جریمه گوگل چیست

گوگل پنالتی چیست و چه فعالیت هایی در سایت منجر به جریمه گوگل می شود؟

گوگل پنالتی چیست؟ اگر شما نیز در فضای اینترنت کسب‌و‌کاری دارید، احتمالا یکی از نگرانی‌های شما فرار از جریمه سایت توسط گوگل است. برای رسیدن به صفحات اول نتایج جستجوی گوگل باید کارهای زیادی انجام دهید و نکات مختلفی را از نظر سئو و بهینه سازی سایت رعایت کنید. بسیاری از این راه‌حل‌ها مجموعه‌ای از عملیات پیشنهادی و کاربردی هستند که در صورت انجام صحیح می‌توانند به نتایج خوبی دست یابند، اما در کنار این موارد، راهکارهایی نیز وجود دارد که می‌توان با استفاده از آنها در مدت زمان کمتر و هزینه کمتری به این نتایج دست یافت. بدیهی‌ست که این روش‌ها غیرعادی می‌باشد و شرایط خاصی برای انجام آنها وجود دارد.
از طرفی می‌دانیم که موتورهای جستجو به‌خصوص گوگل، قوانین خاصی برای وب‌سایت‌ها تعیین کرده است. این قوانین برای جلوگیری از سوء استفاده توسط برخی از وبمستران ایجاد شده است؛ زیرا همانطور که گفتیم راه‌حل‌های غیرعادی وجود دارند که در تضاد با راه‌حل‌های رایج هستند. این راهکارها توسط گوگل ممنوع بوده و در لیست سیاه آن گنجانده شده است؛ بنابراین سایت‌هایی که این قوانین را رعایت نمی‌کنند و از روش های غیرقانونی استفاده می کنند توسط گوگل جریمه می‌شوند.
گوگل دلایل مختلفی برای جریمه کردن وب‌سایت‌ها ارائه کرده است که در مجموعه‌ای از اتهامات و هشدارهای گوگل از منابع مختلف به وبمستران بیان شده است. اما هنوز هم بسیاری از مردم این هشدارها را نادیده می‌گیرند و آن وب‌سایت‌ها دیر یا زود با جرایم گوگل مواجه خواهند شد. الگوریتم‌های Google هر روز و همیشه به‌روز می‌شوند و خیلی زود با به‌روز‌رسانی‌های جدید هوشمندتر می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود این موتور جستجو هر روز هوشمندتر از روزهای قبل و ابزارهای مجهزتر شروع به اسکن و یافتن متخلفان کند.
در زمینه جرایم گوگل نکات بسیار جالب و مهمی وجود دارد که اکثر افراد من جمله اکثر وب‌مسترها، حتی افرادی که خود را در این زمینه مجرب و حرفه‌ای می‌دانند از آن بی‌اطلاع هستند و با انجام کارهایی که مجاز به انجام آن نیستند، خود و کسب‌و‌کارشان را به خطر می‌اندازند. در ادامه این مقاله به شما می‌گوییم که اساس سیستم گوگل penalty یا گوگل پنالتی چیست و برای محافظت از وب‌سایت شما در برابر خطرات احتمالی، مهمترین راه‌حل‌ها و نکاتی را که باید بدانید را به شما می‌گوییم. همراه ما باشید در آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف.
جریمه گوگل چیست

گوگل پنالتی چیست؟

در این مقاله قصد داریم با ارائه و بررسی حواشی مسئله جریمه توسط گوگل، شما را از تهدیدات احتمالی و مشکلاتی که می‌تواند به کسب‌و‌کار آنلاین شما آسیب برساند، آگاه کنیم. در پاسخ به این پرسش یعنی گوگل پنالتی چیست؟ باید گفت که عبور از قوانین گوگل و رعایت نکردن آنها عواقبی برای صاحبان سایت به همراه دارد که در اصطلاح، پنالتی یا جریمه گوگل گفته می شود. اجازه دهید با ذکر یک مثال ساده این موضوع را برای شما روشن کنیم. دقیقا مانند یک بازی فوتبال، وب‌سایت ما بازیکن و گوگل داور است. در صورتی که بازیکنان رفتارهای غیرحرفه‌ای از خود نمایش دهند و مرتکب اشتباه شوند یا هر یک از قوانین بازی را زیر پا بگذارند، توسط داور جریمه می شوند. گاهی اوقات، اگر تخلف بیش از حد باشد، آن بازیکن می تواند از کل بازی محروم شود.
گوگل پروتکل‌های  بسیار سخت‌گیرانه‌ای برای وب سایت‌های متخلف دارد و جریمه‌های متنوعی را در نظر می‌گیرد. به اتفاقاتی که بعد از جریمه کردن برای سایت‌ها می‌افتد اصطلاحا گوگل penalty یا پنالتی گوگل گفته می‌شود. در واقع به قوانین سخت‌گیرانه گوگل که خروج از مرز آنها منجر به جریمه و حتی پنالتی سایت شما می‌گردد، پنالتی یا جریمه شدن گوگل گفته می‌شود.
ریشه این نوع جریمه به سال‌های قبل برمی‌گردد. زمانی که موتور جستجوی گوگل به پرمخاطب‌ترین موتور جستجوی جهان تبدیل شد، هنوز به آنچه امروز است تبدیل نشده بود. در آن زمان، این موتور جستجو چندان پیشرفته نبود و ربات‌ها و الگوریتمی محدود داشت. این موضوع شرایط مناسبی را برای کلاهبرداران ایجاد کرد تا با روش‌های نادرست و حتی غیرمنصفانه به دنبال کسب سود و سوء استفاده از این نقاط ضعف‌ امنیتی باشند. پس از مدتی که گوگل پیشرفته‌تر شد، توانست راه‌حل هایی برای رفع آنها ایجاد کند.
از سوی دیگر، صدها و هزاران وب‌‍مستر حرفه‌ای و کلاهبردار وجود داشتند که همیشه در پی یافتن راهی برای دور زدن گوگل بودند. امروزه گوگل با پیشرفت هوش مصنوعی خودش، کار برای برای این افراد به‌شدت سخت کرده است. اولین چیزی که شما به‌عنوان صاحب یک کسب‌و‌کار باید از آن آگاه باشید، ماهیت سیستم جریمه جامع گوگل برای یک سایت است. اگر دانش مناسبی در این مورد ندارید، پس هیچ تفاوتی با وب مسترهای ناآگاه ندارید و شاید به دلیل ندانستن تنها یک نکته کوچک تلاش شما برای سال‌ها بی‌نتیجه بماند.
اگر آینده کسب و کار اینترنتی شما برایتان مهم است و گوگل، بزرگترین منبع تبلیغات شماست، باید راه‌حل‌های تعامل با آن را بدانید و از راه‌ها و روش‌های خطرناک و مخالف با گوگل اجتناب کنید. تکنیک‌ها و ترفندهای بسیاری وجود دارد که احتمالا برای دیگر صاحبان کسب‌و‌کارها مشکلی بوجود نیاورد، اما همین تکنیک به ظاهر ساده می تواند مهمترین دلیل برای کاهش اعتبار شما باشد.
انواع جریمه های گوگل

انواع گوگل پنالتی چیست؟

در خصوص انواع پنالتی گوگل باید گفت که جریمه گوگل در دو حالت اعمال می‌شود:
حالت اول روشی‌ست که الگوریتم‌ پاندا در گوگل و در واقع ربات‌های هوشمند با بررسی و مقایسه اتومات داده‌ها، نام سایت‌های متخلف را در قسمت مربوطه ثبت می‌کنند و مجازات گوگل را برای آن وب‌سایت‌ها در نظر می‌گیرند. در این نوع جرایم، دخالت انسانی وجود ندارد و طبق آمارهای موجود بالای 70 درصد این جرایم توسط خود الگوریتم‌ گوگل ثبت و کنترل می‌شود.
روش بعدی، نوع دستی این جرایم است. این تخلفات که بیشتر در بخش گزارش و نقض قانون کپی رایت ثبت می‌شود، توسط اپراتورها و کارشناسان گوگل ثبت و بررسی می‌شود. در بسیاری از موارد، زمانی که ربات‌های گوگل، تکنیک‌های سئو کلاه سیاه را تشخیص دهند، این کارشناسان گوگل هستند که از روش‌های حرفه‌ای و ابزارهای دستی برای بررسی و تجزیه و تحلیل وب‌سایت‌های مشکوک استفاده می‌کنند. اگر تمایل دارید سایت خود را به‌صورت کاملا اصولی سئو کنید و از جریمه‌های گوگل در امان باشید، می‌توانید خدمات سئو سایت‌تان را به ما بسپارید.

محدوده جریمه های گوگل

همانطور که در مطالب بالا ذکر کردیم، بسته به نوع قوانین و میزان تخلفات یک وب‌سایت، مجازاتی مختلف برای سایت‌های متخلف در نظر گرفته می‌شوند. این جریمه‌ها بسته به نوع و میزان تخلف، می‌تواند کوتاه‌مدت، بلندمدت و یا حتی دائمی باشد! یک سایت متخلف که در صفحه اول نتایج سرچ قرار داشت، ممکن است در برخی از کلمات کلیدی، برای مدتی از صفحه یک به چندین صفحه عقب برگردد. اگر میزان این تخلف بیش از یک حدی باشد، ممکن است اعتبار آن وب سایت بر روی آن کلمات کلیدی حذف شود و یا ممکن است به‌طور کامل از نتایج جستجوی آن کلمات حذف شود.
اما در موارد بسیار خاص که یک وب‌سایت حتی پس از جریمه‌های متعدد، به استفاده از روش‌های غیرقانونی ادامه می‌دهد، این احتمال وجود دارد که هیچ صفحه‌2ای در آن وب‌سایت به هیچ وجه در نتایج گوگل ایندکس نشود. طبق آمار منتشر شده توسط گوگل، یکی از سایت‌های وردپرسی موفق که نامش برده نشد، به دلیل بی توجهی به هشدارهای گوگل پنالتی شد.
محدوده جریمه های گوگل
پس از بازگشت سایت به حالت اول، دوباره شروع به استفاده از روش‌های غیرقانونی کرد تا اینکه به‌طور کامل از نتایج صفحه موتور جستجوی گوگل حذف شد. پس از گذشت تنها سه روز از این حادثه، ترافیک سایت به قدری کاهش یافت که کل ترافیک آن تقریبا یک دهم حد معمول بود! این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که آن کمپانی اعلام ورشکستگی کرد.
Google به عنوان قانون‌گذار کسب‌و‌کارهای اینترنتی، دسترسی‌های غیرمجاز و استفاده از محتواهای دارای حق چاپ را ممنوع کرده است. بسیاری از شرکت‌های تجاری در دنیا هنگام ثبت شکایات مختلف از گوگل می‌خواهند تا سایت‌های متخلف را شناسایی کند و نام آنها را به مراجع قانونی ارائه کند؛ به همین دلیل، تاکنون صدها سایت مختلف هم به‌صورت آنلاین و هم در دادگاه به دلیل ارائه اطلاعات دارای حق چاپ (بدون اجازه انتشار از منبع اصلی) تحت پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند.

دلایل اصلی گوگل پنالتی چیست؟

بعد از پاسخ به این پرسش یعنی گوگل پنالتی چیست؟ به پاسخ به این پرسش یعنی دلایل پنالتی گوگل چیست؟ می‌پردازیم. با ما همراه باشید. در ادامه به چند مورد از رایج‌ترین دلایل جریمه گوگل اشاره می‌کنیم:

تکنیک پنهان کردن محتوا از چشم گوگل یا اصطلاحا Cloaking

استفاده از تکنیکی به نام Cloaking یا پنهان کردن محتوا از دید گوگل، از زمانی که کاربران بر روی لینک آن صفحات کلیک کرده و وارد آن‌ها می‌شوند، به صفحات دیگر هدایت می‌شوند. متخلفان از طریق تکنیک Cloaking، کاربران را به کلیک بر روی لینک‌ سایت‌هایی با تبلیغات و عناوینی جعلی تشویق می‌کنند.
از این طریق، این افراد کلاهبردار نیازی به تولید صفحات با محتوای با‌کیفیت ندارند و فقط عنوان این محتوا را ایندکس می‌کنند و محتوای شما را از گوگل مخفی می‌کنند. جریمه Google برای این عمل ممکن است حذف آن صفحه و دسته از نتایج باشد یا در موارد خاص، کل وب‌سایت متخلف به‌طور موقت یا برای همیشه از نتایج جستجو حذف شود.
راه رفع پنالتی گوگل در این حالت، به این صورت است که ابتدا وارد Google Search Console شوید. سپس از بخش crawl گزینه Fetch as Google را انتخاب و لینک‌های خرابی از صفحاتی که الگوریتم پنگوئن گوگل به آنها مشکوک شده است را در قسمت وارد کنید. پس از دریافت اطلاعات از گوگل، مطالب و اطلاعات ارسالی را با محتوای صفحه مربوطه در سایت خود مقایسه کنید. اگر تفاوت‌هایی در عنوان و محتوای داخلی مشاهده کردید، باید سعی کنید این اختلافات را اصلاح کنید و هر دو نسخه را یکسان کنید. پس از اتمام کار و رفع این مشکل، لطفا تا 72 ساعت صبر کنید. اگر بعد از این مدت هم گزارش منفی از طرف گوگل همچنان وجود داشت، از قسمت Reconsideration Request درخواست بازبینی دهید تا اپراتورهای گوگل بتوانند سایت را بررسی و در کوتاه ترین زمان مشکل را برطرف کنند.

استفاده از ترفند First Click Free

مانند مورد اول، تکنیک مشابهی وجود دارد که به‌جای گوگل، این دفعه این کاربران هستند که نمی‌توانند محتوای یک سایت را با این تکنیک ببینند. در تکنیک First Click Free وب‌سایت‌های متخلف صفحاتی را طراحی می‌کنند که محتوای آنها برای ربات ها و موتورهای جستجو قابل مشاهده است، اما کاربران برای مشاهده آنها باید ثبت نام کنند، وارد شوند یا عضو بخش خبرنامه شوند.
این اقدام برخلاف سیاست رایگان بودن کلیک اول گوگل یا First Click Free Policy است و وب‌سایت‌هایی که با این موضوع سعی در جذب بازدیدکننده داشته باشند جریمه خواهند شد. این معمولاً مشکلی نیست، اما از آنجایی که بیشتر بازدیدها از یک سایت از موتور جستجوی Google انجام می‌شود، گوگل به کاربرانی که از طریق موتور جستجوی خود به چنین صفحاتی ارجاع داده می‌شوند، تضمین می‌کند که باید به محتوا دسترسی داشته باشند که در صورت خلاف عمل کردن این قانون، گوگل سایت شما را جریمه می‌کند.

مانند نوع اول، وب‌سایت‌های توهین آمیز اگر این کار را انجام دهند باعث حذف آن صفحات از نتایج موتورهای جستجو می‌شوند. در صورت تکرار این مشکل در صفحات دیگر، گوگل تمامی صفحات سایت شما را به لیست سیاه خود اضافه می‌کند و برای مدت معینی هیچ لینکی از سایت شما در نتایج موتور جستجوی گوگل نمایش داده نمی‌شود. شما باید صفحات سایت خود را که در موتور جستجوی گوگل ایندکس شده‌اند تحت عنوان دسترسی آزاد به محتوا طراحی کنید تا کاربران برای مشاهده مطالب شما مجبور به ثبت نام یا ورود به سیستم نباشند.

هک سایت و ایجاد ناامنی برای وب‌سایت

هک کردن یک سایت این روزها مشکلات بسیار بیشتری دارد. در حال حاضر، به‌جز مسائل مربوط به از دست دادن داده‌ها، گوگل وب‌سایت‌های هک شده را نیز در لیست ممنوعه خود قرار می‌دهد. با هک شدن، احتمالا نه تنها اطلاعات مهم سایت خود را از دست خواهید داد، بلکه جریمه شدن توسط گوگل شما را در کسب‌و‌کارتان با مشکل مواجه می‌کند؛ بنابراین باید به امنیت سایت خود توجه زیادی داشته باشید؛ زیرا در گذشته هکرها هنگام هک و نفوذ به وب‌سایت‌های معروف از اطلاعات آن وب‌سایت‌ها به نفع خود استفاده می‌کردند و حتی درخواست باج می‌کردند، اما اکنون با این سیستم گوگل تا حدودی از این مشکل جلوگیری شده است.
سیستمی که گوگل برای شناسایی وب‌سایت‌های هک شده از آن استفاده می‌کند، در واقع لینک‌ بیلدینگ‌های مخرب یا محتوا و بدافزارهایی را که در هر سایتی یافت می‌شود، پیدا می‌کند. سایت شما برای جریمه شدن نیازی به هک شدن توسط هکر ندارد! حتی بدون دخالت شخص ثالث، وب‌سایت شما ممکن است به عنوان یک وب‌سایت ناامن شناخته شود. این روزها با گسترش ابزارها و فایل‌های مخرب در اینترنت، احتمال آلوده شدن سایت شما به این برنامه‌های مخرب کم نیست. بنابراین باید به امنیت سایت خود توجه ویژه‌ای داشته باشید تا نه تنها اطلاعات ارزشمند شما را به خطر نیندازید، بلکه احتمال جریمه شدن توسط گوگل را نیز به صفر برسانید.

تکنیک لینک یا متن مخفی Hidden Text and Links

یکی دیگر از تکنیک های سئو کلاه سیاه استفاده از متن یا لینک‌های مخفی برای دستکاری رتبه بندی موتورهای جستجو است که گوگل به‌طور رسمی در این صفحه به‌عنوان یکی از لیست‌های پنالتی خود معرفی کرده است. این تکنیک در واقع استفاده از هر ابزار یا موقعیتی است که محتوای متنی مورد نظر برای کاربران و بازدیدکنندگان قابل مشاهده نباشد.
تکنیک لینک یا متن مخفی Hidden Text and Links
در واقع، ایدئولوژی گوگل این است که سایت شما باید برای بازدیدکنندگان واقعی طراحی شود؛ همانطور که برای یک موتور جستجو طراحی شده است. از این نظر، گوگل توصیه می‌کند که محتوای سایت شما به گونه‌ای باشد که حتی ضعیف‌ترین سیستم‌ها و مرورگرها نیز بتوانند متون موجود در آن را به‌خوبی شناسایی و نمایش دهند. برای حل مشکل لینک های مخفی می‌توانید ابتدا تمام متن خود را هایلایت و سپس از دکمه حذف لینک استفاده کنید.

استفاده زیاد از حد از کلمات کلیدی یا Keyword Stuffing

روش Keyword Stuffing یک ترفند فریبنده ساده و تکنیکی بدون دردسر است که مدیران سایت می‌توانند مقاله‌ای را از سایت خود به گوگل معرفی کنند که کلمات هدف آنها در آن مقاله بیش از حد تکرار شده باشد. در این روش بسیار ساده، در متنی که یک کلمه کلیدی خاص را استراتژی خود قرار می‌دهد، افراد از آن کلمه کلیدی بیشتر از کلمه کلیدی استاندارد در آن متن استفاده می‌کنند.
با این کار شانس اینکه آن کلمه در جملات و پاراگراف‌ها دیده شود را افزایش می‌دهید و این نکته باعث می‌شود صفحه‌ای از وب‌سایت که با آن کلمه کلیدی بیش از حد بارگذاری شده است در صفحه نتایج موتور جستجو عملکرد بهتری داشته باشد. این تکنیک یکی از پرکاربردترین روش‌ها برای افزایش بازدید و رتبه‌بندی سایت‌ها در سال‌های اخیر بوده است.
گوگل با به‌روزرسانی الگوریتم‌های خود، اکنون به‌راحتی این اقدام را توسط وب‌مسترها شناسایی کرده است و آنها را بابت این کار جریمه می‌کند. در هر صورت باید به چگالی کلمات کلیدی توجه کنید. در واقع یک متن کامل حاوی تعداد زیادی کلیدواژه است. اگر این مقدار کمتر از استاندارد باشد، مقاله شما از نظر سئو کامل نخواهد بود و اگر این مقدار بالاتر از حد استاندارد باشد، مرتکب نقض پر کردن کلمات کلیدی شده‌اید.
این موارد، جزو اصلی‌ترین موارد پنالتی گوگل هستند که باید بسیار آنها را جدی گرفت. در این مقاله به این سوال پاسخ داده شد که گوگل پنالتی چیست؟ موارد متعددی از جریمه‌های گوگل بیان شد و راهکار رفع هر یکی را به اختصار توضیح دادیم. ممنون که در آژانس دیجیتال مارکتینگ لیدی تارگت همراه ما هستید. در صورت تمایل از پیج اینستاگرام سایت ما دیدن کنید.

سوالات متداول

گوگل پنالتی چیست؟
عبور از قوانین گوگل و رعایت نکردن آنها عواقبی برای صاحبان سایت به همراه دارد که در اصطلاح، جریمه گوگل گفته می شود.
چه کارهایی در سایت، منجر به جریمه گوگل می شود؟
فعالیت های غلط زیادی وجود دارد که منجر به جریمه گوگل می‌شود؛ از جمله تکرار بیش از حد کلمه کلیدی، تکنیک‌های سئو کلاه سیاه، ایجاد ناامنی برای سایت و غیره . برای اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن