brand awareness چیست

brand awareness چیست ؟ آشنایی کامل آگاهی از برند

در این مقاله از سایت لیدی تارگت می‌خواهیم به برسی مفهوم brand awareness بپردازیم و بدانیم که چگونه می‌توان آگاهی خوبی را از برند به‌دست آورد. پس اگر سوال شما brand awareness چیست می‌باشد حتما تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

آگاهی از برند یا brand awareness چیست ؟

مفهوم آگاهی از برند ، یکی از شاخص‌های کسب و کار است که بر اساس آن مشخص می‌شود که چند نفر در جامعه هدف با برند شما آشنا هستند. برندهای پرفروش و باارزش دنیا همگی از آگاهی برند بالایی برخوردار هستند. وقتی از brand awareness  صحبت می‌کنیم، آگاهی از برند به تنهایی کافی نیست. انتظار داریم برای آگاهی از برند ، مخاطب نیز از محصولات برند مطلع شود. آگاهی از برند هم در بازاریابی درونگرا و هم در بازاریابی برون گرا موثر است. همچنین در صنایع رقابتی یکی از شرایط سودآوری در صنعت است. ایجاد آگاهی از برند برای کسب و کارهای کوچک به ویژه در مرحله معرفی محصول بسیار موثر است. برای اطلاع بییشتر از مقالات مفید درباره بازاریابی و خدمات دیجیتال مارکتینگ به سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف سر بزنید.

آگاهی از برند زمانی موفقیت ایجاد می‌کند که برند بخشی از زندگی مردم باشد. به برند اپل فکر کنید. مردم ساعت‌ها در صف منتظر می‌مانند تا اولین کسانی باشند که به آیفون جدید دسترسی پیدا می‌کنند.

سطوح یا انواع آگاهی از برند

این شاخص برندینگ در دو سطح اندازه گیری می‌شود. سطح اول فراخوانی برند است. فراخوان نام تجاری بدون کمک اتفاق می‌افتد. سطح دوم شناخت برند است. این سطح از BA کمک می‌گیرد. در واقع هر دو نوع آگاهی از برند برای بازاریابان مهم هستند.

اهمیت از آگاهی از برند

نوع اول؛ برند ریکال Brand Recall

یادآوری برند مفهومی ساده است. Brand Recall به معنای ارائه یک کتگوری یا بررسی یادآوری ذهنی شماست. به عبارت ساده تر، اگر بخواهید از تولیدکنندگان ایرانی پوشاک مردانه نام ببرید، چند برند به یاد دارید؟

در این مثال با مفهوم دقیق brand awareness چیست آشنا می‌شوید، Category ما همان تولید کننده پوشاک مردانه است. برندهایی که به ذهن شما خطور می‌کند یادآور و جذاب برای ذهن شما هستند. نام تولیدکنندگان لبنیات (دسته) را همین الان لیست کنید. بررسی ها نشان داده است که 3 تا 7 برند به ذهن مخاطب می‌رسد. طبیعی است که اگر در یک صنعت خاص فعال هستید یا به آن صنعت علاقه دارید، برندهای بیشتری را به خاطر خواهید آورد. اما در مورد افراد عام 3 تا 7 برند به یادگار مانده است.

نوع دوم؛ brand recognition یا شناخت برند

شناخت برند بررسی می‌کند که آیا مخاطب در هنگام مواجهه با برند قدرت تشخیص آن را دارد یا خیر. بنابراین در این سطح از اندازه گیری BA ، به مخاطب کمک می‌شود تا برند را به خاطر بسپارد. در این روش یا ویژگی های بصری برند (لوگو، رنگ برند، بسته بندی و …) نمایش داده می‌شود و یا ویژگی های کلامی (شعار، نام برند و …). این روش Aided Recall نیز نامیده می‌شود. طبیعی است که یادآوری برند قدرتمندتر از شناسایی برند است.

مثلا وقتی می‌گوییم سازنده گوشی موبایل همه یاد اپل می‌افتند. اکثر افرادی که از اپل نام می‌برند، به GLX اشاره ای نمی‌کنند. اما بسیاری از مردم GLX را به عنوان یک تلفن همراه نیز می‌شناسند. آنچه ما می‌دانیم این است که آگاهی از برند اپل در رده تولید موبایل بسیار بالاتر از GLX است.

نوع سوم؛ ملکه ذهن شدن یا Top Of Mind awareness

هدف تمامی برندیگ‌ها و مارکتینگ‌های یک برند رسیدن به نقطه Top Of Mind مشتریان و مصرف‌کنندگان نهایی است. در واقع برندی که به جایگاه TOM برسد برنده بازار است. چرا؟ اگر شما اولین گزینه ای هستید که هنگام یادآوری برند به ذهن مخاطب می‌رسد، به این معنی است که در برندسازی به موفقیت های بزرگی دست یافته اید. مطالعات نشان می‌دهد که مشتریان از 3 برند اصلی که به ذهنشان خطور می‌کند خرید می‌کنند.

در سؤالات یادآوری برند، دو موقعیت بسیار استراتژیک هستند. حالت اول حالتی است که در آن اولین برندی که برای اکثر مخاطبان به ذهن می‌رسد، برند شما است. اینجا می‌گویند برند شما Top of Mind یا TOM است. وضعیت دیگر این است که بیشتر مخاطبان تحقیق از برند شما نام می‌برند. این وضعیت نیز بسیار مطلوب است. البته زمانی سودآور است که در 3 برند اولی باشد که به ذهن مخاطب می‌رسد. یا به عبارتی اگر TOM نیست باید در رتبه دوم یا سوم قرار گیرد. طبیعتاً برندی که بیش از همه ذکر شده است، حتی اگر TOM نباشد، نسبت به سایر برندها شانس بیشتری برای تبدیل شدن به TOM دارد.

اهمیت brand awareness چیست ؟

وقتی مشتریان از برند آگاه باشند، زمان کمتری را برای خرید صرف می‌کنند. برندسازی موثر باعث افزایش آگاهی از برند می‌شود. افزایش آگاهی از برند، خرید مشتری را تسهیل می‌کند. برندهای معروف نیازی به توضیح و قانع کردن مشتریان ندارند. مشتری هم خیالش راحت است چون به برند معروف اعتماد دارد.

بسیاری از کمپین های تبلیغاتی و برندسازی به منظور افزایش آگاهی از برند ایجاد می‌شوند. همچنین طبیعی است که محصولات جدید فروش چندانی در بازار نداشته باشند. بنابراین، هدف اصلی کمپین تبلیغ محصولات جدید، آگاهی از برند است. تمامی محصولات چه تازه وارد به بازار و چه قدیمی‌تر طبق دلایلی نیازمند آگاهی از برند هستند. برای داشتن یک برند معروف و شناخته شده باید ابتدا ازحوزه های شبکه های اجتماعی و گوگل شناخه شوید برای این کار بانوی هدف خدمات فوق العاده ای در زمینه خدمات دیجیتال مارکتینگ به شما ارائه می دهد.

مزایای آگاهی از برند

دلیل اول؛ ایجاد سهولت در خرید مشترید

90 درصد از تصمیمات ما ناخودآگاه است. مغز انسان تمایل دارد برای حفظ انرژی تصمیمات ناخودآگاه بگیرد. بنابراین ترجیح می‌دهد از برندی که می‌شناسد خرید کند. شناخت برند باعث می‌شود مغز مشتری در فرآیند تصمیم گیری و مقایسه برندها دخالتی نداشته باشد. البته فقط اولین خرید مشتری مهم نیست. آنچه اهمیت دارد تکرار خرید مشتری است.

آگاهی از برند یکی از عوامل اصلی برای تکرار خرید مشتری است. در نتیجه، حتی اگر یک برند قوی و شناخته شده هستید، مراقب کمپین های آگاهی از برند رقبا باشید. از کمپین های یادآوری برند و افزایش آگاهی برند غافل نشوید. زیرا رقبا نیز مانند شما سعی در افزایش BA دارند.

دلیل دوم؛ رشد سهم بازار

طبیعی است که با تسهیل فرآیند خرید مشتریان، سهم بازار به مرور زمان افزایش می‌یابد. اما نکته مهم دیگری در مورد آگاهی از برند وجود دارد. بسیار مهم و حیاتی است که کدام برند سریعتر از رقبا وارد ذهن مخاطب می‌شود. از برندهای تازه کار انتظار می‌رود که بسیار تهاجمی تلاش کنند تا به ذهن مخاطب نفوذ کنند. زیرا ترکیب آگاهی از برند و اولین بودن جایگاه بسیار ویژه و قدرتمندی در ذهن مخاطب است.

شاخص آگاهی از برند تعداد افرادی را که با برند آشنا هستند اندازه گیری می‌کند. این عدد لزوما به معنای پول و درآمد نیست. اما حقیقت این است که یک همبستگی مثبت بین افزایش آگاهی از برند و افزایش سهم بازار وجود دارد. ممکن است تعیین دقیق چند درصد از سهم بازار با افزایش 10 درصدی آگاهی از برند امکان پذیر نباشد. اما به طور قطع می‌توان گفت که اگر برند محبوب باشد، افزایش آگاهی از برند منجر به افزایش سهم بازار می‌شود.

این حقیقت برای برندهایی وجود دارد که به دنبال افزایش سهم بازار هستند. یکی از عوامل سهم بازار، آگاهی از برند است. بنابراین سال به سال در اشکال مختلف و استراتژی های متنوع، کمپین های مرتبط با آگاهی از برند مورد نیاز است.

دلیل سوم؛ افزایش اعتماد بین برند و مشتری

در دنیایی که مردم بر اساس توصیه های دیگران خرید می‌کنند، اعتماد جایگاه مهمی دارد. اگر برندها نیاز به خرید توسط مشتریان دارند، باید بتوانند اعتماد کسب کنند. اولین قدم برای جلب اعتماد مخاطب، ارتباط است. ارتباط برند و آگاهی از برند اولین قدم در ایجاد اعتماد بین برند و جامعه هدف است.

دلیل چهارم؛ ایجاد تداعیات ذهنی

آیا تا به حال با عبارت “گوگل کن” برخورد کرده اید؟ در زبان انگلیسی فعل google معادل جستجو است. مانند زیراکس به معنای کپی کردن است. کوکا همان نوشابه است. آگاهی از برند در طول زمان تداعی های ذهنی ایجاد می‌کند. اگر با محبوبیت همراه باشد، جایگزین بسیاری از کلمات قدیمی می‌شود. انجمن های جدید به بخشی از زندگی روزمره مردم تبدیل می‌شوند و ارزش ویژه برند را افزایش می‌دهند.

استراتژی های افزایش brand awareness چیست ؟

تا اینجا با مفهوم آگاهی از برند آشنا شدید و اهمیت آن را با هم مرور کردیم. حال سوال این است که راهکارهای افزایش آگاهی از برند چیست؟. طبیعتاً اجرای این استراتژی ها بر اساس نیاز هر کسب و کار است.

لزومی ندارد که اجرای یک استراتژی برای هر کسب و کاری مناسب باشد. پیشنهاد می‌کنم ابتدا مدل و روش ها را بررسی کنید. سپس بر اساس نیاز و صنعت، استراتژی افزایش BA را اعمال کنید.

مقاله مرتبط: cta چیست

مفهوم آگاهی از برند

استراتژی اول؛ ایجاد ثبات از طریق پیام‌های تبلیغاتی

فرض کنید روز گذشته با فروشنده ای آشنا شدید که ادعا می‌کند محصولاتش برای افراد میانسال مناسب است. امروز همان فروشنده ای را می‌بینید که می‌گوید محصولات من برای کودکان مناسب است. قابل پیش بینی است که او فردا ادعای دیگری کند. در دنیای برندسازی، چنین فردی مانند یک چوپان دروغین است. اگرچه ممکن است دروغ نگوید، اما در ذهن مخاطب نمی‌ماند. چون هیچکس به پیام او توجه نمی‌کند.

کوکاکولا بهترین نمونه در این زمینه است. کوکاکولا از سال 1892 تا به امروز کمترین تغییر را در برند و عوامل اصلی خود داشته است.

استراتژی دوم؛ تعامل پیوسته با مشتریان

فرض کنید دوست صمیمی شما روز گذشته به رستورانی رفته و از تجربه خود به شما می‌گوید. او به شما می‌گوید که آنها حدود 2 ساعت مشغول خرید بودند و طبیعتاً بسیار خسته و گرسنه بودند. در خانه شام نخوردند. آنها تصمیم گرفتند به یکی از رستوران های محلی خود بروند. سپس غذا را سفارش دادند و حدود نیم ساعت منتظر ماندند تا غذا سر سفره بیاید.

بالاخره غذا آمد و سرد شد. به مدیریت رستوران هم اطلاع دادند. این غذای سرد نبود که دوست شما را ناراحت کرده بود. بلکه عدم پذیرش مدیریت رستوران به دلیل دیر سرو شدن غذا و سرد بودن آن بوده است. خلاصه یه نصیحت باید داشت کرد و آنهم این است که هرگز به آن رستوران نرو!

با این تفاسیر به آن رستوران می‌روید؟ حالا بیایید داستان را کمی تغییر دهیم.

سپس غذا را سفارش دادند و حدود نیم ساعت منتظر ماندند تا غذا سر سفره بیاید. بالاخره غذا آمد و سرد شد. به مدیریت رستوران هم اطلاع دادند. خوشبختانه مدیریت رستوران رفتار دوستانه ای داشتند و بابت تاخیر و سردی غذا عذرخواهی کردند. غذای ما را هم عوض کرد. او توضیح داد که روز شلوغی داشتند و انتظار نداشتند این اتفاق بیفتد.

در واقع، با تغییر داستان، تصویر ذهنی رستوران به راحتی تغییر می‌کند. در یک تحقیق مربوط به رفتار مصرف کننده در آمریکا مشخص شد که نظر دوستان و آشنایان بر تصمیم گیری 82 درصد از خریداران موثر است. اگر می‌خواهید دیگران در مورد شما خوب صحبت کنند (برای افزایش سهم آوا)، باید کیفیت خدمات پس از فروش و پشتیبانی را ارتقا دهید.

نحوه آگاهی از برند

با لیدی تارگت آگاهی از برند خود را نزد مشتریان بالا ببرید!

امیدواریم تا اینجای مقاله  brand awareness چیست به مفهوم آن پی برده باشید. آژانس Digital marketing بانوی هدف ( لیدی تارگت) یک مجموعه با دانش را در جهت ارائه خدمات با کیفیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ بر عهده دارد. شما با همکاری لیدی تارگت می‌توانید تمامی جوانب برند سازی و مارکتینگ خود را با اصولی پیشرفته، به‌روز و همچنین شفاف ارتقا دهید. اگر تمایل دارید که یک سایت حرفه ای و جذاب برای کسب و کار خود داشته باشید پیشنهاد میکنم از خدمات طراحی سایت بانوی هدف غافل نشود.

شما می‌توانید ضمن دریافت اطلاعات مفید از طریق سایت و صفحه اینستاگرام بانوی هدف از پلن‌های مقرون به‌صرفه گروه که شامل تمامی خدمات دیجیتال مارکتینگ می‌شود هم بهره‌مند شوید.

سوالات متداول

آگاهی از برند یا brand awareness چیست ؟

اگر سوال شما این است که brand awareness چیست باید بگوییم که این مفهوم اثبات نام برندتان نزد مشتریان هدف‌تان را در بر  می‌گیرد. اینکه تا چه میزان نام برند شما از طریق استراتژی‌های مختلف در پس ذهن مشتریان‌تان می‌ماند را مفهوم آگاهی از برند معین می‌کند.

اهمیت brand awareness چیست‌ ؟

بسیاری از افراد می‌خواهند بدانند دلیل توجه و اهمیت به brand awareness چیست ؟ باید گفت که عواملی مانند افزایش و رشد سهم بازار یا ایجاد سهولت برای خرید مشتریان شما مهمترین دلایل اهمیت این مفهوم نزد صاحبان کسب و کار هستند.

2 دیدگاه دربارهٔ «brand awareness چیست ؟ آشنایی کامل آگاهی از برند»

    1. علیرضا فریدی

      شروین جان سلام امیدواریم هرجا هستی موفق باشی؛ بابت این موضوع از طرف آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف از شما پوزش می‌طلبم؛ اما چیزی که مشخصه قطعا پادکست برای تمام مقالات تولید می‌شود فقط زمان می‌برد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن