سئو چیست؟ قوانین جدید گوگل در سال 2022 برای کسب رتبه‌ اول گوگل

احتمالا برای شما هم این سوال پیش آمده است که اصلا سئو چیست و چه کاربردی دارد؟ مهندسین ابر‌شرکت گوگل برای نمایش دادن هر کسب‌و‌کاری، قوانینی را ملزوم کرده است. امروزه برای دیده شدن در جایگاه‌های بالاتر در موتورهای جستجویی مانند گوگل که پر مخاطب‌ترین آنهاست، رقابتی شدید در حال اتفاق است. هر کسب‌و‌کاری که در رعایت این قوانین بهتر عمل کند، از منصب بالاتری در گوگل برخوردار می‌گردد.

از آنجایی‌که به‌طور میانگین سه لینک برتر از هر کلمه کلیدی، 58.4 درصد از کلیک‌ها را شامل می‌شود، جای تعجب نیست که بر سر قرار گرفتن در جایگاه‌های بالاتر گوگل جنگ باشد. جنگی تمام عیار! به‌علت اهمیت این موضوع، قصد آن داریم در این مقاله به پرسش های زیر پاسخ دهیم:

seo چیست؟

کاربرد و اهداف سئو چیست؟

انواع سئو چیست؟

نحوه برآورد قیمت سئو برای وب سایت چگونه است؟

چگونه سایت خود را بهینه کنیم؟

در ادامه با ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف همراه باشید.

سئو چیست؟ بیان معنی و مفهوم سئو

قبل از پاسخ به پرسش تعریف سئو چیست، به این پرسش پاسخ دهیم که سئو مخفف چیست؟ سئو یا SEO مخفف عبارات Search Engine Optimization به‌معنی بهینه‌‍سازی موتورهای جستجو است. در‌واقع سئو به مجموعه اقداماتی که به‌منظور افزایش رتبه کل دامنه وب‌سایت و یا کلمات مهم و کلیدی صفحات مختلف وب‌سایت بر روی آن انجام می‌دهیم، گفته می‌شود. این بهبود رتبه منجر به افزایش ترافیک در وب‌سایت ما شده و درآمد بهتری را به‌همراه دارد.

اگر بخواهیم به‌طور خلاصه و مفید بیان کنیم که سئو چیست به زبان ساده باید گفت که سئو، عملیات و راهکاری برای افزایش ترافیک وب‌سایت (تعداد بازدیدکننده) و کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل است. حال که معنی سئو را بهتر متوجه شدیم، باید بدانیم که سئو دیگر یکی از بخش‌های الزامی برای رشد هر کسب‌و‌کاری به‌حساب می‌آید؛ چرا‌که برای داشتن رتبه‌ای مناسب در گوگل و آگاهی دیگران از برند هر کسب‌و‌کاری، باید این اصول را رعایت کرد.

به‌طبع اگر این اصول و قوانین به‌درستی رعایت نشود، عبارات و کلمات کلیدی ما در گوگل نمایش داده نمی‌شود و منجر به کاهش درآمد و ریزش ترافیک در وب‌سایت می‌گردد. ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف اینجاییم تا به افزایش رتبه وب‌سایت شما با رعایت اصول سئو به‌عنوان یکی از معیارهای رشد کسب‌و‌کارتان کمک کنیم. با ما همراه باشید.

از موتورهای گوگل چه می‌دانیم؟

پیش از عمیق شدن به این پرسش که سئو چیست نگاهی مختصر به موتورهای جستجوی گوگل بیاندازیم. موتورهای جستجوی گوگل با به‌کارگیری از هوش مصنوعی فوق پیشرفته، تمامی کلمات و مفاهیم بیان شده در سایت‌ها را درک می‌کند. موتورهای جست‌و‌جوی گوگل همانند بینگ و یاهو، برای بررسی صفحات مختلف هر وب‌سایت از خزنده ها یا اصطلاحا Crawler استفاده می‌کنند.

این ربات‌ها، اطلاعات موجود در صفحات وب‌سایت را جمع‌آوری و در نهایت در یک پایگاه عظیم دیتا ذخیره‌سازی می‌کند. پس از جمع‌آوری داده‌ها توسط خزنده‌های گوگل، صفحات موجود در گوگل مطابق با مدنظر قرار‌دادن صدها فاکتور، رتبه‌بندی می‌شوند که ماحصل این فرآیند، نمایش رتبه‌بندی شده صفحات مختلف سایت‌‌ها برای هر کلمه کلیدی می‌باشد.

ربات‌ها یا کرالرهای گوگل با حرکت در بین صفحات مختلف، آنها را فهرست‌بندی می‌کند. بطور کلی عملکرد موتورهای جستجوی گوگل در مراحل خزش (crawl)، فهرست‌بندی (indexing)، رتبه‌دهی صفحات یا Ranking، و در نهایت نمایش نتایج به کاربر در صفحات مختلف خلاصه می‌شود.

کاربرد و اهداف سئو چیست؟

سئو ابزاری برای سخن گفتن با گوگل است! شما از طریق سئو به گوگل می‌فهمانید محتوا و خدمات شما برای مخاطب شما با ارزش است و لیاقت جایگاه بهتری برای نمایش در نتایج آن دارد. با آگاهی از الگوریتمهای رتبه‌بندی موتورهای جستجوی گوگل می‌توانید ترافیک ارگانیک بیشتری برای صفحات وب‌سایت خود جذب کنید.

همانطور که ذکر شد، هدف سئو کمک به وب‌سایت‌ها برای دیده شدن در نتایج بالای گوگل و ارائه محتوای بهتر و کاربردی‌تر برای مخاطبان و خلق ارزش برای آنان است که این رعایت اصول و قوانین، خود منجر به افزایش بازدید و در نتیجه کسب درآمد بیشتر برای کسب‌و‌کار می‌گردد. زمان، مهم‌ترین پارامتر برای سرمایه‌گذاری اولیه صفحات یک سایت در فضای اینترنت می‌باشد؛ چراکه انجام فرآیند seo، ممکن است هفته‌ها و شاید سال‌ها به‌طول بیانجامد و نتایج بهینه‌سازی سایت در طول زمان دیده می‌شود.

انواع سئو چیست؟  اصطلاحات پر کاربرد در سئو

سئو آن پیج (On page SEO)

سئو آن پیج، عبارت است از تمامی عملیات و فرآیندهایی که بر روی سایت خود انجام می‌دهید؛ نظیر تولید محتوای مناسب، لینک‌دهی‌های داخلی و به‌طور کلی تمامی اعمالی که باعث آن شده که مخاطب، از صفحات و محتواهای موجود در سایت لذت بیشتری ببرد و همچنین وقت بیشتری در صفحات سایت ما بگذراند، می‌شود.

سئو آف پیج (Off page SEO)

سئوی آف پیج، بر‌خلاف سئوی داخلی یا آن پیج، تمامی امور خارجی که به‌منظور افزایش رتبه صفحات سایت نظیر ایجاد بک‌لینک‌، لینک‌سازی‌های خارجی، رپورتاژ آگهی و غیره انجام می‌شود. در صورت تمایل به اطلاع از نحوه رپورتاژ مناسب برای سایت خود، پیشنهاد می‌کنیم مقاله رپورتاژ آگهی چیست؟ تاثیر آن بر سئو چیست و چه مزایایی دارد؟ را مطالعه کنید.

سئو تکنیکال (Technical SEO)

نوع دیگری از عملیات سئو وجود دارد که به آن سئو تکنیکال گفته می‌شود. این نوع از سئو، مجموعه اقداماتی را شامل می‌شود که فرآیند خزش ربات‎‌های گوگل (اصطلاحا کرال کردن) را جهت‌دارتر و یا به این فرآیند خزش کمک می‌کند. برای مثال، اعمالی نظیر ایجاد سایت مپ سایت، بهبود سرعت سایت، بهینه‌سازی کدهای سایت و غیره، مثال‌هایی برای سئو تکنیکال محسوب می‌شوند.

سئو کلاه سفید، سئو کلاه سیاه

عبارت کلاه سفید، اشاره به تکنیک‌های قانونی سئو برای وب‌مسترها دارد که اشاره به آدم‌های خوب در فیلم‌های وسترن می‌کند. یالعکس این عبارت، اصطلاح سیاه کلاه وجود دارد که به ترفندهای غیرقانونی عملیات سئو اشاره می‌کند. در عمل، تفاوت این دو عبارت به اینصورت است که سئو کلاه سیاه، در کوتاه‌مدت منجر به افزایش و بهبود رتبه گوگل می‌شود.

این ترفند برای وب‌سایت‌ها توصیه نمی‌شود؛ چرا‌که در صورت متوجه شدن گوگل، باعث کاهش شدید رتبه، حذف صفحات سایت شما از نتایج گوگل یا به‌اصطلاح پنالتی شدن صفحات سایت می‌گردد. نقطه مقابل سئو کلاه سیاه، سئو کلاه سفید است که از طریق آن، این افزایش رتبه همراه با صرف زمانی بیشتر و با رعایت اصول قانونی سئو در بلند‌مدت اتفاق می‌افتد.

سئو سایت چیست؟ گام به گام با چک لیست سئو سایت تا کسب رتبه برتر در گوگل

برای پاسخ به این سوال که تکنیک‌های فرآیند بهینه‌سازی سایت شامل چه مواردی‌ست و یا اصول سئو چیست؟ با این بخش همراه ما باشید. انجام سئو سایت نیازمند توجه به نکات زیر است:

دیده‌شدن صفحات سایت از طریق هدایت ربات‌های جستجوگر گوگل

خزنده‌های گوگل مدام در فضای وب به‌دنبال کرال صفحات جدید و بروز‌شده در چرخش هستند و نهایتا هر آنچه را که پیدا کند به سرورها گزارش می‌دهند. مطمئن شدن از اینکه صفحات ما توسط ربات‌های گوگل دیده می‌شوند، بسیار مهم است؛ لذا معماری سایت باید به‌گونه‌ای باشد که مسیر را برای پیمایش رابت‌های گوگل هموار کند و مسیر درستی را برای کرال کردن صفحات سایت به خزنده‌های گوگل نشان دهد.

ابزارهای متعددی برای کمک به قابلیت خزش یا کرال صفحات سایت وجود دارد که یکی از معروف‌ترین آنها screaming frog است.

سازگاری با موبایل

طبق آمار و تحقیقات انجام شده، حدود 63 درصد از جستجوهای گوگل، از طریق تلفن‌‎های همراه صورت می‌گیرد؛ لذا سازگاری وب‌سایت شما با موبایل بسیار بسیار ضروری‌ است. یکی از ابزارهایی که می‌توان کیفیت صفحات سایت را در موبایل بررسی کرد، ابزار mobile friendly testing tool است که توسط شرکت گوگل ارائه شده است.

مواردی که در این ابزار امکان بررسی آنها وجود دارد شامل استفاده از تصاویری کم‌حجم، دسترسی آسان به منوها در گوشی موبایل، خوانایی متون و غیره می‌باشد.

بررسی و بهبود سرعت سایت

سرعت سایت یکی از مهم‌ترین فاکتورهای رتبه‌دهی گوگل است؛ چرا‌که هدف گوگل، کسب رضایت کاربران از وب‌سایت‌هاست و به سایتی که سرعت مناسبی نداشته باشد، رتبه نمی‌دهد. شما می‌توانید با ابزارهایی نظیر GTmetrics و Pingdom میزان سرعت سایت خود را بررسی کنید و از سرعت سایت خود تست بگیرید.

بهینه سازی و سئو تصاویر در محتوای سایت

تصاویر می‌توانند ارتباط و مناسب بودن محتوای سایت شما را برای گوگل بیان کند. تصاویر باید از کیفیت مناسب و حجم پایینی برخوردار باشند؛ چرا که در سرعت سایت تاثیری مستقیم دارند.

لینک‌‌سازی داخلی مناسب

عملیات لینک‌سازی باید با‌معنی باشد؛ به این معنی که گوگل باید انسجام و یکپارچگی را در محتوای شما درک کند. باید انکر‌تکست چیست را به‌درستی درک کرده و از انکر مناسب در یک محتوا، دو لینک به یک صفحه داده نشود. همچنین از عناوینی تکراری استفاده نگردد و از عناوین متنوع استفاده کنید.

تحقیق کلمات کلیدی به روش درست

در سئو سایت، اولین گام این است که بدانید قرار است چه کلماتی را هدف قرار دهید و برای آنها محتوا تولید و آنها را بهینه کنید.

به انجام این فرآیند که بسیار حیاتی نیز است، تحقیق کلمات کلیدی یا اصطلاحا research keyword tools گفته می‌شود.

بک لینک دهی مناسب

هنگامی که از سایت شما، لینکی در سایتهای دیگر قرار داده شود، گوگل امتیازی مثبت برای سایت شما لحاظ می‌کند. در واقع به لینک شما در سایت‌های دیگر، بک لینک گفته می‌شود.

سایت مپ

نقشه سایت XML یا سایت مپ در واقع فهرست‌بندی تمام صفحات سایت برای هدایت خزنده‌های گوگل است. نقشه سایت با انتشار و یا بروزرسانی محتوای سایت، بروز می‌شود. اگر سایت شما، یک سایت وردپرسی است، می‌توانید با نصب افزونه سئو وردپرس، اقدام به تولید نقشه سایت یا سایت مپ کنید. سایت‌مپ سایت وردپرسی در آدرس زیر قرار دارد:

https://www.yourdomain.com/sitemap_index.xml

بهینه سازی محتوا

طبق گفته آقای بیل گیتس، محتوا پادشاه است. گوگل به‌دنبال رضایت مخاطبان خود است. هنگام محتوا‌نویسی خودتان را جای مخاطب قرار دهید و به زبان آنها صحبت کنید. دریابید که مخاطب به‌دنبال چه مطلبی است و محتوای مفیدی در اختیار آنها قرار دهید.

این موارد تنها بخشی از عملیات سئو هستند. یکی از خدمات قابل ارائه توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف، خدمات سئو سایت و بهینه سازی است که توسط تیم مجرب سئوی این گروه انجام می‌گیرد.

چگونه سایت خود را بهینه کنیم؟

برای بهینه‌سازی سایت خود دو راه دارید. برای این‌کار، می‌توانید وب‌سایت خود را به‌دست یک سئوکار مجرب و حاذق بسپارید که طبق استراتژی مشخص، بر روی کلمات کلیدی کسب‌و‌کار شما کار کند. راه دیگر این‌که خودتان آموزش ببینید و دلسوزانه اقدام به سئوی سایت خود کنید که هر کدام از این دو معایب و مزایایی به‌همراه دارد.

سئو سایت توسط دیگران

یکی از مزایای این کار این است که اگر سئوکار باتجربه‌ای را بکار گیرید، با پرداخت تعرفه‌ای مشخص، خیالتان از بابت افزایش رتبه در کلمات هدف کسب‌و‌کارتان راحت می‌شود و شما درگیر فرآیند سئو نخواهید بود. با این‌کار می‌توانید تمرکز و زمان خود را برای ابعاد دیگر بیزینس خود قرار دهید.

اما این‌کار معایبی را به‌همراه دارد. یکی از این معایب این است که سئوکار شما در صورتی‌که وجدان کاری متعادلی نداشته باشد، امکان داشته با انجام عملیات کلاه سیاه سئو، منجر به پنالتی شدن سایت شما شود و سایت شما برای همیشه از نتایج گوگل خارج گردد و خسارات جبران‌ناپذیری برایتان به‌همراه داشته باشد. از معایب دیگر انتخاب این راه برای سئوی سایت شما، هزینه بالای استخدام سئوکار مجرب است. بکارگیری یک سئوکار حرفه‌ای علاوه بر هزینه بالا، ریسک اینکه با صرف این هزینه، امکان اینکه رتبه خوبی در کلمات کلیدی خود نتو‌انید بگیرید را نیز به‌همراه دارد.

سئو سایت توسط خود

اگر برای سئوی سایت خود، تمایلی به پرداخت هزینه ندارید، نگران نباشید. اینترنت در زمان کنونی مطالب سرشاری، حتی به زبان فارسی، از جمله مطالب موجود در همین مقاله با نگارش تیم محتوای آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف، موجود است که به رایگان در اختیار علاقمندان این حوزه قرار داده شده است. اگر به این حوزه علاقمندید، پیشنهاد می‌کنیم آموزش خود را شروع کنید و از مطالب و ویدیوهای موجود در اینترنت استارت و بر روی وب‌سایت خود پیادهسازی کنید.

نحوه برآورد قیمت سئو برای وب سایت چگونه است؟

برای برآورد قیمت خدمات انجام سئو، فاکتورهای متعددی دخیل هستند؛ از جمله این فاکتورها می‌توان به مواردی چون میزان رقابت و سختی کلمه کلیدی، ساختار و صفحات سایت، تعداد صفحات سایت، تحلیل رقبا و مواردی از این قبیل اشاره کرد. معمولا شرکت‌ها برای انجام این خدمات، تعرفه‌های متعددی ارائه می‌دهند که هر تعرفه، شامل زیرمجموعه‌هایی از خدمات است که قیمت نهایی آن را می‌سازد.

دیگر فاکتورهای تاثیرگذار و تعیین کننده قیمت خدمات سئو با پاسخ به پرسش‌های زیر به‌دست می‌آید:

  • سایت شما نوپاست یا چند‌سالی مشغول فعالیت است؟
  • سایت شما تا‌بحال رتبه‌ای از کلمه کلیدی خاصی گرفته است؟
  • اعتبار سایت شما چقدر است؟
  • اعتبار رقبای شما چقدر است؟
  • وضعیت لینک‌سازی سایت‌تان چگونه است؟
  • وضعیت محتوا و مقالات در سایت شما چگونه است؟
  • میزان ورودی‌ها در سایت شما در چه وضعیتی است؟

و سوالاتی از این قبیل که بسیار در محاسبه قیمت خدمات انجام سئو سایت شما تعیین‌کننده هستند.

اگر به این حوزه علاقه‌مندید بهتر است مقاله قرداد سئو سایت را هم جهت آگاهی بیشتر باشید.

وبمستر کیست؟ وظیفه وبمستران چیست؟

وبمستر به شخصی گفته می‌شود که وظیفه طراحی، ساخت، مدیریت و توسعه یک یا چند وب‌سایت را بر عهده دارد. وبمسترها وظایفی از قبیل امور مربوط به ثبت دامنه و طراحی سایت، بارگذاری و سازماندهی محتوا، لینک‌سازی و نظارت بر لینک‌سازی‌ها، حصول اطمینان از درست کار کردن سرورها، توجه به نظرات کاربران و اعمال تغییرات متناسب با بازخورد آنها، نظارت بر میزان ترافیک و غیره را بر عهده دارند.

اگر به سئو سایت علاقمندید، می‌توانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا از جدیدترین ویدیوها و اخبار این حوزه مطلع شوید.

سوالات متداول

سئو سایت چیست و چگونه کار می کند؟

سئو فرآیند بهینه سازی صفحات وب سایت شما است که از طریق آن مخاطبان ارگانیک به دست می آورید. ارگانیک به مخاطبانی گفته می شود که بدون پرداخت پول از طریق موتورهای جستجو وارد سایت شما می شوند.

سئو بهتر است یا تبلیغات در گوگل ادوردز؟

بستگی به کسب‌و‌کار شما دارد. گوگل ادز تبلیغات پولی بوده و هزینه بر است؛ ولی سئو ابزاری کم هزینه تر و کاربردی است. برای اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه کنید.

برای رسیدن به رتبه 1 گوگل چقدر زمان لازم است؟

رسیدن به رتبه اول گوگل نیازمند فاکتورهایی می‌باشد. فاکتورهایی مثل اعتبار دامنه، میزان بازدیدکننده سایت، محتوای سایت، رقبای کلمات کلیدی و غیره.

قیمت خدمات سئو چقدر است؟

هنگام تخمین قیمت خدمات سئو، فاکتورهای مختلفی مطرح می شود. برخی از این عوامل شامل مواردی مانند سطح رقابت و سختی کلمه کلیدی، ساختار و صفحات سایت، تعداد صفحات سایت، تجزیه و تحلیل رقبا و مواردی از این قبیل است. معمولا شرکت ها برای انجام این خدمات تعرفه های متعددی ارائه می دهند و هر تعرفه شامل زیرمجموعه هایی از خدمات است که قیمت نهایی آن را تشکیل می دهد.

تفاوت سئو و تبلیغات در گوگل چیست؟

سئو فرآیندی است که از طریق آن می توانید سایت خود را برای معرفی به موتورهای جستجو بهینه کنید. تبلیغات در گوگل ادوردز یک کمپین بازاریابی دیجیتال یا کمپین تبلیغاتی پولی است که از طریق آن سایت شما در اولین نتایج گوگل ظاهر می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن