آزانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف

تضمین رشد فروش

اصطلاحات سئو و مهم‌ترین اصول محتوای سئو شده چیست؟

اگر قصد فعالیت و درآمدزایی در حوزه سئو را دارید یا مدیر وب‌سایت هستید که می‌خواهید در حوزه سئو تا حدی اطلاعات کسب کنید تا بتوانید از کارمندان خود گزارش بگیرید، باید با اصطلاحات سئو آشنا باشید.

اصطلاحات رایج در سئو

 

اگر قصد دارید سئو سایتتان را به یک متخصص سئو نیز بسپارید، مطالعه مقاله اصطلاحات سئو را به شما توصیه می‌کنیم تا هنگام مذاکره با سئوکاران بهتر صحبت همکاران را متوجه شوید. پس با بانوی هدف در مقاله اصطلاحات سئو همراه باشید.

ما در این مقاله قصد داریم تا این مطالب را به صورت جامع به شما آموزش دهیم

اصطلاحات رایج در سئو که باید بدانید (دیکشنری اصطلاحات)

شاید اولین اصطلاحی که باید با مفهوم آن آشنا باشید معنای خود کلمه سئو باشد. سئو یا SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization می‌باشد. سئو در واقع عبارت از یک سری تکنیک‌ها و روش‌ها برای آوردن وب‌سایت به صفحه اول یا حتی جایگاه اول نتایج گوگل است. سئو قسمتی از «بازاریابی موتورهای جستجو» یا SEM محسوب می‌شود. در واقع به کمک این روش‌ها تلاش خواهید کرد بیشترین ترافیک ارگانیک و کاربران باکیفیت را به سایت خود هدایت کنید.

انواع تکنیک‌های سئو

تکنیک‌های سئو به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند :

  1. سئو داخلی
  2. سئو خارجی

از سوی دیگر سئو از نظر قانونی و غیرقانونی بودن تکنیک‌هایی که استفاده می‌کند نیز به سه دسته سئو کلاه سفید، سئو کلاه سیاه و سئو کلاه خاکستری تقسیم می‌شود. این قوانین را الگوریتم‌های هوشمند گوگل که تعیین می‌کنند.

ابزارهایی نیز در آنالیز سایت از نظر سئو استفاده می‌شوند که آن‌ها نیز اصطلاحاتی را در خود جای داده‌اند؛ اما داستان اصطلاحات سئو در اینجا به پایان نمی‌رسد. باید بدانید سئو سایت ارتباط تنگاتنگی با طراحی وب‌سایت و برنامه نویسی دارد و به همین دلیل باید با برخی اصطلاحات مشترک میان این حوزه‌ها آشنا شوید که ادامه مقاله اصطلاحات سئو به آن خواهیم پرداخت.

پیش از آنکه به سراغ قسمت‌های بعدی برویم، بد نیست چند اصطلاح کلی را در مورد واژه نامه سئو معرفی کنیم:

صفحات نتایج گوگل یا SERP

وقتی کاربر عبارتی را در کادر گوگل تایپ می‌کند سپس دکمه enter را فشار می‌دهد، صفحه‌ای برای او باز می‌شود که در آن 10 سایت معرفی شده است. در پایین صفحه وب‌سایت مجدداً صفحات دیگری نیز به چشم می‌خورد و کاربر می‌تواند به صفحات بعدی برود و نتایج 11 تا 20 و به همین ترتیب تا آخر را مشاهده کند. این صفحات را صفحات نتایج گوگل یا همان  SERP می‌گویند. شما می‌توانید با استفاده از خدمات تبلیغات گوگل ادز و تبلیغات کلیکی به‌زحمت به صفحه اول برسید.

رتبه بندی (Ranking)

گوگل بر اساس یک سری الگوریتم‌ها که آن‌ها را خودش مشخص کرده است، صفحات سایت را به ترتیب برای هر کلیدواژه از مرتبط‌ترین صفحه تا بدترین آن‌ مشخص می‌کند و در صفحه نتایج گوگل یا SERP نمایش می‌دهد. به این امر رتبه بندی می‌گویند.

سئوکار

Google page rank یا رتبه صفحه در گوگل

در صفحات SERP اگر از بالاترین رتبه، سایت‌ها را بشمارید، به ترتیب به بالاترین سایت رتبه اول و رتبه‌ های پایین آن رتبه دوم، سوم، چهارم و تا آخرین لینک قابل مشاهده خواهند بود. همان طور که مشهود است، رتبه اول بهترین رتبه برای سئو وب‌سایت محسوب می‌شود؛ هرچه این عدد از یک دور شود و از رقیبان خود عقب مانده است.

رتبه الکسا (Alexa rank)

‌سایت الکسا نیز مانند وب‌سایت گوگل، سایت‌ها را رتبه بندی می‌کند؛ ولی معیارهای رتبه بندی این وب‌سایت برای سایت‌ها متفاوت است. الکسا به هر ‌سایت بر اساس درجه محبوبیت آن در کشور خود و حتی در جهان رتبه می‌دهد.

ترافیک سایت

به تعداد کاربرانی که وارد سایت شما می‌شوند، ترافیک سایت گفته می‌شود. شما این کلمه را به وفور در اصطلاحات سئو خواهید شنید.

جستجوی ارگانیک (Organic Search)

وقتی کاربر وب‌سایت شما را از طریق جستجو کردن در گوگل پیدا کند،  نه از طریق تبلیغ یا بنرهایی که در سایت‌های دیگر قرار داده‌اید؛ این بدین معناست که کاملاً طبیعی و از طریق جستجوی ارگانیک شما را پیدا کرده است.

جستجوی ارگانیک

ترافیک طبیعی (Organic Traffic)

به همین ترتیب هم به ترافیکی که از طریق سرچ ارگنیک به سایت شما وارد شوند نیز ترافیک طبیعی می‌گویند.این واژه به ظاهر ساده یکی از مهم‌ترین اصطلاحات سئو است.

نتایج طبیعی (Organic Results)

نتایج طبیعی جستجو به فهرستی می‌گویند که بعد از سرچ یک عبارت در صفحه نتایج موتور جستجو ظاهر می‌شود. بطور مثال در گوگل بعضی از نتایج با علامت ad ظاهر می‌شوند. این نتایج ارگانیک نیستند و تبلیغاتی‌ خطاب می‌شوند که با پرداخت هزینه در فهرست ظاهر می‌شوند. ولی سایر نتایج ظاهر شده طبیعی و در اثر بهینه‌سازی سایت در جایگاه قرار گرفته‌اند.

نتایج پولی (Paid Result)

به بخش دیگری از نتایج صفحات SERP که به صورت ارگانیک نمایش داده نشدند و با پرداخت هزینه و با تبلیغات ادز یا تبلیغات کلیکی در بخش بالا، ستون کناری یا حتی پایین صفحه نتایج نمایش داده می‌شوند نتایج پولی می‌گویند.

 Featured Snippet یا پیشنهاد ویژه گوگل

اسنیپت‌ ها همان انتخاب‌های کوتاه متن می‌باشند که در بالای نتایج جستجوی گوگل ظاهر شده‌اند و برای پاسخ به سؤال جستجوگر طراحی می‌شوند. محتوایی که در یک کادر ساده ظاهر می‌شود، به طور خودکار از صفحات سایت در ایندکس گوگل خارج خواهند شد. انواع متداول از اسنیپت‌ ها شامل تعاریف، جدول‌های مخصوص، مراحل و لیست‌ها می‌باشد. فراموش نکنید که این ویژگی هنوز برای زبان فارسی فعال نشده است پس دلتان را خوش نکنید!

فاکتورهای مهم در سئو

ریدایرکت (Redirect)

این اصطلاح به معنای انتقال محتوای یک صفحه وب‌سایت به صفحه دیگر و اعلام آن به گوگل می‌باشد. ریدایرکت به سایت‌های خارجی هم ممکن است صورت بگیرید. از این ترفند می‌توان برای حل مشکل محتوای تکراری نیز کمک گرفت.

انکرتکست (anchor text)

حتماً دیده‌اید که وقتی عبارتی را لینک می‌کنیم، آن بخش به رنگ آبی تغییر پیدا می‌کند و اگر نشانگر را بر روی آن قرار بدهیم، شکل دست ظاهر خواهد شد. به این عبارت لینک شده که معمولاً به رنگ آبی می‌بینید انکرتکست گفته می‌شود.

kpi (کی پی آی)

برای پاسخ به این سوال که kpi چیست باید بصورت خلاصه بگوییم که شاخصی برای اندازه‌گیری عملکرد در رسیدن به اهداف.

کلمه کلیدی یا کلیدواژه (keyword)

 

وقتی شما وب‌سایت خود را سئو می‌کنید، باید یک یا چند کلیدواژه را گزینش کنید و سایت را بر اساس آن کلیدواژه‌ها سئو کنید. به این ترتیب وقتی مشتریان شما آن کلیدواژه‌ها را سرچ کنند، سایت شما در صفحه اول نتایج گوگل ظاهر می‌شود و مشتریان بر روی آن کلیک خواهند کرد. بنابراین کلیدواژه باید شامل کلماتی باشند که به احتمال زیاد مخاطبان برای خرید از وب‌سایت شما آن‌ها را گوگل می‌کنند.

پیج اتوریتی و دامین اتوریتی

برای بررسی پیج اتوریتی و دامین اتوریتی باید مختصر و مفید ذکر کنیم که در زبان فارسی با نام‌های اعتبار صفحه و قدرت صفحه نیز شناخته می‌شود.

محتوای همیشه سبز

محتوای همیشه سبز یعنی محتوایی که هرگز منسوخ و قدیمی نمی‌شود. این نوع مطالب تاریخ انقضا ندارند و همیشه پاسخگوی نیاز خوانندگان می‌باشند. نام این نوع محتوا از گیاه همیشه سبز گرفته شده است، گیاهی که با برگ‌های سبز خود را در تمام طول سال توجه همه را به خود جلب می‌کند.

واژه نامه تخصصی سئو

چگالی کلیدواژه (keyword density)

یکی از نکاتی که در اصطلاحات سئو در تولید محتوا باید رعایت شود چگالی کلمه کلیدی می‌باشد. چگالی کلیدواژه به معنی نسبت تکرار کلمات کلیدی به تعداد کل کلمات موجود در متن است.

کلیدواژه‌های طولانی (long tail keyword)

خوب دقت کنید که اصطلاحات سئو در محتوا نویسی به فریاد شما خواهند رسید.

کلیدواژه به معنی تنها یک کلمه نیست بلکه می‌تواند چند کلمه باشد. ما به شما توصیه می‌کنیم از کلمات کلیدی طولانی‌ استفاده کنید تا نتیجه آن را در رتبه‌بندی گوگل مشاهده کنید.

Branded Keyword یعنی چه؟

کلمه کلیدی برند شده یک عبارت است که نام تجاری سایت را در برمی‌گیرد. این نوع کلیدواژه‌های دربردارنده نام برند برای سئو سایت بسیار اهمیت دارند و باعث شناخته شدن نام برندتان در میان مردم خواهند شد.

LSI

Latent Semantic Indexing  در واقع سیستمی است که موتورهای جستجو برای تجزیه و تحلیل کلماتی که معمولاً در اطراف یکدیگر به کار برده می‌شوند، استفاده می‌کنند. به این ترتیب می‌توانند بهتر به مفهوم هر کلمه در جمله و در عبارت‌های طولانی‌تر برسند و نتایج مرتبط‌تر و مناسب‌تری به کاربران ارائه دهند. این نوع از اصطلاحات رایج از پرتکرارترین اصطلاحات سئو می‌باشند.

لینک داخلی (internal link)

به لینک‌هایی که داخل وب‌سایت شما قرار دارند و مقصد آن‌ها صفحه‌ای از صفحات وب‌سایت خودتان است، لینک داخلی گفته می‌شود. احتمال زیاد این کلمه را از زبان سئوکار ها در اصطلاحات سئو بسیار شنیده باشید.

لغت نامه سئو

Deep Linking چیست؟

روشی می‌باشد که در آن از لینک‌های داخلی در محتوای ‌سایت استفاده می‌شود. اساساً یک لینک عمیق، هر پیوندی از یک صفحه در ‌سایت به یک صفحه دیگر در همان ‌سایت می‌باشد. این مورد در درخواست برای اقدام کردن یا در مقالات و در جایی که از لینک برای هدایت کاربر به صفحه با محتوای آموزنده‌تر و سودمندتر استفاده می‌شود.

لینک‌های خروجی (OBL)

Outbound link یا OBL لینک‌هایی می‌باشند که از وب‌سایت شما به وب‌های دیگری می‌روند. این لینک‌ها مخاطب را از سایت شما خارج خواهند کرد.

Image link چیست؟

به معنای عکسی است که لینک شده باشد. در این نوع لینک‌ها، به جای انکرتکست از عکس استفاده می‌شود . این عمل از مهم‌ترین فاکتور‌های سئو و بهینه‌سازی سایت می‌باشد.

سئو تصاویر (Image SEO)

هر  محتوایی که تولید شود نیاز به سئو توسط شما دارد. این امر از پایه‌ترین فاکتور‌های سئو است که شما باید به آن مسلط باشید. سئو تصاویر شامل تکنیک‌ها وروش‌های رعایت اصولی می‌باشد که برای نمایش داده شدن تصویر در فهرست نتایج جستجو در بخش تصاویر گوگل در رتبه‌های بالاتر انجام می‌شود.

لینک‌های پنهان (Hidden Link)

بعضی از وب‌سایت‌ها به هر دلیلی لینک‌های صفحه را پنهان می‌کنند. این کار از نظر سئو اثر منفی برای سایت شما خواهد داشت. پنهان‌سازی لینک‌ها به روش‌های گوناگونی انجام می‌شود که ساده‌ترین آن، هم‌رنگ کردن لینک با پس‌زمینه وب‌سایت است.

این قبیل از فاکتور‌های مهم در سئو نقشی کلیدی در بازاریابی سایت شما بای می‌کنند.

تعداد درخواست به سرور (Request or hit)

یکی از روش‌های افزایش سرعت سایت چه در موبایل و چه در دستگاه‌های پی سی، کاهش تعداد درخواست‌ها به سرور است.
بعضی کدها هر بار یک درخواست به سرور ارسال می‌کنند. در مقابل، تکنولوژی‌هایی مانند آنگولار و ای جاکس می‌توانند تعداد درخواست به سرور را میکاهند. به همین دلیل نحوه کدنویسی سایت در سرعت و نهایتاً در سئو آن بسیار مؤثر خواهد بود. این مهم برای تمام سئوکاران اثبات شده است.

تعداد درخواست به سرور

سرعت صفحه یا Page Speed

در واژه نامه تخصصی سئو  سرعت صفحه اغلب با “سرعت سایت” اشتباه گرفته می‌شود، که در واقع سرعت صفحه وبسایت برای نمونه‌ای از بازدیدهای صفحه در یک سایت می‌باشد. سرعت صفحه را می‌توان در “زمان بارگذاری صفحه” و یا زمان طولانی برای دریافت مرورگر برای اولین بایت اطلاعات از سرور توصیف کرد. سرعت صفحه یکی از اصطلاحات سئو است که اگر به آن مشرف نباشید، در زمان کار با وبسایت مانند آهویی در چمنزار گیر خواهید افتاد.

خصوصیت ALT تصاویر

در مقاله انواع محتوا  گفته شد که تصاویر نیز نوعی محتوا به شمار می‌آیند. حتما می‌دانید که کلیدواژه‌ها را باید در محتوا به کار ببریم. اکنون این سؤال برایتان پیش خواهد آمد که آیا باید روی تصاویرمان کلیدواژه‌ها را هم بنویسیم؟ جواب خیر است! چون گوگل و سایر موتورهای جستجو قادر به مشاهده و تشخیص تصاویر نیستند. به همین دلیل می‌گوییم یک ویژگی با نام تگ alt به وجود آمده است و کلیدواژه را در این بخش وارد می‌کنند. خزنده‌های گوگل با خواندن خصوصیت ALT تصاویر به محتوای آن پی می‌برند و آن را در بخش جستجوی تصاویر نمایش می‌دهند.

متا تگ ها (meta tags)

تگ‌های متا اطلاعاتی مانند نویسنده مطلب محتوا، تعداد دفعات ویرایش صفحه و زمان آن‌، کلمات کلیدی استفاده شده در صفحه، موضوع صفحه و کلی موارد دیگر را به موتورهای جستجوگر نشان می‌دهد، بدون اینکه اثری بر ظاهر صفحه داشته باشد (یعنی اطلاعات در صفحه ظاهر نخواهند شد).

تااینجای مقاله با بخش های اصلی اصطلاحات سئو آشنا شدید اکنون با ادامه آن همراه بانوی هدف باشید.

متاهای متفاوتی وجود دارند که از جمله کلیدی‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

–    متای کلمات کلیدی:

در این نوع متا کلیدواژه‌ها نوشته می‌شوند و هر کلمه با کلمه دیگرش با یک ویرگول جدا می‌گردد.
–    متای توضیحات: (meta description)  توضیح مختصری به اندازه فقط یک پاراگراف درباره محتوای صفحه می‌باشد. این متا در نتایج جستجوی گوگل با نوشته‌های مشکی دیده می‌شوند.
–    تگ عنوان: همان عنوان صفحه می‌باشد و در نتایج جستجو به صورت یک لینک آبی مشاهده می‌شود. مدل نوشتن این تگ از نظر سئو و بهینه سازی آن بسیار حائز اهمیت است.
–    تگ‌های هدینگ: همان تگ‌ های H1 تا H6 هستند که وظیفه دارند عناوین فرعی داخل صفحه را مشخص ‌کنند. گوگل به کمک این عناوین به موضوع پایه صفحه و ارتباط متن با کلمه کلیدی آن پی خواهد برد .

De-Index به چه معناست؟

فرآیند حذف یک صفحه سایت از فهرست موتور جستجوگر باعث می‌شود در صفحات وب نتیجه موتور نتواند ظاهر شود. این کار با تنظیم مقدار متا تگ HTML در «noindex» انجام می‌گردد.

Over optimization چه زمانی رخ می‌دهد؟

زیاده‌روی در بهینه سازی سایت می‌تواند به ضرر سایت شما تمام شود. اصولا در یادگیری اصطلاحات سئو فراموش نکنید که “حد وسط” را دریابید که بسیار نکته‌ی مهمی است. در بهینه سازی یعنی در استفاده از تکنیک‌های سئو و marketing زیاده‌روی نکنید؛ مثلاً به طور ناگهانی backlink با تعداد بالا برای سایتتان نگیرید، تعداد زیادی کلیدواژه در صفحه وبسایت یا حتی youtube استفاده نکنید، صفحاتتان را از لینک‌های داخلی پر نکنید و مواردی مانند این‌ها.

امیدواریم از مقاله اصطلاحات سئو لذت برده باشید و متوجه اهمیت این شغل درآمدزا شده باشید.

همچنین شما می‌توانید از خدمات سئو در آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف استفاده کنید و یکبار برای همیشه نگرانی برای این بخش حیاتی که شاهرگ کسب‌وکارها می‌باشد را در دستان خود بگیرید. همچنین برای اینکه نسبت به بیزینس خود در فضای آنلاین دید بهتری پیدا کنید می‌توانید به‌صورت رایگاه مشاوره دیجیتال مارکتینگ از لیدی تارگت بگیرید.

سوالات متداول ااصطلاحات سئو

ماه عسل گوگل چیست؟

گوگل برای ترغیب محتوا نویسان و همچنین مدیران سایت به تولید و انتشار محتوای نو سیستمی تحت عنوان honeymoon یا ماه عسل ایجاد کرده است. این سیستم باعث می‌شود محتوای تازه و با کیفیت بعد از انتشار در صدر جستجوهای نتایج آن قرار بگیرند.

گوگل دنس چیست؟

گوگل در زمان‌های تقریبا نامشخص، رتبه وب‌سایت‌ها را موقتا بالا و پایین می‌کند تا سایت‌های متقاوت فرصت دیده شدن پیدا ‌کنند. اگر دراین دوره مخاطبان فعال از وب‌سایت راضی بودند، جایگاه آن سایت بهتر می‌شود. در غیر این صورت مجددا سقوط می‌کند. به این پدیده رقص گوگل  یا google dance می‌گویند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن