص سئو چیست استفاده میکنیم.
متخصص سئو یا سئوکار شخصیست که دارای تجربه، دانش، و سابقهای مفید در زمینه بهینه سازی سایت است. این شخص به تمام اصول بهینهسازی سایت مسلط بوده و قادر است سایت شما را بهینه و به رتبه گرفتن آن در موتورهای جستجو کمک کند.
درآمد سئوکار در ایران چقدر است؟
سئوکاران به سه دسته تقسیمبندی میشوند:
- مدیر سئو که خود یک تیم از افراد متخصص سئو سایت یا سئو کار ماهر دارند و آنها را مدیریت میکنند.
- کارشناس سئو که بهصورت فریلنسری و آزاد کار میکند.
- کارشناس سئو که قصد استخدام در شرکتها را دارد.
پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از درآمد و مهارتهای موردنیاز یک سئو کار حرفه ای، به دو سایت معروف کاریابی در ایران یعنی جابینجا و جاب ویژن سر بزنید. قابل ذکر است مبالغی که در آنجا مشاهده میکنید معمولا قابل افزایش است و حقوق نهایی شما نیست.
درآمد سئوکار چیست و در اصل میانگین درآمد سئوکار فریلنسر چقدر است؟
اگر میخواهید با مفهوم متخصص سئو چیست آشنا شوید پس باید در زمینه فریلنسری هم اطلاعاتی داشته باشید. فریلنسر به شخصی اطلاق میگردد که بهصورت آزاد، بدون وابستگی به شرکت یا مجموعهای خاص، اقدام به اخذ پروژه و درآمدزایی میکند و فعالیت حرفهای خود را بسته به نوع پروژه و کارفرمای آن، طی زمانی مشخص انجام میدهد. درآمد یک فریلنسر میزان مشخصی ندارد و معمولا براساس نوع پروژه و مدت زمان تحویل آن تعیین میگردد.
برای مثال درآمد یک سئو کار سایت حرفهای که بهصورت تماموقت در شرکتی مشغول است، از یک سئوکار حرفه ایی که بهصورت پروژهای و فریلنسری کار میکند بیشتر است. فریلنسرها از آزادیعمل خوبی برخوردارند. همچنین آنها مبلغ دریافتی خود را بدون واسطه و بهصورت کامل دریافت میکنند در واقع آنها راه دیگری از چگونه سئو کار شویم را ترجیح دادند.
درکنار این مزایای، فریلنسری معایبی هم دارد. یکی از معایبی سئوکار فریلنسر این است این است که این افراد، درامد ثابتی نداشته و از امنیت شغلی خوبی بهرهمند نیستند. از دیگر اشتباهات رایج این حوزه، افرادی ناکارآمد و مدعی که تخصص مناسبی از سئو ندارند، حتی نمیدانند متخصص سئو چیست. افرادی را که بهدنبال سئوکار حرفهای میگردند را به اشتباه میاندازند و این باعث سلب اعتماد آنان از افراد باتجربه شده و فرایند اخذ پروژه فریلنسری را کمی سختتر میکند.
چگونه سئو کار شویم؟
یادگیری سئو کاملا به علاقه شما بستگی دارد و برای یادگیری آن، رشته دانشگاهی و شرایط و امکان تحصیل در رشته دانشگاهی آن نیست؛ چراکه این رشته تحصیلی وجود خارجی ندارد. اکثر سئوکارها از بهصورت تصادفی در این راه افتادهاند. برخی دیگر با هدف سئوکار شدن، کار خود را آغاز کردند. با همه این تفاسیر، برای متخصص شدن در این حوزه اول به علاقه خود نگاهی دقیقتر بیندازید.
ما به شما توصیه میکنیم چند قدم را در خود بررسی کنید:
گام اول: شخصیت سئوکار چیست ؟ آیا شخصیت من برای سئوکار شدن مناسب است؟
اولین قدم و قبل از هرچیز، بررسی کنید و از خود بپرسید آیا علاقه و استعداد شما مناسب این حوزه میباشد؟ افرادی که در این حوزه حرفی برای گفتن دارند، بهشدت افرادی درونگرا هستند. آنها ساعتها پای کامپیوتر خود نشسته، سایت را آنالیز و محتوای آن را بهینه میکنند، مدام برای کسبوکار خود استراتژی میچینند و برای کسب رتبههای برتر گوگل تلاش کرده و ابتکار عمل بهخرج میدهند.
پیشتر از اینکه بدانید چگونه سئو کار شویم باید، به خود رجوع کنید، شخصیت خود را مورد بررسی قرار دهید و در صورت تناسب با این شغل آن را انتخاب و به این عرصه ورود کنید.
گام دوم: درک اصول سئو و کار کردن با موتورهای جستجو
شما بهعنوان یک سئو کار واشخاصی که به دنبال این هستید که چگونه سئو کار شویم و یک منخصص سئو باشیم باید در مورد کرال کردن خزندهها یا رباتهای گوگل بدانید؛ چراکه نحوه نتیجه عملیات شما بستگی به نحوه عملکرد موتورهای جستجو دارد. رباتهای گوگل، برای رتبهبندی کلمات کلیدی سایتها تصمیم گیرنده هستند و این تصمیم را بر اساس مجموعهای از فاکتورها که مرتبط بودن محتوای شما را نشان میدهد، میگیرند.
موتورهای جستجو، راز خود را افشا نمیکنند و میتوان بهصورت تجربی از بهینه سازی صحیح سایتها آگاهی یافت و از رقبای خود پیشی گرفت. برای این که بدانید متخصص سئو یا سئوکار چیست باید از اصول و مفاهیم اولیه شروع کرد نحوه تعامل کاربران و موتورهای جستجو را درک کرد تا بتوان نتیجه درستی برای بهینهسازی سایت خود بهدست آورد.
بهطور کلی برای اینکه بدانید چگونه سئو کار شویم باید ابتدا آنها را در سه فاکتور خلاصه کنیم:
درک دقیق از نحوه رفتار موتورهای جستجوی گوگل
تولید محتوایی که کاربر نیاز به اطلاع از آن دارد
یادگیری ابزارهای سئو و نحوه بهینه سازی سایتها
وقتی از جزئیات اصول سئو مطلع باشید، بهدرستی میتوانید با پیادهسازی تکنیکهای سئو، سایت خود را بر روی کلمات کلیدی هدف خود بالا بیاورید.
گام سوم: سایت شخصی خود را بسازید
پس از یادگیری و درک اصول و مبانی سئو، آنها را بر روی سایت خود پیاده کنید و بازخورد هر اقدام خود را دریافت کنید. این روش، شیوهای مناسب برای تبدیل به بهترین سئو کار است؛ چراکه با آزمون و خطا، بهراحتی بازخورد اقدامات خود را بر روی سایت بهصورت عملی دریافت میکنید و به شما در مسیر چونه سئو کار شویم کمک میکند.
توصیه دیگر آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف به شما این است که زبان HTML را بیاموزید و تمامی تگهای آن را یاد بگیرید؛ چراکه این امر، تولید محتوا را برای شما آسانتر میکند.
گام چهارم: صفر تا صد وردپرس را یاد بیاموزید
تقریبا نیمی از سایتها با وردپرس ساخته شدهاند؛ بنابراین برای تبدیل شدن به یک سئوکار مجرب باید آن را بشناسید.در حال حاضر سایتساز وردپرس یکی از بهترین CMS های موجود برای سئو است. وردپرس بهدلیل تاثیر مستقیم و غیرمستقیمی که بر عملکرد سئو میگذارد، بسیار مهم است؛ لذ اگر قصد ورود به دنیای سئو را دارید، یادگیری آن را هرچه زودتر شروع کنید.
گام پنجم: دو ابزار تحلیلی گوگل یعنی Google Analytics و Google Search Console را بیاموزید
پایه و اساس تمامی سئو، این دو ابزار قدرتمند یعنی Google Analytics و Search Console است که توسط شرکت گوگل بهمنظور تحلیل رفتار مشتری در سایت شماست، طراحی شده است.این دو ابزار مهم، اطلاعاتی کاربردی جهت بهبود و ارتقا سایتها و رفع خطاهای سایت به شما میدهد و در پشت صحنه یک سئوکار مجرب، یا این دو ابزار گره خورده است.
گام ششم: مطالعه روزانه مبانی سئو
موتورهای گوگل مدام درحال بروزرسانی و تغییر خود هستند؛ بههمین دلیل مدام باید اطلاعات و دانش سئوی خود را بروز کنید و در جریان تغییرات آپدیتهای جدید گوگل باشید و دانش خود را بروز کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای کسبوکار و سایت خود بگیرید. از این طریق بهدرستی مطابق با قوانین جدید گوگل، سایت خود را بهینه میکنید ومیتوانید در مقابل رقبای خود حرفی برای گفتن داشته باشید.
گام هفتم: رصد کردن نتایج گوگل
این مرحله نیاز به دقت بیشتری نسبت به سایر مراحل دارد. نتایج گوگل را بهدقت بررسی کنید و ببینید ساختار آن چگونه است؟ چه محتوایی را بهطور معمول به کاربر نمایش میدهد؟ چه سایتهایی در ارائه محتوا عملکرد بهتری دارند؟
به این نکته توجه داشته باشید که هنگام جستجوی کلمات مختلف، نتایج گوگل چه تغییر میکند؟ گوگل همیشه بهدنبال ارائه نتایج بهتر برای مخاطبان خود است؛ لذا نتایج گوگل را برای سرچهای متنوع، مورد بررسی قرار دهید و نتایج را تحلیل کنید.
گام هشتم: کسب اطلاعات سئو تکنیکال سایت
سئو تکنیکال یعنی انجام اقدامات تکنیکی بر روی سایت که منجر به کرال و ایندکس راحتتر و سریعتر سایت شما توسط رباتهای گوگل میشود. این نوع از فرایند سئو شامل بهینه سازی برای نسخه موبایلی، سرعت سایت، دیتاهای ساختار یافته و مواردی از این قبیل میشود که عملکرد وبسایت را افزایش میدهد. اگر سرعت سایت شما با مشکل مواجه شود، با وجود محتوای باکیفیت در سایت شما، باز هم به نحوه عملکرد سایت لطمه میزند.
گام نهم: کسب اطلاعات درباره تولید محتوا و بهینه سازی سایت بههمراه استراتژی
نحوه تولید محتوای سئو شده و گوگلپسند، پارامتر مهم دیگریست که در کنار سرعت مناسب و سئوی تکنیکال سایت باید رعایت شود؛ چرا که باعث ایجاد تجربه بهتری برای کاربران میشود. برای محتوانویسی سایت، باید استراتژی محتوا داشت؛ اگرچه سئو تنها را جذب ترافیک نیست و سایر کانالهای بازاریابی به موفقیت محتوا و سایت شما میتواند کمک کند.
گام دهم: استفاده صحیح از تکنیک های لینکدهی
لینکدهی صحیح یکی دیگر از فاکتورهای مهم در سئو سایت است. تکنیکهایی همچون سئو کلاه که به اشتباه به افراد آموزش داده میشود را فراموش کنید و از لینکسازی درستی برای بهبود کیفیت سئو سایت خود استفاده کنید.
گام یازدهم: شرکت در ایونت ها و همایش های دیجیتال مارکتینگ و سئو
یکی از راههای بروزرسانی دانش و اطلاعات خود و همچنین پیدا کردن روابط کاری مرتبط با حوزه سئو، حضور مستدام در هر رویداد و ایونت است. همایشها و ایونتها فضا و مکانی مناسب برای یادگیری جنبههای مختلف اصول بازاریابی و سئو هستند؛ چراکه در برخی از رویدادها نکاتی گفته میشود که ممکن است شما را در این حوزه قویتر از رقبا بسازد.
حضور در این همایشهاف فرصتی برای شما فراهم میکند که مستقیما نکاتی را از زبان متخصصان این صنعت بشنوید و در سایت خود بکار گیرید و از مزایای تجربیات آنا بهرهمند شوید؛ لذا اگر بهدنبال دستاوردی متفاوت از سایر رقبای خود هستید، شرکت و حضور پررنگ خود را در این مجامع جدی بگیرید.
گام دوازدهم: صبور باش
متخصص شدن در سئو، مشاهده نتایج پیادهسازی سئو در سایت و کلا تمام امور مرتبط با این حوزه، کاری زمانبر بوده و نیازمند صبر و حوصله است. اگر برای متخصص شدن در سئو اشتیاق دارید، صبر را در کنار یادگیری خود پیشه کنید و منتظر نتیجه باشید.
مهارت های مورد نیاز یک سئوکار حرفه ای
یک کارشناس سئو کار بهطور معمول، موارد زیر را باید بداند:
- توانایی رفع ایرادات سئو داخلی سایت
- تسلط کامل بر تحقیق کلمات کلیدی یا Keyword Research tools
- تسلط بر ابزارهای کاربردی سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس
- قابلیت برنامه ریزی و ارائه پلن سئو
- تسلط کامل بر بحث سئو محتوا
- مسلط بر CMS مورد استفاده سایت که معمولا وردپرس است
- انجام کامل سئو خارجی از جمله لینک سازی، افزایش اعتبار سایت و …
برای انجام خدمات سئو سایت و بهینه سازی سایت خود، میتوانید از مشاورین آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف بهره گیرید. ما اینجا با شماییم تا با آموزش درست پای در این عرصه بگذارید. در صورت تمایل میتوانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
سوالات متداول
وظایف سئو کار چیست؟
یک سئوکار وظایفی نظیر تسلط کامل بر بحث سئو محتوا، انجام کامل سئو خارجی، تسلط کامل بر تحقیق کلمات کلیدی و وظایفی از این قبیل بر عهده دارد. برای اطلاعات بیشتر به مقاله رجوع کنید.
سئو کار کیست؟
کارشناس سئو یا سئو کار فردی است که تجربه، دانش و سابقه مفیدی در زمینه بهینه سازی سایت دارد. این فرد با تمام اصول بهینه سازی سایت آشنایی دارد. او می تواند سایت شما را بهینه کرده و به رتبه شما در موتورهای جستجو کمک کند.