در بازارهای قدیم از یک عبارت و اصطلاح استفاده میکردند که بسیار با مقاله آموزش نصب SSL در وردپرس همخوانی دارد آن زمانها کسبه بازار به فردی که کل بازار به او اعتماد داشتن میگفتند “فلانی معتمد بازاره و حرفش حرفه”. این اتفاق چگونه ممکن است در دنیایی که همه چیز آن دیجیتالی شده است از جمله بازارهای آن بیفتد. این مشکل کوچکی برای صاحبان کسبوکارهای آنلاین نبود. انگار آنها هم نیاز به یک آدم معتبر داشتن تا با حرف او همه با خیال راحت از آن سایت یا فروشگاه خرید کنند.
طبیعتا افراد فعال در این حوزه بیکار نماندند و راه حلی برای این مشکل پیدا کردند. نه یکی بلکه چند راه حل برای این موضوع یافتند یا بهتر بگویم ساختن.
یکی از این راهها اخذ گواهینامه ssl است که ما در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف قصد آموزش نصب SSL در وردپرس را داریم به امید بهبود اینکه اوضاع کسب و کار شما با دیدن یک پروتکل امن که به سایت شما اعتبار میدهد ارتقا یابد و بهتر شود.
شما میتوانید با کمک آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف با استفاده از خدمت طراحی سایت صاحب یک سایت شوید و با کمک خدمات سئو آن را به رتبههای بالای گوگل برسانید. شرایط رسیدن به رتبههای اول پروسهای زمانبر است اگر میخواهید هر چه زودتر به رتبه اول گوگل برسید پیشنهاد ما به شما استفاده از تبلیغات گوگل ادز و تبلیغات کلیکی است. ضمنا شما قبل از تمام این خدمات میتوانید از مشاره دیجیتال مارکتینگ لیدی تارگت که رایگان است استفاده ببرید. خلاصه میتوانید برای رسیدن به رتبه یک گوگل و افزایش چشمگیر فروش همهجوره روی ما حساب کنید. ضمن اینکه برای افزایش سرعت سایت وردپرس میتوانید روی این مفاله حساب کنید.
SSL چیست؟
درست است که در بالا با ذکر یک مثال موضوع را توضیح دادیم؛ اما در این بخش قصد توضیح این موضوع که SSL چیست و کاملا مرتبط با موضوع آموزش نصب SSL روی وردپرس است. SSL که مخفف Secure Socket Layer به معنای لایه اتصال امن میباشد و یک certificate معتبر برای شما محسوب میشود البته از نظر امنیت؛ حتما کسی که بهسراغ این مقاله آمده است بهخوبی با وردپرس آشنایی دارد و بهطور کامل میداند که وردپرس چیست ؟
اگر جزو افراد با دقت باشید احتملا تا الان چندینوچند بار آن قفل بستهای که بالا سمت چپ داخل قسمتی که آدرس سایت را وارد میکنید دیدهاید در واقع وقتی این علامت میآید دو حالت وجود دارد آدرس سایت با HTTP شروع میشود یا HTTPS. اینکه هرکدام از آنها در کجا استفاده میشوند و فرقشان با هم در چیست و از همه مهمتر ربطشان با نصب ssl روی وردپرس چیست؟!!
اگر بخواهیم راحت و خلاصه برای شما بیان کنیم باید بگوییم که آن s به معنای secure بودن یا امن بودن است و این فرمت یعنی HTTPS بیشتر برای زمانی است که شما داخل یک سایت هستید و در حال پر کردن فرم اطلاعات شخصی خود هستید و ممکن است اطلاعاتی که در آن فرم پر میکنید و در اختیار سایت پذیرنده قرار میدهید دوست نداشته باشید کسی جز سایت میزبان بداند مانند یک فرم بانکی یا مالیاتی آن s همانطور که گفتم نشانه رمزگذاری شدنه اطلاعات شما میباشد؛ یعنی اگر یک هکر در بین راه بتواند به این اطلاعات دست پیدا کند نمیتواند از آن استفاده کند چون نیاز به رمزگشایی دارند که کاره نشدنی است.
کروم و SSL
این موضوع یعنی امن بودن وبسایت ها برای شرکتی مانند گوگل بسیار بیشتر از سایر شرکتها اهمیت دارد به همین دلیل بود که گوگل در نسخه کروم خود به تمام افرادی که از سایتهایی که از این نظر از گوگل تاییدیه نگرفتن دست به اقدام شد و به تمام کسانی که از این سایتها قصد استفاده دارند هشداری مینیبر عدم امن بودن آن سایت میدهد و طبق آمار 85 درصد افراد هم منصرف میشوند.
پس هرچه سریعتر نسبت به فعال سازی ssl وردپرس خود اقدام کنید تا با گوگل به مشکل نخورید؛ البته اگر در سایت خود فرم پر کردنی دارید داشتن گواهی ssl اعتبار میدهد به سایت شما و در کروم بیمشکل نمایش داده میشوید. برای همین دلایل است که گذراندن یک دوره آموزش نصب ssl در وردپرس برای تمام افرادی که از این پلتفرم استفاده میکنند ضروری است مخصوصا افرادی که سایتشان فروشگاهی است یا همان ووکامرس.
چرا باید در مورد آموزش نصب ssl در وردپرس اطلاعات داشته باشیم
-
محافظت از اطلاعات بر عهده SSL است
دلیل اصلی این موضوع که ما میگوییم باید یک دوره آموزش نصب ssl در وردپرس را بگذرانید به این دلیل است که وظیفه این گواهینامه محافظت از هر تک بیت دادهای است که بین شما و سایت مقصد جابهجا میشود و آن را رمزنگاری میکند.
دیگر مزیتی که شما از نصب ssl در وردپرس میبرید این است که میتوانید به مشتریان خود این اطمینان را بدهید که اطلاعاتی که از کارت بانکیه خود به شما جهت خرید میدهند صد در صد جایش پیش شما با فناوری رمزنگاری ssl محفوظ است. هیچ هکری هم در برابر این نوآوری کاری از پیش نمیبرند.
-
ssl تایید کننده هویت شماست
بعد از محافظت از امنیت مشتریان شما در مقابل لشکر عظیمی از هکرهای خرابکار و منفعت طلب وظیفه بعدی این گواهینامه این است که به سایت شما اعتبار میدهد. (مثل مثالی که در ابتدای مقاله آموزش نصب SSL در وردپرس زدم اینجا هم همان داستان است با این تفاوت که این ssl است که نقش معتمد دنیای بازارهای دیجیتال را دارد و صدور گواهینامه آن و فعال کردن ssl در وردپرس سایتتان شما را معتبر میکند). این موضوع میتواند خیلی برای شما سودمند باشد چرا که هر چه جلوتر میرویم آمار جرایم سایبری بیشتر میشود. اغلب آنها هم مربوط به کلاهبرداری از مشتریان سایتهای فروشگاهی است. بعضی از این مجرمان پا را فراتر از خالی کردن کارتهای بانکی مردم از طریق هک کردن سایتهای هدف گذاشتهاند و خود یک سایت جعلی راهاندازی کردهاند و از روشهای مختلف خسارتهای بعضا جبرانناپذیری به مردم میزنند.
شما برای فعال کردن گواهینامه SSL سایت خود ابتدا باید دوره آموزش نصب ssl در وردپرس را مثل خود آموزش نصب ssl در وردپرس را بگذرانید و بعد از آن در یک فرآیند اعتبار شما سنجیده میشود. این موضوع با توجه به هویت شما و سازمان مورد نظرتان انجام میگیرد. در نهایت پس از تایید نهایی شما موفق به دریافت این گواهینامه میشوید و کاربر و مشتریان سایتهای فروشگاهی (ووکامرس) میتوانند مطمئن باشند که با شخص لازم که قابل اطمینان است در تعامل هستند.
لازم به ذکر است که همانطور که در پاراگراف بالا ذکر شد اعتبار شما بسته به نوع سازمانی که برای گرفتن گواهینامه SSL انتخاب میکنید متفاوت است. به عنوان نمونه برخی از صادرکنندگان این گواهینامه خیلی سخت نمیگیرند مثل Lets Encrypt. پیشنهاد ما به شما دریافت این گواهینامه از یک منبع معتبرتر است بهخصوص که کسبوکار شما از طریق سایت اداره میشود.
-
برای دریافت اینماد دو ستاره شما به SSL نیاز دارید
اینماد هویت کسبوکار آنلاین شما است چون یکی از شروط لازم برای دریافت اینماد احراز محل کسب است. لازم به توضیح نیست که وضعیت فروش سایتهایی که این نماد را ندارند چگونه است. خوشبختانه امروزه مردم عادی هم دیگر به این موضوع رسیدهاند که اگر قصد خرید از طریق یک سایت را دارند در ابتدا اینماد آن سایت را چک کنند و اینجاست که نصب ssl روی وردپرس برای شما نتیجه بخش میشود. سایتهای بدون اینماد دیگر توسط مردم پذیرفته نمیشوند. شما اگر یک سایت دارید و قصد فعالیت کردن در آن را دارید برای شما گرفتن اینماد مثل گرفتن پروانه کسب یک مغازه فیزیکی است. اینماد به دو دسته یک ستاره و دوستاره تقسیم میشوند که ملاک تفاوت آنها اعتبارشان است. طبیعتا سایتهای دارای اینماد دو ستاره هستند معتبرترند. تنها شرط گرفتن اینماد دو ستاره داشتن گواهینامه معتبر یک ساله SSL میباشد. شما با گرفتن گواهینامه ssl رایگان برای وردپرس قادر به دریافت این نماد نیستید.
-
با SSL احساس اعتماد مشتری را جلب کن
تمام داستان آموزش نصب ssl در وردپرس از ابتدا تا به اینجای مقاله فقط و فقط برای جلب اعتماد مشتری بود. چرا ما میگوییم که اقدام به فعال کردن اس اس ال وردپرس خود کنید، زیرا عدهای از مشتریان نداشتن این مزیت را یک نقیصه از طرف صاحب کسبوکار میدانند. با توجه به رقابتی شدن همه نوع بازاری در دنیای دیجیتال مسلما مشتریان و کاربران جلب سایتهایی میشوند که برای آنها با گرفتن این مدرک نشان میدهند که برای جلب اعتماد آنها تلاش میکنند و ارزش قائل هستند با این دلایل بود که ما بر آن شدیم تا مقاله نصب ssl روی وردپرس را تولید و منتشر کنیم.
-
با نصب ssl روی وردپرس رتبه شما در موتورهای جستوجو بهبود پیدا میکند
یک موضوع جالبی که در مورد ssl وجود دارد این است که بر روی سئو سایت شما هم تاثیر مثبت میگذارد. درست است که از اساس هدف بهوجود آمدن ssl چیزی جز ایمن کردن سایتها در مقابل خرابکاران و هکرها نبود اما داشتن ssl یک امتیاز مثبت برای سئو هم محسوب میشود. این موضوع بر اساس بررسی تجربیه الگوریتمهای گوگل به دست آمده؛ ولی موثقه خیالتان راحت!
درست است که گفتیم بر اساس تجربه به دست آمده اما خود گوگل هم ذکر کرده بین دو سایتی که از همه نظر با هم برابرند سایت دارای ssl را به سایتی که این گواهینامه را ندارد ترجیح میدهد.
راه تشخیص سایتهای دارای گواهینامه ssl چیست و چگونه متوجه وجود آن شویم
قطعا بعد از این همه توضیح راهی برای تشخیص آسان سایتهایی که این گواهینامه را دارند و سایتهایی که ندارند وجود دارد که آنها را به ترتیب در زیر بیان کردیم:
- در قسمتی که اسم سایت را وارد میکنید اگر دقت کنید قبل از سایتهایی که این نماد را دارند دو عبارت http،//:https// وجود دارد فعال سازی https در وردپرس نیاز به یک سری اقدامات دارد؛
- یک قفل هم همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد در بالا در همان قسمتی که اسم سایت را وارد میکنید وجود دارد که علاوهبر اینکه نماد داشتن این گواهینامه است نشان دهنده جزئیات آن هم است. شما با کلیک کردن روی آن علامت قفل جزئیات مربوط به گواهی مربوط به داشتن ssl را میبینید.
خود https به چه معناست و چه کاربردی دارد
یک پروتکل امن برای انتقال متنهای بزرگ یا ابر متنهاست خود لغت https مخفف (Hyper Text Transfer Protocol Secure) است در واقع همان http است که امنتر شده است و با اضافه شدن حرف S به آخر http نشان داده میشود نصب ssl روی وردپرس آن انجام شده.
آموزش نصب ssl در وردپرس و چگونگی راهاندازی آن
روش اول این است افزونه ssl برای وردپرس نصب کنید
در حالتی که شما در سایت خود از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده میکنید با کمک افزونه اس اس ال هم میتوانید به https ریدایرکت کنید. افزونههای بسیار زیادی برای این کار وجود دارد؛ اما مشهورترین آنها Really Simple SSL میباشد. یک سرچ ساده شما را قادر به دانلود این افزونه ssl وردپرس میکند. ما در اینجا لینک دانلود افزونه really simple ssl را برای شما گذاشتهایم.
روش دوم بدون فعالسازی افزونه
این پاراگراف احتیاج دارد تا ایتدا در مورد فایل htaccess چیست توضیح دهیم؟
یک فایل است که برای پیکربندی بر روی سرور آپاچی استفاده میشود و قادر به دسترسی داشتن به سایت یا نحوه عملکرد سایت است.
پیش از اینکه کدهایی را به فایل htaccess اضافه کنید لازم است این مورد توضیحات را هم برای شما ارائه کنیم. تمام پلتفرمهایی که با زبان PHP روی اینترنت در حال کار کردن هستند برای کانفیگ و دایرکتوریهای خود را از روی سرور آپاچی کمک میگیرند.
htaccess در کجا قرار میگیرد
بعد از شناخت این فایل بهتر است به سراغ تغییر دادن دسترسیهای آن بروید. برای دسترسی به این فایل باید یا به هاست و یا سرور دسترسی داشته باشید. این فایل معمولا در پوشهای با نام public_html قرار میگیرد. در صورتی که آنجا نتوانستید فایل مورد نظر را پیدا کنید به پوشه root سرور هک سر بزنید چون عموما در یکی از این دو فایل است.
آموزش نصب ssl در وردپرس و https اختصاصی بر روی صفحات
اگر شما به هر دلیلی خواستار اضافه کردن گواهینامه ssl و پروتکل https بر روی هر کدام از صفحات وبسایت خود هستید به ابزار نیاز دارید. ابزار مورد نیاز شما یک plugin است که با نام wordpressHTTP است که با کلیک بر روی نام خودش قادر با دانلود آن هستید.
در اصل نیاز شما به نصب کردن و راهانداختن plugin HTTPS وردپرس است. حتما به این موضوع توجه کنید که این افزونه نسخه آپدیت شده آن نیست اما برای استفاده کاملا بدون خطر است.
زمانی که شما این plugin را نصب کردید و آن را فعال کردید یک آیتم جدید به آیتمهای قبلی شما اضافه میشود تحت عنوان HTTPS که در قسمت مدیریت پنل مدیریت محتوای شما قرار گرفته است.
مرحله آخر: ثبت سایت HTTPS دار در گوگل سرچ کنسول
در این مرحله تنها کافیست برای حفظ سئو سایت خود سایتتان را با HTTPSاش در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید.
سپس نیاز به صبر دارید که معمولا چند هفته طول میکشد. به مرور این انتقال از HTTP به HTTPS انجام میشود.
از امتحان کردن فعال بودن SSL به روی سایت خود غافل نشوید
در کنار تمام نکاتی که در چند پاراگراف آخر پیرامون فعال سازی https در وردپرس گفته شد باید به این نکته هم حواستان باشد اگر قصد شما استفاده از https برای صفحات خاص است باید دست به ویرایش بزنید و گزینه SLL بررسی کنید. برای مطمئن شدن از فعال بودن تمام چراغهای سبز برای همه مرورگر ها اطمینان حاصل کنید.
شما میتولنید ما را در شبکههای اجتماعی اینستاگرام دنبال کنید.