در دنیای آنلاین امروزی که اکثر مردم برای انجام کارهای روزمره خود از اینترنت استفاده میکنند، حضور در موتورهای جستجو مانند گوگل بسیار مهم است. بدون شک، اگر کسب و کارها نتوانند در بین نتایج گوگل ظاهر شوند، با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد. در چنین شرایطی فرصت دستیابی به مشتریان بالقوه را از دست می دهند و آگاهی از برند آنها بهدرستی انجام نمیشود. بدین منظور مطالعه چک لیست سئو برای شرکتهایی که میخواهند از رقبای خود متمایز شوند بسیار مهم است.
اگرچه تکنیکهای مختلفی برای سئو وجود دارد، اما ارزش آن را دارد که یک چک لیست جامع سئو را مرور کنید که همه چیز از سیر گرفته تا پیاز را پوشش میدهد. در این مقاله می خواهیم لیستی از نکات مهم سئو را بررسی کنیم. پس تا انتها همراه ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف باشید.
چرا چک لیست سئو لیدی تارگت؟
ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف، سابقه طولانی در استفاده از این چک لیست سئو 2022 داریم. قبل از نوشتن چک لیست سئو ۲۰۲۱ در سالهای اخیر و انتشار آن در اینترنت، مدتها بود که از آن استفاده میکردیم و نتایج عالی آن را در پروژههای سئوی مشتریان خود مشاهده کرده بودیم. ماجرای انتشار چک لیست کامل سئو لیدی تارگت از آنجا شروع شد که متوجه شدیم سئوکاران زیادی هستند که پروژههای خود را با اتکا به حافظه و سلیقه شخصی انجام میدهند و هیچ مرجعی برای انجام کار بر اساس آن ندارند.
شاید یکی از دلایل کندی پیشرفت سئو در سایت های فارسی زبان همین باشد. این موضوع باعث می شود که با خروج هر فرد از سیستم و ورود نیروی جدید، سلیقه و خاطره جدیدی در فرآیند سئوی شرکت اعمال شود و این یعنی ریسکی به نام آشوب سیستماتیک. این امر باعث شد تا به این فکر کنیم که روال دقیق و منظمی را که در طول سال ها از طریق مطالعه و آزمون و خطا به آن دست یافته بودیم، در اختیار سئوکاران جوان قرار دهیم تا بتوانند با کمک او پروژه های سئوی خود را به طور منظم انجام دهند.
چرا به گفتههای ما اعتماد کنید؟
با این حال، لازم بود با چندین بار مطالعه و بررسی تمام چک لیست های موجود در وب، از صحت اطلاعاتی که می خواستیم ارائه کنیم اطمینان حاصل کنیم. دست به کار شدیم و تمام چک لیست های سئو انگلیسی نوشته شده توسط بزرگان دنیای سئو را بررسی کردیم.
به عنوان مثال، ما به وب سایت Backlinko و بنیانگذار آن، آقای برایان دین مراجعه کردیم. همچنین چک لیست اولیه سئو Joshua Hardwick را به طور کامل بررسی کردیم تا ببینیم مدیر محتوای Ahref در مورد چک لیست سئو چه می گوید. Semrush را نباید نادیده گرفت. در حال حاضر که در حال خواندن این متن هستید، ابزار سئو این شرکت یکی از مهمترین ابزارهایی است که ما در لیدی تارگت از آن استفاده می کنیم. پس بدون شک وب سایت قدرتمند semrush در لیست مطالعاتی ما برای تهیه چک لیست سئو قرار دارد.
چگونه از چک لیست سئو لیدی تارگت استفاده کنیم؟
اما نحوه استفاده از چک لیست سئو چگونه است؟ از آنجایی که این چک لیست یعنی کامل ترین چک لیست سئو در لیدی تارگت، حاصل ماجراجویی 20 ساله ما در سئو و تجربههایی است که در ابتدای هر پروژه سئو تجربه کرده ایم، لازم است اصطلاحات و مفاهیم اولیه آن را به طور کامل برای شما توضیح دهیم. فقط این مقاله را تا انتها دنبال کنید. اجازه دهید که شروع کنیم.
چک لیست سئو اتصال به ابزارهای آنالیز گوگل
قبل از شروع هر کاری در هر وب سایتی، باید ابزارهایی را پیدا کنید تا کار را آسانتر و حرفهایتر کنید. البته در ابتدا یک هشدار جدی به شما بدهیم. مجهز بودن به ابزار خوب و مهمتر است، اما مراقب وابستگیها باشید. تکیه بر یک چیز به تنهایی خوب نیست و وابستگی به یک ابزار برای سئو به معنای پیروزی موارد حاشیهای بر اصل کار و از دست دادن خلاقیت است. ابزارها باید در خدمت ما باشند، نه اینکه با ریختن سیلی از اطلاعات روی سرمان، ما را از هدف دور کنند.
خوب، ما مزایا را گفتیم، اخطارها را بیان کردیم و حالا باید ببینیم کدام ابزار سئو باید در چک لیست سئوی شما باشد. از نظر حرفهای، اگر به تاریخ نگاه کنید، خواهید دید که سئو بیش از هر چیز دیگری حول محور گوگل میچرخد؛ بنابراین احتمالاً ابزارهایی که گوگل در اختیار سئوکاران قرار میدهد، بهترین امکانات را به آنها میدهد؛ اما راستش را بخواهید، جدا از این بحث حرفهای، ما عاشق گوگل هستیم. گوگل آنقدر درباره همه ما میداند که به جرات میتوان گفت که گاهیما را بهتر از خودمان میشناسد.
عقل سلیم حکم می کند که به چنین کلی گرایی اعتماد کنیم و از ابزارهایی که او برای ما ساخته است استفاده کنیم.
قبل از شروع کار بر روی هر سایتی، آن را به این ابزارهای تحلیلی متصل می کنیم:
- وب مستر (کنسول جستجوی گوگل)
- گوگل آنالیتیکس
- گوگل تگ منیجر
- گوگل ترندز
ابزار های تحلیل سایت
ابزارهای زیادی وجود دارند که می توانند در هر یک از مراحل زیر به آسانی کار شما کمک کنند، اما این چهار ابزار برای کار شما ضروری هستند. بقیه عملا ابزارهایی با عملکردهای مشابه هستند که تعداد آنها می تواند شما را گیج کند. ما همچنین وقتی به چک لیست سئوی Ahrefs، Backlinko و Semrush نگاه میکردیم، چیز جالبی کشف کردیم. هر کدام از این غولهای سئو سعی کردند ابزارهای سئوی خود را معرفی کنند که طبیعتا استفاده از آنها رایگان نیست.
ما به آنها حق می دهیم ابزارهایشان را بین المللی کنند، اما آیا این ابزارها و هزینههای اضافی برای کاربر ایرانی که هر روز با تحریم ها و محدودیتهای جدید دست و پنجه نرم می کند مفید است؟ البته! ابزار سئوی semrush در نوع خود بی نظیر است و اگر بتوانید به هر نحوی از آن استفاده کنید، میانبر شما برای رسیدن به اهدافتان است. با این حال، باید بتوانید حق حبس خود را دور بزنید و راهی برای پرداخت ارز پیدا کنید تا بتوانید از تمام ویژگیهای آن استفاده کنید.
چک لیست سئوی داخلی
وقتی در مورد سئو صحبت می کنیم، اکثر مردم شیوههای سئو داخلی را به یاد میآورند. این بخش از سئو شاید جالب ترین بخش کار برای سئو باشد. سئوی داخلی بیش از هر چیز دیگری تحت تأثیر تجربه است و در واقع اصلیترین چک لیست سئو بهشمار میآید. تجربه بیش از هزار پروژه سئو به ما نشان داده است که اقدام بر اساس این چک لیست seo و نظارت مستمر سایت از نظر سئوی داخلی سرعت ارتقاء آن در گوگل را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. اگر هدف سئوی شما، یک فایل از نوع pdf است و قصد دارید آن فایل را بهینه سازی کنید، پیشنهاد میکنیم از مقاله سئو pdf چیست دیدن کنید.
URL های غنی از کلمات کلیدی
یکی از موارد چک لیست داخلی سئو از URL های غنی از کلمات کلیدی استفاده کنید. این ارتباط معنایی بین عنوان و محتوای شما با Google را نشان می دهد و به گوگل کمک می کند محتوای شما را بهتر درک کند. نام مستعاری که برای این عنوان استفاده می کنید (یا URL صفحه) باید به طور کامل عنوان مقاله شما را توصیف کند. پیشنهاد ما این است که عناوین خود را وارد گوگل ترنسلیت کنید و از ترجمه انگلیسی (با کمی دستکاری، برای جلوگیری از اشتباهات گرامری) به عنوان نام مستعار استفاده کنید. فرض کنید عنوان اصلی یکی از مطالب شما این است:
سئو خارجی چیست؟ در این صورت URL شما می تواند این باشد: what-is-seo-off-page.
یک URL کوتاه و معنی دار انتخاب کنید
باید مراقب بود که URL هر صفحه صحیح و معنی دار باشد؛ بنابراین اگر می بینید که ترجمه عنوانی در google translate نامفهوم و نامربوط است، خودتان آن را اصلاح کنید. از طرف دیگر آدرس محتوای شما باید کوتاه باشد؛ بنابراین وقتی یک تیتر طولانی و چند قسمتی مانند “استراتژی سئو چیست و چگونه یک استراتژی سئو تدوین کنم؟” دارید، شما نباید همه چیز را ترجمه کنید و آن را به یک نام مستعار تبدیل کنید. مهمترین قسمت این عنوان عبارت “استراتژی سئو چیست” است که از همان قسمت برای URL استفاده کنید تا آدرس صفحه کوتاه، معنی دار و مرتبط باشد.
عنوان اصلی جذاب و به روز
یکی دیگر از موارد چک لیست آن پیج سایت، عناوین جذاب برای سایت است. علاوه بر جذاب و گیرا بودن، عنوان اصلی شما باید به روز باشد. اگر به این موضوع علاقمند هستید، پیشنهاد میکنیم به مقاله چگونه عنوان جذاب پیدا کنیم تا مقالهی ما 100% دیده شود؟ سر بزنید.
اگر از تاریخ امروز در عناوین خود استفاده می کنید، فراموش نکنید که مقاله و عنوان آن را در پایان موعد مقرر به روز کنید. برای مثال، ممکن است مقاله ای با عنوان «وردپرس چیست و هرآنچه که درباره طراحی سایت وردپرس خوب است بدانید» نوشته باشید، یک تقویم جداگانه برای این محتوای تاریخ دار ایجاد کنید تا فراموش نکنید در پایان هر سال محتوای آن صفحات را به روز کنید.
استفاده از کلمات کلیدی در ابتدای متن
سعی کنید مطالب را به گونه ای بنویسید که کلمات کلیدی مهم را در همان پاراگراف آغازین بیاورد. از کلمات کلیدی سوء استفاده نکنید. زمان اهمیت چگالی کلمات کلیدی به پایان رسیده است. کافی است محتوا را طوری بنویسید که کلمه کلیدی به درستی استفاده شود.
توضیحات متا کاربردی حاوی کلمه کلیدی
توضیحات متا (meta describtion) شما باید حاوی اطلاعات مفیدی برای خواننده باشد. حتی بهتر است اگر بتوانید به نحوی از کلمه کلیدی اصلی در متن خود استفاده کنید.
با استفاده از کلمات کلیدی در h2 و h3، عنوان های فرعی شما باید به گوگل نشان دهند که متن مرتبط و مفیدی را برای مخاطب آماده کرده اید. وجود کلمات کلیدی در متن شما باعث می شود که گوگل راحت تر شما را راهنمایی کند.
بهینه سازی تصاویر
برای بهینه سازی تصاویر به این نکات توجه کنید: وجود alt روی همه تصاویر یکسان و اندازه استاندارد تصاویر، وضوح تصاویر، بهینه سازی سایز تصاویر (بهتر است حجم تصاویر را زیر 60K کاهش دهید).
استفاده از کلمات lsi و longtail که با کلمه کلیدی اصلی قرابت معنایی دارند
در رابطه با چک لیست سئو on page، اصطلاحی به نام LSI داریم که مخفف Latent Semantic Indexing که ترجمه ساده آن عبارت است از: عبارات مترادف. بیایید یک مثال بزنیم. یکی از پرکاربردترین کلمات کلیدی در حوزه کاری ما «سئو» است. اما آیا همه این عبارت را با همین نام می شناسند؟ قطعا نه!
سئوکاران و کاربرانی که در این موضوع تخصص بیشتری دارند احتمالاً همان سئو را در گوگل جستجو می کنند. کسانی که کمی در مورد آن مطالعه کرده اند اما حرفه ای نیستند، احتمالا این سرویس را با عبارت “بهینه سازی موتور جستجو” جستجو می کنند؛ اما تکلیف مشتری که هیچ دانشی از سئو ندارد و می خواهد سایت خود را در گوگل آپلود کند چیست؟ آسان است.
چنین شخصی درخواست یا سوال خود را مستقیماً از گوگل مطرح می کند و احتمالاً می نویسد: “چگونه سایت خود را در گوگل به رتبه های بالا بیاورد” این سه عبارت، یعنی «SEO»، «Search Engine Optimization» و «چگونه سایت خود را در گوگل رتبهبندی کنم؟» شرایط LSI عبارتند از مترادف هایی که کاربر شما ممکن است جستجو کند. پس بهتر است از تمام این اصطلاحات در متن خود استفاده کنید تا گوگل شما را با تمام این کلمات به مخاطب ارائه دهد.
لینک داخلی به صفحات مهم و مرتبط
در مقالات مختلف. پیوندهای داخلی صفحات شما را سریعتر ایندکس می کنند. پرسش و پاسخ از متداول ترین سوالات غافل نشوید. برای هر کدام تعداد مورد نیاز سؤالات متداول طراحی کنید.
پرسش و پاسخ
از سوالات آخر مقاله غافل نشوید. تعداد سوالات متداول مورد نیاز برای هر مقاله را طراحی کنید و به آنها به طور کامل و دقیق پاسخ دهید. مطمئن شوید که مخاطب صفحه شما را بدون پاسخ ترک نمی کند.
لینک های شکسته و رفع خطای 404 در صفحات
لینکهای شکستهای که خطای 404 می دهند سم نابودکننده سایت شما هستند. این لینکها را پیدا کنید و مشکل را برطرف کنید. بررسی پیوندهای نامعتبر
مرحله بعدی چک لیست seo داخلی، یافتن پیوندهای نامعتبر است تا بتوانید آنها را حذف کنید یا قبل از شکست آنها را با پیوندهای معتبر جایگزین کنید.
چک لیست سئو فنی سایت یا تکنیکال
چک لیست سئو فنی شامل چه مواردی میشود؟ بعد از تجهیز سایت شما به ابزارهای آنالیز گوگل، نوبت به مسائل فنی و تکنیکی سایت شما میرسد. چک لیست سئو تکنیکال را مفصلا در مقالهای جداگانه در سایت لیدی تارگت مورد بررسی قرار دادهایم که میتوانید به آن مراجعه کنید؛ ولی بهطور خلاصه، مواردی که باید در این بخش یعنی چک لیست تکنیکال به آنها توجه کنید، شامل موارد زیر میشود:
- اتصال به ssl
- بررسی و اصلاح تگ ها و هدینگ های سایت
- ریدایرکت 301
- بررس آدرسهای url
- تنظیمات footer و header
- سایت مپ
- فعالسازی schema سایت
- فعالسازی Breadcrumbs
- موبایل فرندلی بودن سایت (responsive)
- چک کردن سرعت سایت با استفاده از ابزارهای تعیین سرعت سایت (اگر سایت شما از نوع وردپرسیست، پیشنهاد میکنیم از مقاله راهکارهای موثر برای افزایش سرعت سایت وردپرس دیدن کنید)
- سئو محلی
- رفع خطاهای موجود در سرچ کنسول گوگل
- آدرسهای شبکههای اجتماعی در سایت
- سایت Ui & ux
- بررسی ماهیانه سرور سایت
- بروزرسانی محتواهای سایت
- بهینه سازی کدها و قالبهای سایت
- بهینه سازی robots.txt
ضمنا در صورت بررسی دقیتر و تخصصیتر این نوع سئو یعنی سئوی فنی سایت، پیشنهاد میکنیم به مقاله سئو تکنیکال چیست مراجعه کنید.
چک لیست سئو خارجی
ما به آخرین چک لیست سئو سایت رسیدیم. چک لیست سئو آف پیج به شما یادآوری می کند که از کدام منابع خارجی برای ساخت لینک استفاده کنید. کار بر روی موارد زیر باعث می شود در سئوی خارجی قوی به نظر برسید و لینک های خارجی را برای سایت خود دریافت کنید:
تعامل در انجمن، بازاریابی نظر، وبلاگ نویسی و ایجاد محتوا برای ایجاد لینک برای سایت اصلی، ایجاد محتوا، گزارش تبلیغات و ارسال آنها در بیشترین میزان سایت های بازدید شده، فعالیت و برنامه مستمر در شبکه های اجتماعی، مذاکرات با بهترین سایت ها برای قرار دادن لینک لینک های خارجی در سایت های مرتبط، از جمله موارد چک لیست سئو off page یا چک لیست خارجی سایت بهشمار میرود.
همانطور که گفتیم این چک لیست در سئو حاصل مطالعه و تجربه کاری متخصصین سئو لیدی تارگت می باشد. شما می توانید از طریق مقاله سئو خارجی چیست به چک لیست سئو آف پیج یا خارجی ما دسترسی داشته باشید، آن را کپی کرده و برای پروژه های سئوی خود استفاده کنید. اگر فکر می کنید نکته مهمی در سئو وجود دارد که ما از آن غفلت کرده ایم، برای ما بنویسید و به ما کمک کنید تا این چک لیست کارهای فنی سئو را تا حد امکان کامل کنیم. ممنون از همراهی شما.
در صورت تمایل نیز میتوانید به پیج اینستاگرام بانوی هدف سر بزنید. همچنین در صورت نیاز به هرگونه خدمات دیجیتال مارکتینگ میتوانید روی تجربه متخصصان ما در انجام خدمات سئو سایت شما، خدمات طراحی سایت برای کسبوکار شما، و همچنین خدمات مشاوره دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات گوگل ادز حساب کنید.
سوالات متداول
انواع چک لیست سئو کدام است؟
سئو خارجی، سئو داخلی، سئو تکنیکال یا فنی سایت
چک لیست سئو داخلی سایت شامل چه مواردی است؟
رعایت کردن چگالی کلمه کلیدی، توضیحات متای جذاب، لینک دهی مناسب و غیره. برای پاسخ مفصل به این سوال، به متن مقاله مراجعه کنید.