What is heatmap?

هیت مپ چیست؟فعالیت های کاربرت رو زیر زیرذربین ببر!

هیت مپ چیست؟ نقشه حرارتی به فارسی ترجمه شده هیت مپ است. نقشه‌های گرافیکی و طیف رنگی هیت مپ به بازاریابان کمک می‌کنند تا نحوه تعامل کاربران با یک وب سایت را درک کنند.

هیت مپ چگونه کار می کند؟هیت مپ ما را قادر می‌سازد تا رفتار کاربر را در صفحات وب سایت تجزیه و تحلیل کنیم. نقشه‌های حرارتی رفتار کاربر را از قرمز تا آبی اندازه‌گیری می‌کنند که گرم‌ترین رنگ نشان‌دهنده بالاترین سطح تعامل و سردترین رنگ‌ها نشان‌دهنده مناطقی با کمترین سطح تعامل است.

طیف رنگی هیت مپ

انواع کاربرد هیت مپ چیست ؟

با مفهوم هیت مپ چیست آشنا شدیم اکنون باید بدانیم کاربرد نقشه حرارتی چیست و در کدام قسمت سئوی سایت برای ما کارآمد است؟

   1- اطلاعات در مورد هدف کاربر

استفاده از هیت مپ یک فرصت عالی برای شماست تا در مورد رفتار کاربر بیشتر بدانید. نکته دیگر اینکه با استفاده از هیت مپ می‌توانید متوجه شوید که کدام قسمت از صفحه باعث درگیری بیشتر کاربران شده است.

می‌توانید به این سوالات جواب دهید:

مردم به چه محتوایی اهمیت می‌دهند و بدون توقف در کدام بخش حرکت می‌کنند؟

کاربران در چه مرحله‌ای صفحه را ترک می‌کنند؟

این داده‌ها می‌توانند به شما در تصمیم‌گیری درباره فعالیت‌های آینده سایت و مقالات وبلاگ کمک کنند.

مقاله مرتبط: گیمیفیکیشن چیست

2- بهینه سازی صفحات فرود در هیت مپ

ساختار صفحه یکی از مواردی است که معمولاً به آن اهمیت داده می‌شود. قرار دادن برچسب‌های مرتبط با عنوان، استفاده از فاصله‌های سفید در صفحه نمونه‌هایی از صدها فاکتور طراحی صفحه فرود است. اما رایج‌ترین روش استفاده از CTA یا دکمه فراخوانی است که میزان اصطکاک و کلیک کاربر را ارزیابی می‌کند.

برای آشنایی با CTA می‌توانید مقاله cta چیست را بخوانید.

3- پاسخگویی به سوالات در گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس چیست؟ این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که داده‌ها و آمارهای کمی درباره وب سایت مانند میزان ترافیک، نرخ پرش، نرخ تبدیل و سایر پارامترهای مربوط به صفحه را جمع آوری کنید.

رفتار و محتوای سایت در heat map  چیست؟

به عنوان مثال، با بررسی صفحه، می‌توانید متوجه شوید که بیشترین تعداد کلیک در کجای صفحه رخ می‌دهد و چه بخشی از صفحه برای کاربران مهم است.

اگر بخشی از صفحه مورد نظر کاربران در پایین صفحه باشد، می‌توانید با جابجایی آن، شانس خود را برای افزایش نرخ تبدیل آزمایش کنید.

4- تعیین تعداد بهینه کلمات در صفحه

گوگل مدتهاست اصرار دارد که تعداد کلمات ارتباطی با محتوای با کیفیت ندارد. شما می‌خواهید روی پاسخ دادن به خواسته‌های کاربران تمرکز کنید، نه اینکه فضای صفحه نمایش بیشتری را اشغال کنید. می‌توانید با استفاده از نقشه‌های حرارتی متوجه شوید که مشتریان شما در هر موضوعی به چه اطلاعاتی نیاز دارند؟!

اگرچه تصویر حرارتی بالا اطلاعات دقیقی در مورد نحوه تعامل کاربران در اختیار شما قرار نمی‌دهد، می‌توانید با پاسخ به سؤالات زیر تأثیر بخش‌های مختلف را تجزیه و تحلیل کنید:

آیا آنها سایت را ترک می‌کنند یا با استفاده از اطلاعات موجود در صفحه خرید خود را تکمیل کرده اند؟

برای تسهیل فرآیندها چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

رقبای شما چه چیزی را در صفحات خود پوشش می‌دهند؟

تعیین تعداد بهینه کلمات در صفحه

5- بهبود استراتژی مربوط به لینک های داخلی سایت با هیت مپ

پیوند داخلی برای کمک به Googlebot برای درک ساختار وب سایت ضروری است. برای سایت‌هایی که لینک‌های داخلی زیادی ندارند، تلاش برای بهبود پیوند بین صفحات می‌تواند راهی سریع برای افزایش رتبه سایت شما در نتایج گوگل باشد.

اما سوال اینجاست که هیت مپ در این زمینه چه کمکی به ما می کند؟

مزیت استفاده از نقشه‌های حرارتی برای اندازه‌گیری عملکرد لینک داخلی این است که اطلاعات خاصی را در مورد جایی که کاربران کلیک می‌کنند ارائه می‌دهند. بر این اساس می‌توانید بهترین مکان را برای قرار دادن لینک‌ها و ارسال ترافیک بیشتر به صفحات مرتبط تعیین کنید.

6- ایجاد ساختار مناسب برای سفر مشتری

وب سایت شما باید طوری تنظیم شود که کاربران را به سمت محتوای مرتبط هدایت کند که با اهداف ما در نقشه سفر مشتری همسو باشد. به بیان ساده، باید مطمئن شوید که همه پیوندها و صفحات شما با هم کار می‌کنند تا بازدیدکنندگان را به مسیر درست هدایت کنند (مثلاً صفحه پرداخت).

هنگام بررسی صفحات، به این نکته توجه کنید که پس از کلیک کاربران روی یک لینک چه اتفاقی می‌افتد؟ و سپس به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • کاربران چقدر در صفحه جدید وقت می‌گذارند؟
  • تا کجا اسکرول می‌کنند؟
  • میزان درگیری کاربر با محتوا چقدر است؟
  • آیا کاربر با مراجعه به آن صفحه سایت را ترک می‌کند؟

7- منظور از یافتن عناصر مبهم و گیج کننده در هیت مپ چیست؟

یکی از کاربردهای نقشه‌های حرارتی این است که صاحب وب سایت اطلاعات درستی در مورد عناصر گیج کننده در صفحه به دست می‌آورد. آیا تا به حال از وب سایتی بازدید کرده‌اید که در آن موارد قابل کلیک هستند اما به شما کمک نمی‌کنند تا به صفحه بعدی بروید؟

اگر این تجربه برای شما ناخوشایند باشد، برای کاربران سایت شما نیز همینطور خواهد بود. مواردی که نشان می‌دهد می‌توان روی آنها کلیک کرد اما در واقع با کلیک روی آنها کاربر به صفحه خاصی هدایت نمی‌شود، نمی‌توانند انتظارات را برآورده کنند.

هیت مپ می‌تواند به شما در شناسایی و اصلاح این مناطق کمک کند. با اصلاح عناصر مبهم در صفحات، نرخ پرش و نرخ خروج سایت شما احتمالا تا حد قابل قبولی کاهش می‌یابد.

بررسی انواع هیت مپ

5 نوع اصلی هیت مپ برای وب سایت‌ها وجود دارد که به شرح زیر است:

  • هیت مپ
  • روی نقشه کلیک کنید
  • اسکرول مپ
  • هیت مپ ردیابی ماوس
  • هیت مپ ردیابی چشم

نقشه های حرارتی به شما امکان می‌دهد رفتار بازدیدکنندگان را جمع آوری و تجزیه و تحلیل کنید. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا سایت خود را از نظر کارایی محتوا و UI/UX ارزیابی و بهینه کنید.

بررسی انواع هیت مپ

روی نقشه کلیک کنید

نقشه های کلیکی اطلاعاتی در مورد تعداد کلیک‌ها روی قسمت‌های مختلف یک صفحه در سایت به شما نشان می‌دهد. این نوع هیت مپ نشان می‌دهد که کدام قسمت‌ها کمترین کلیک و کدام قسمت‌ها بیشترین کلیک را دارند. به این ترتیب محبوبیت عناصر مختلف سایت را درک خواهید کرد.

از طریق نقشه کلیک می‌توانید میزان کلیک روی عناصر زیر را ردیابی کنید:

تصاویر

می‌توانید میزان کلیک روی تصاویر سایت خود را بررسی کنید و ببینید کاربران روی کدام تصاویر بیشتر کلیک کرده‌اند. وقتی کاربران بیشتر روی یک تصویر کلیک کرده‌اند، به این معنی است که انتظار داشتند آن تصویر آنها را به صفحه دیگری هدایت کند. بنابراین برای این تصاویر، حتما لینکی اضافه کنید که کاربر را به صفحه جدیدی هدایت کند.

برای درک بهتر این موضوع، فروشگاه آنلاینی را در نظر بگیرید که در آن کاربران بارها روی تصاویر محصولی که لینک ندارند کلیک کرده‌اند. این بدان معناست که کاربران انتظار دارند آن تصویر آنها را به صفحه توضیحات محصول هدایت کند، اما تصویر کاربر را به جایی نمی‌برد، بنابراین می‌تواند منجر به سردرگمی شود. Clickmap به شما کمک می‌کند تا این مسائل را شناسایی کرده و تغییرات لازم را انجام دهید.

لینک های خاص

از نقشه‌های کلیکی برای شناسایی نقاط کلیک مورد انتظار کاربران در صفحه‌ای از سایت خود استفاده کنید. به عنوان مثال، فرض کنید نقشه کلیکی را برای صفحه‌ای از سایت خود اجرا می‌کنید و پس از مدتی متوجه می‌شوید که بازدیدکنندگان سایت روی قسمت یا بخش‌هایی از صفحه کلیک می‌کنند تا به صفحه اصلی بازگردند، اما آن بخش به جایی پیوند داده نشده است. بنابراین پس از این بررسی، می‌توانید یک لینک به صفحه اصلی این بخش ایجاد کنید.

مثال دیگر گزینه call-to-action در صفحه فرود است که تحلیل امار با هیت مپ را موجب می‌شود.

مفهوم جهت یابی در هیت مپ چیست؟

با استفاده از هیت مپ جهت گیری می‌توانید جهت حرکت کاربران را در صفحات سایت خود بررسی کرده و تجربه کاربری سایت را بهبود ببخشید. به عنوان مثال، فرض کنید در یک سایت فروشگاهی و در صفحه سبد خرید، کاربر روی “ادامه” کلیک کرده و به صفحه خرید بعدی هدایت می‌شود، اما کاربر انتظار چیز دیگری را دارد. کاربر انتظار دارد با کلیک بر روی این دکمه به صفحه توضیحات محصول هدایت شود. این نشان می‌دهد که عملکرد سایت با انتظارات کاربران مطابقت ندارد، بنابراین باید تغییراتی در عملکرد ناوبری سایت ایجاد شود تا با انتظارات کاربران برای مرور سایت مطابقت داشته باشد.

اسکرول مپ

اسکرول map (نقشه اسکرول) رفتار اسکرول کاربران را به صورت بصری نمایش می‌دهد. از طریق نقشه اسکرول، می‌توانید درک کنید که چگونه کاربران در یک صفحه از سایت حرکت می‌کنند (صفحه را به بالا یا پایین بروید). یعنی متوجه خواهید شد که روی کدام بخش‌ها زمان و تمرکز بیشتری می‌گذارند و کدام بخش از صفحه را بیشتر رها می‌کنند.

چه زمانی باید از هیت مپ استفاده کنیم؟

همانطور که اشاره کردیم، ابزارهایی مانند Google Analytics اطلاعات و داده‌ها را به صورت کمی و عددی نشان می‌دهند. اگرچه گوگل آنالیتیکس اطلاعات هر کاربر را در اختیار شما قرار می‌دهد و به شما می‌گوید که چند کاربر اقدام مورد نظر را انجام داده‌اند و چند نفر انجام نداده‌اند، اما در بسیاری از موارد امکان درک و تقسیم این اعداد و نتایج را فراهم نمی‌کند.

شما نمی‌توانید درک کنید که چرا کاربران رفتار می‌کنند، نمی‌توانید بفهمید که چرا کاربران وقت خود را در وب سایت شما صرف کرده‌اند یا چرا سایت را ترک کرده‌اند. در این موارد، هیت مپ برای یافتن دلیل رفتار کاربران مفید خواهد بود. به عبارت ساده‌تر، از ابزارهای تحلیل کمی (Adi) مانند گوگل آنالیتیکس برای پاسخ به “چه چیزی” استفاده می‌شود، اما از نقشه‌های حرارتی برای پاسخ به “چرا” استفاده می‌شود.

به طور کلی، هیت مپ سایت زمانی مفید است که بخواهید تعامل بازدیدکنندگان با صفحه‌ای از سایت خود را ردیابی کنید و از نتیجه این ردیابی برای بهبود رابط کاربری و ux استفاده کنید.

راهنمایی و دستورالعمل‌های قطعی برای زمان استفاده از نقشه‌های حرارتی را نمی‌توان تعیین کرد، زیرا نقشه های حرارتی بسیار متنوع هستند و برای انواع مختلف سایت‌ها برای رویدادهای مختلف، برای بررسی کاربر انجام می‌شود.

چه زمانی باید از هیت مپ استفاده کنیم

طراحی مجدد سایت برای بهبود تجربه کاربری

طراحی مجدد ممکن است تغییرات بسیار کوچک و جزئی در حد حذف یا اضافه کردن یک دکمه باشد یا ممکن است یک تغییر کامل در طراحی باشد. در هر صورت فرقی نمی‌کند، زیرا وقتی تغییراتی ایجاد می‌کنید، می‌خواهید سایت را بهبود ببخشید و آن را به آنچه کاربر می‌خواهد نزدیک کنید و نرخ تبدیل را افزایش دهید.

از آنجایی که طراحی مجدد یک سایت مستلزم صرف زمان و هزینه است، بهتر است آن را در مسیر درست قرار دهید و Heatmap بسیار مفید خواهد بود زیرا بینشی عالی از رفتار کاربر و عملکرد صفحه به شما می‌دهد.

کاهش نرخ پرش  در مفهوم هیت مپ چیست؟

ممکن است صفحه یا صفحات سایت شما نرخ پرش بالایی داشته باشد. در چنین شرایطی بدون شک به دنبال دلیل خروج کاربران از سایت بدون انجام اقدام خاصی خواهید بود. Heatmap می‌تواند به شما در درک دلیل این رفتار کاربران کمک کند و اقدامات لازم را برای رفع مشکل و افزایش تعامل کاربر انجام دهد.

افزایش ثبت نام

برای برخی از سایت‌ها و مشاغل، چندین فرم ثبت نام وجود دارد که باید توسط کاربران پر شود. برای مثال می‌توان به پرکردن فرم دریافت نسخه آزمایشی نرم افزار و یا عضویت در خبرنامه اشاره کرد. از طریق ابزارهای دیگری مانند گوگل آنالیتیکس، متوجه خواهید شد که چند کاربر فرم‌ها را پر نکرده‌اند. در این مواقع استفاده از هیت مپ کمک زیادی به بررسی محل قرارگیری فرم می‌کند و متوجه می‌شوید که آیا این قسمت برای کاربران جذاب بوده یا خیر، آیا در این قسمت مکث کرده‌اند یا خیر، در نهایت با دانستن این موارد می‌توانید مکان یابی کنید. محل قرارگیری فرم را به قسمت‌هایی از صفحه تغییر دهید که کاربر بیشتر در آن تعامل داشته است.

فراموش نکنید که می‌توانید از هیت مپ برای بسیاری از صفحات مختلف سایت خود استفاده کنید. اما معمولا از Heatmap برای بررسی عملکرد صفحات مهم مانند صفحه اصلی، صفحه پرداخت، مقالات وبلاگ و CTA استفاده می‌شود تا تعامل کاربر و نرخ تبدیل در این صفحات افزایش یابد.

چرا بانوی هدف را برای خدمات سئوی سایت برگزینیم؟

آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف بهترین خدمات سئو و دیجیتال مارکتینگ سایت و فعالیت شما را در کمترین زمان و به بهترین نحو اجرا می‌کند. شیرینی موفقیت را با ما تجربه کنید.

نتیجه

هیت مپ چیست؟درک نحوه تعامل بازدیدکنندگان با محتوا، ساختار و عناصر موجود در صفحات سایت به شما امکان می‌دهد استراتژی خود را تغییر دهید تا در نهایت کاربران بتوانند محتوای مورد نیاز خود را مشاهده کرده و در نقطه ایده آل تبدیل کنند. Heatmaps به بازاریابان این امکان را می‌دهد که به راحتی مشکلات مربوط به تصاویر، متن، CTA و هر عنصری را در صفحه شناسایی کنند.

البته نقشه های حرارتی تنها ابزاری برای بهبود تجربه کاربری نیستند و می‌توانید از ابزارهای دیگری که در آینده معرفی خواهیم کرد نیز استفاده کنید.

امیدواریم با مطالعه این مقاله با مفهوم هیت مپ چیست آشنا شده باشید، هم اکنون با درج نظرات خود ما را در بهبود کیفیت مطالب یاری نمایید.

سوالات پرتکرار هیت مپ چیست

  1. هیت مپ چیست؟

نقشه حرارتي به ما نشان می‌دهد که کاربر به کدام قسمت توجه می‌کند؟

  1. مزایای استفاده از هیت مپ چیست؟

بهینه سازی تصاویر در صفحه

از دیگر کاربردهای Heatmap می توان به بهینه سازی تصاویر موجود در صفحه اشاره کرد. با تجزیه و تحلیل این بخش می توانید تمرکز را روی عناصر مهم افزایش دهید.

بهبود استراتژی پیوندهای داخلی

با توجه به اینکه نقشه سایت اطلاعات لازم در مورد مکان کلیک کاربران را در اختیار شما قرار می دهد، می توانید بهترین مکان را برای قرار دادن لینک ها برای افزایش بازدید در صفحات مورد نظر خود تعیین کنید.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن