ایندکس چیست؟ آموزش ایندکس کردن سایت در گوگل

بسیاری از افرادی که با سئو و یا خدمات تولید محتوایی سروکار دارند احتمالاً این سوال برای آنها مطرح شده که این ایندکس چیست؟ کلمه ایندکس یا index به معنی فهرست است و منظور از ایندکس سایت توسط گوگل، آن فهرستی است که در اختیار گوگل می‌باشد. این روزها یکی از موضوعات مهم و حیاتی برای دارندگان و‌ب‌سایت و یا توسعه دهندگان وب، ایندکس سایت، صفحات  و یا محتواهای جدید سایت آنها می‌باشد.

دلیل اهمیت این دست سایت چیست و اینکه چرا گوگل، سایت ما را این ایندکس می‌کند؟ چه زمانی سایت ما توسط گوگل ایندکس می‌شود؟ برای پاسخ به این سوالات، باید درک عمیقی از ایندکس سایت پیدا کرد و آن را شناخت. ما در این مقاله مفهوم ایندکس سایت توسط گوگل را برای شما شرح می‌دهیم. همچنین نحوه قرارگیری سایت شما در فهرست گوگل را بررسی می‌کنیم و درباره موضوعاتی همچون روش‌های افزایش سرعت ایندکس گوگل و یا تعداد صفحات ایندکس شده سایت شما صحبت می‌کنیم. همچنین به شما آموزش ایندکس کردن سایت در گوگل می‌دهیم. دعوت می‌کنیم با یکی دیگر از مقاله‌های آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف با ما همراه باشید.

ایندکس چیست؟

با آموزش ایندکس کردن سایت در گوگل همراه شما هستیم؛ اما ایندکس سایت یعنی چه؟ اگر گوگل را مانند یک انسان تصور کنیم این انسان حافظه‌ای دارد که در آن خاطراتی به‌صورت فهرست‌بندی شده وجود دارد. ایندکس به معنی اطلاعات ثبت شده و فهرست وار است. وقتی محتوا یا مطلبی در گوگل ایندکس می‌شود، این عمل به معنی ثبت آن محتوا در گوگل است که با جستجو یافت می‌شود. به بیانی دیگر، index سایت، تکنیکی برای داده‌های ساختار یافته می‌باشد که امکان بازیابی سریع صفحات و محتوای مورد نظر دیتابیس را فراهم می‌آورد. اطلاعات به‌صورت فهرستی با دو ستون می‌باشد که ستون اول شامل یک کپی از کلمه کلیدی اصلی و ستون دوم مجموعه‌ای از bookmarkها برای نگهداری آدرس می‌باشد.

موتورهای جستجوی گوگل سرتاسر فضای وب را برای پیدا کردن صفحات و وب‌سایت‌های جدید کاوش می‌کنند. موتورهای گوگل، هر لحظه دیتاهای مفید و سئو‌شده خود را به کاربران جستجوگر خود ارائه می‌دهد. در واقع ایندکس سایت معادل با احتمال دیده شدن آن در صفحات جستجوی گوگل است. ربات‌های گوگل از طریق لینک‌های موجود در سایت‌های دیگر، یا لینک‌های موجود در صفحات دیگر همان وب‌سایت و همچنین از طریق اقدام به‌صورت دستی که در بخش‌ها بعدی به آن اشاره می‌کنیم، یک صفحه یا url را اصطلاحا discovery یا کشف می‌کنند.

بعد از اتمام عملیات discovery، نوبت به فرایند crawl می‌رسد. در این مرحله، در صورت عدم محدودیت برای ورود به لینک مدنظر، عملیات خزش با موفقیت انجام می‌گردد تا نهایتاً ایندکس، تایید نهایی شود. در واقع این عملیات بگو گوگل می‌گویند که صفحه مورد نظر چیست. نهایتاً پس از طی مراحل کشف (discovery ) و خزش (crawl)، در صورت اینکه پیج موردنظر با تگ noindex محدود نشده باشد و همچنین با خطای Google-selected canonical مواجه نگردد، ایندکس به‌صورت کامل انجام شده است و در نتایج گوگل با موفقیت نمایش داده می‌شود. با آموزش ایندکس کردن سایت در گوگل همراه ما باشید.

ایندکس چیست؟

معنی ایندکس چیست؟

در مطالب گذشته پاسخ به این پرسش یعنی ایندکس چیست توضیح داده شد. ایندکس به‌معنای آنالیز مطالب صفحات شما شامل محتوای ویدئویی، متنی، عکس و غیره می‌باشد. ایندکس شدن به معنای فهرست شدن است، اما این فهرست شدن در کجا اتفاق می‌افتد؟ برای درک بهتر این موضوع یک کتابخانه مملو از کتاب را درنظر بگیرید که هر روز تعدادی کتاب به این کتابخانه اضافه می‌گردد. به فرایند لیست کردن کتاب‌های قدیمی و افزودن کتاب‌های جدید در این کتابخانه، ایندکس سایت گفته می‌شود. 

این کتابخانه در گوگل، دیتابیس گوگل نام دارد که شامل مجموعه صفحات با گزینه اجازه نمایش دیتاها می‌باشد. در گوگل به جای کتابخانه، دیتابیس گوگل را در نظر بگیرید که صفحات وب سایت‌ها را در خود جای داده است. ایندکس شدن به معنای اضافه شدن صفحات یک وب‌سایت به مجموعه صفحات گذشته که در نتایج گوگل قرار داده شده است، می‌باشد.

ممکن است صفحه شما در نتایج جستجوی گوگل ظاهر شود و در یکی از صفحات موتور جستجوی گوگل نمایش داده شود. بنابراین باید تمام تلاش خود را برای ایندکس شدن سایت در گوگل انجام دهید، اما چگونه؟

یکی از مهمترین و مطمئن‌ترین راه‌های ایندکس سایت یا site index در گوگل، استفاده از گوگل سرچ کنسول و ایجاد نقشه سایت است. اگر در گوگل وبمستر تولز تازه‌کار هستید، می‌توانید مقاله کامل گوگل سرچ کنسول چیست را مطالعه بفرمایید.

گوگل چگونه سایت‌ها و صفحات را ایندکس می‌کند؟ نحوه ایندکس سایت

در بخش قبل پاسخ این سوال یعنی ایندکس چیست را با همدیگر بررسی کردیم. حال نحوه ایندکس سایت را با یکدیگر بررسی می‌کنیم. ربات‌های گوگل دائما از سایت‌ها و صفحات مختلف دیدن می‌کنند؛ اگر این صفحات در مقایسه با آخرین بازدید تغییر کرده باشند، گوگل اطلاعات نسخه جدید را ذخیره می‌کند. همانطور که در بالا توضیح داده شد، این مراحل توسط دو نوع ربات خزنده و ایندکس‌گر سایت انجام می‌شود. یافتن لینک‌ها و آدرس‌های جدید بر عهده ربات خزنده است. از آنجایی که گوگل تمامی پیوندها یا لینک‌های موجود در یک صفحه از سایت را شناسایی می‌کند و آنها را به لیست پیوندهای خود اضافه می‌‌کند، خزنده‌های دیگر آن از صفحات بعدی بازدید می‌کنند. 

وظیفه ربات‌های ایندکس‌گر گوگل، ذخیره محتوای صفحات سایت برای زمانی است که کاربر آن را جستجو می‌کند. طبق این فرآیند، ایندکس شدن در گوگل فرآیندی است که در آن گوگل پس از بازدید و اطلاع از محتوای صفحات سایت، محتوای آن را ذخیره می‌کند. زمانی که گوگل محتوای جدید سایت را پیدا کرد و این محتوا توسط آن تایید شد، این محتوا در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود. اگر از تسلط کافی در زبان انگلیسی برخوردار هستید، برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می‌کنیم مقاله پشتیبانی How Google Search Works چگونه جستجو می‌کند را مطالعه کنید. همچنین باید ذکر شود برای استفاده از این صفحه باید از فیلترشکن استفاده کنید.

گوگل چگونه سایت‌ها و صفحات را ایندکس می‌کند

برای افزایش سرعت ایندکس سایت چه باید کرد؟

امیدوارم تاکنون با معنی ایندکس آشنا شده باشید، اما با توجه به این پرسش که index چیست؟ شاید برای‌تان این سوال مطرح شود که راهکارهای افزایش سرعت ایندکس برای سایت چیست؟  با توجه به مفهوم ایندکس، می‌توانید از راه‌های زیر برای افزایش سرعت ایندکس سایت استفاده کنید. این موارد شامل:

ایجاد نقشه سایت یا sitemap، درخواست index دستی با کمک گزینه URL inspection در ابزار کنسول گوگل، ایجاد لینک‌ سازی داخلی و به‌عبارتی سئو آن-پیج یا داخلی سایت، لینک سازی خارجی و ایجاد بک لینک قوی، تولید محتوای منظم و در نهایت به‌روز رسانی منظم وب‌سایت.

افزایش سرعت ایندکس سایت با ایجاد نقشه سایت یا sitemap

نقشه سایت یا sitemap، نقشه‌ای از URL‌های مهم شما را در اختیار Googlebot قرار می‌دهد. URL هایی که فکر می‌کنید باید ایندکس شوند و در نتایج گوگل نمایش داده شوند. ایجاد نقشه سایت به ربات‌های خزنده گوگل کمک می‌کند تا URL های مهم را پیدا کند و آنها را در سریع‌ترین زمان ممکن فهرست کند. 

ایندکس سایت با ابزار URL inspection در ابزار سرچ کنسول

 در قسمت‌های قبل به این پرسش یعنی ایندکس چیست پاسخ دادیم. پس از طراحی سایت، یکی از کارهای مهم هر وب‌مستر، نصب کنسول جستجوی گوگل و ارسال سایت به گوگل با استفاده از این ابزارهای وب‌مستر است. در میان ابزارهای متعدد موجود در سرچ کنسول گوگل، استفاده از ابزار بازرسی URL inspection یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای ایندکس کردن سایت شما است. این ابزار که یکی از ابزارهای وب‌مستر گوگل است، به شما این امکان را می‌دهد که درخواست‌های ایندکس را برای URL‌های مختلف در سایت خود ارسال کنید.

لینک سازی داخلی مناسب و صحیح

ایجاد لینک‌های داخلی و به‌عبارتی سئوی داخلی یا on-page صحیح می‌تواند ایندکس شدن صفحات شما را سرعت بخشد. به‌خصوص اگر این لینک‌ها از صفحات پر بازدید شما باشد. فراموش نکنید که گوگل URL هایی را که به‌سختی در ایجاد یک لینک داخلی صحیح ایجاد یک لینک داخلی و به عبارتی سئوی داخلی صحیح می تواند ایندکس صفحات شما را سرعت بخشد؛ به خصوص اگر این لینک ها از صفحات پر بازدید شما باشد. فراموش نکنید که گوگل URL هایی را که به سختی در سایت، ساختار پیدا می‌کنند دوست ندارد و برای آنها رتبه مناسبی درنظر نمی‌گیرد. برای انجام خدمات سئو و لینک سازی مطمئن برای سایت‌تان، می‌توانید از مشاورین تیم مجرب آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف بهره بگیرید.

افزایش سرعت ایندکس سایت با ایجاد نقشه سایت یا sitemap

تاثیر تولید محتوای منظم بر index سایت

قطعا یکی از راه‌های متقاعد کردن موتورهای جستجو برای بازدید سریع‌تر از سایت ما و ایندکس کردن صفحات جدید، تولید محتوای منظم و قوی است. محتوایی که پس از ایندکس شدن و افزایش ترافیک در صفحه اول نتایج گوگل قرار می‌گیرد. قبلاً در مورد اینکه شاخص های ایندکس سایت چیست، صحبت کردیم. گفتیم که ایندکس به این معنی است که گوگل می‌فهمد محتوای صفحه شما چیست، آن را تأیید می‌کند و آن را در پایگاه داده Google Index قرار می‌دهد. بر اساس این تعریف می‌توانید به موارد زیر در مورد اینکه چه محتوایی راحت ایندکس می‌شود توجه کنید. 

عنوان صفحه‌ جذابی ایجاد کنید، از عناوینی که موضوع صفحه را توصیف می‌کنند استفاده کنید. از متن به‌جای تصاویر برای انتقال محتوا استفاده کنید؛ چرا‌که گوگل تصاویر و محتوای آنها را تشخیص می‌دهد، اما نه به اندازه متن. همچنین اگر از تصاویر و ویدئوها استفاده می‌کنید، حتما از تگ alt برای آنها استفاده کنید که تشخیص آن برای گوگل راحت‌تر خواهد بود. 

ساخت لینک های خارجی

ساخت لینک‌های خارجی و به‌عبارت دیگر ساخت بک لینک قوی یکی از راه‌های ایندکس سریع سایت است. اگر بک لینک‌ها از وب‌سایت‌هایی با دامنه‌های بالا و معتبر گرفته شده باشد، جدای از افزایش سرعت ایندکس سایت شما، می‌تواند به صفحات شما و کل وب‌سایت شما نیز اعتبار دهد. 

در مورد لینک های خارجی و داخلی، فراموش نکنید که گوگل لینک‌هایی را به وب‌سایت شما ارجاع می‌دهد که از تبلیغات پولی، نظرات و لینک‌های nofollow استفاده نمی‌کنند؛ بنابراین فعالیت‌هایی از این قبیل تاثیری در افزایش سرعت سئوی شما نخواهند داشت. 

آپدیت منظم وب سایت

 به‌روز‌رسانی منظم وب‌سایت نیز یکی از روش‌های تسریع در ایندکس سایت است. البته این عامل به‌طور غیر مستقیم به ایندکس شدن سایت در گوگل کمک می‌کند. وب‌سایتی که به‌طور مداوم محتوای خود را طبق قوانین سئو و محتوای جدید از نظر کاربر و گوگل به‌روز می‌کند، شانس بیشتری برای دیده شدن و تایید شدن توسط گوگل خواهد داشت و اهمیت سایت را برای گوگل بیشتر می کند. گوگل برای جلب رضایت کاربران خود بیش از هر چیز دیگری اهمیت قائل می‌شود؛ لذا مطالب و محتوای به‌روز و مفید برای کاربران خود تولید کنید تا گوگل نیز به رتبه سایت شما اهمیت دهد.

دلایل ایندکس نشدن سایت چیست؟

پس از بررسی و پاسخ به این پرسش که ایندکس چیست، به علل ایندکس نشدن سایت می‌رسیم. دلایل زیادی برای ایندکس نشدن محتوا و صفحات وب سایت موجود است، اما مهم ترین دلایل ایندکس نشدن صفحات شامل موارد زیر می‌باشد: 

  • تگ noindex، به این معنی که اجازه ایندکس توسط روبات های گوگل را نمی‌دهد. 
  • فایل robotstxt که ربات‌های گوگل را به ایندکس صفحات محدود می‌کند. 
  • سایت به دلیل خطاهای سایت ایندکس نمی شود. مانند خطای DNS و خطاهای سرور. 
  • سایت به دلیل خطاهای URL ایندکس نشد. مانند خطای 404، خطای نرم افزار 404، خطای Access denied یا ممنوعیت دسترسی، خطای Not followed و خطاهای dns و سرور. 
  • دلایل ایندکس نشدن سایت چیست

نباید فراموش کرد که بهترین ابزار برای ایندکس و اطلاعات خطاهای ایندکس، خود گوگل و ابزارهای وبمستر هستند.سریع‌ترین و بهترین راه برای رسیدن به پاسخ “علت ایندکس نشدن صفحه اصلی سایت؟” نیز همین ابزار می‌باشد. 

کدام یک از صفحات من ایندکس شده است؟

دو راه بسیار آسان و حرفه‌ای وجود دارد تا بفهمید کدام صفحات وب‌سایت شما ایندکس شده‌اند. با استفاده از بخش coverage گوگل سرچ کنسول و همچنین با استفاده از ترفند site:mywebsite.com، 

بخش coverage ابزار کنسول گوگل، لیستی از تمام صفحاتی که ایندکس شده‌اند و ایندکس نشده‌اند و همچنین صفحات دارای مشکلات عدم ایندکس سایت را به شما نشان می‌دهد. با کمک هک site:ladytarget.net می‌توانید لیست کامل صفحات ایندکس شده این وب‌سایت را مشاهده کنید.

نحوه ایندکس صفحات سایت در Google News

برای اینکه وب سایت شما در Google News ایندکس شود، باید صفحات خود را با کمک Google News Publisher Center منتشر کنید. البته به خاطر داشته باشید که تایید شدن در این قسمت به این معنی نیست که مقاله شما به سرعت در قسمت Google News نمایش داده می‌شود. 

ایندکس URL های ثبت شده در نقشه سایت یا sitemap چقدر طول می‌کشد؟

پاسخ این سوال به خیلی چیزها بستگی دارد. از جمله اینکه سرعت خزیدن ربات‌های گوگل در سایت شما چقدر است؟ ربات‌های گوگل چقدر در یافتن محتوای وب سایت شما مفید هستند؟ میزان ترافیک سایت شما چقدر است؟ سایت شما چقدر قابل اعتماد است؟ آیا آدرس اینترنتی مورد نظر شما به تازگی منتشر شده است یا خیر؟ آیا لینک مورد نظر شما از صفحات دیگر یا سایت های دیگر می آید یا خیر؟

در این مقاله به تعریف ایندکس سایت توسط گوگل پرداختیم. همچنین نحوه index سایت توسط گوگل را مورد بررسی قرار دادیم. راهکارهای افزایش سرعت ایندکس سایت‌تان را بیان کرئیم و علت ایندکس نشدن سایت شما نیز بررسی کردیم. متشکریم که باری دیگر همراه ما بودید. در صورت تمایل می‌توانید ما را در اینستاگرام نیز دنبال کنید.

سوالات متداول

ایندکس چیست؟

به دیده شدن محتوای وب سایت توسط خزنده های گوگل ایندکس گفته می شود.

ایندکس شدن در گوگل یعنی چه؟

ایندکس به معنی فهرست بندی صفحات و محتوای سایت شماست.

آیا می‌توان ایندکس سایت در گوگل را دستی انجام داد؟

خیر. می‌توانید با به‌روزرسانی مداوم سایت و ایجاد محتواهای جدید برای سایت خود، به تسریع در ایندکس سایت‌تان کمک کنید. برای اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه کنید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن