تکنیک های سرچ گوگل

تکنیک های سرچ گوگل و جستجو حرفه ای در گوگل به‌صورت جامع

گاهی تایپ کردن چندین کلمه پشت‌ سر هم در موتور جستجوی گوگل شما را کم‌وبیش به آنچه که می‌خواهید  می‌رساند؛ اما اگر بخواهید بهتر و کامل‌تر به جستجو پیشرفته بپردازید، به آگاهی از تکنیک های سرچ گوگل احتیاج پیدا می‌کنید که در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی با آن‌ها آشنا می‌شوید. فکر کنید می‌خواهید بدانید نقاشی معروف شب پرستاره در چه سالی توسط چه کسی کشیده شده است. اگر کتابچه راهنمای آثار هنری را در به‌دست بیاورید، باید صفحه مربوط به ونسان ونگوگ را جستجو کنید و صفحه را نگاه کرده تا به جواب سوال‌تان (۱۵۰۳ میلادی) برسید. در سال ۱۵۰۳ میلادی تنها دانشی نیست که درباره این تابلو به شما اضافه می‌شود؛ بلکه در حین گشتن در این کتابچه راهنما، اطلاعات دیگری درباره زمان به دنیا آمدن ونسان ونگوگ، محل تولد او و اطلاعات مرتبط دیگر نیز خواهید یافت.

اگر به‌جای کتابچه راهنما، یک گوشی به‌روز با قابلیت اتصال به اینترنت در اختیار داشته باشید که در این دوره و زمانه گزینه دور از ذهنی هم نیست، از کدام استفاده می‌کردید. مشخصا احتمال اینکه گزینه دوم را انتخاب کنید بسیار محتمل‌تر است که خیلی راحت، آسان، ساده و سریع در موتور جستجوی گوگل جستجو می‌کردید «شب پرستاره» و جواب پرسش پایین نوار و در صفحه جستجو در گوگل به نمایش در خواهد آمد. این‌طوری در عصر اینترنت، ارتباطات و جستجو پیشرفته اطلاعات مورد نیازمان را سرچ می‌کنیم، ما جواب تمام پرسش‌هایمان را به‌صورت واضح و دسته‌بندی‌ شده می‌گیریم و معمولاً اطلاعات اضافی نمی‌گیریم.

استفاده از سرویس‌هایی مانند گوگل چه نتایجی دارد؟

در حقیقت، هر مقدار که از سرویس‌هایی مانند گوگل بیشتر استفاده شود، ذهن انسان بیش‌ازپیش دنیا را به سبک اطلاعات دسته‌بندی شده نگاه می‌کند. مرورگر گوگل که تنها  288 ماه پیش (معادل تنها با 24سال قبل) به عرصه ظهور پا گذاشت، تا شکل تازه‌ای به دنیای انسان‌ها بدهد. تغییر نوع نگاه آدمیان را به معقوله‌هایی نظیر جهان هستی و چگونگی عملکرد مغز ما را نیز دگرگون کرده است.

متصدی (یکبار برای کل مقاله منظور از متصدی را بیان می‌کنیم تا مقاله تکنیک های سرچ گوگل برای شما واضح‌تر شود. منظور ما از متصدی: متصدی‌های جستجوگر گوگل شامل کاراکترها و دستورات مخصوصی که توانایی گشتن‌های متنی را زیاد می‌کند. متصدی‌ها یپیدا کردن برای همه چیز از یافتن محتوا گرفته تا بررسی کردن‌های فنی مثل سئو ، قابل استفاده می‌باشند.) سرچ گوگل شامل حروف و مقدار مشخص و معینی هست که می‌توانید از آن‌ها در یافتن همان موارد استفاده کنید تا حاصل آن نزدیک‌تر به مورد مد نظرتان باشد.

جستجو حرفه ای در گوگل و تکنیک های سرچ گوگل

 این المان‌های جستجو دقیق در گوگل مقدار زیادی از مزیت‌های مختلف را شامل می‌شوند؛ از کوچک کردن محدوده قابل قبول برای یک جواب گرفته تا جستجوی به‌طور خاص یک عبارت یا حذف عبارات خاصی از نتیجه‌های این جستجوگر را در بر می‌گیرد. استفاده همزمان از این المان‌ها کمک می‌کند تا اطلاعات مشخص و کاملی را کشف کنید که در جستجوی پیشرفته، زیر مقدار زیادی از لینک‌ها ناپدید می‌شود. در این مطلب، مصرفی‌ترین  المان‌ها سرچ گوگل را به شما  یا همان تکنیک های جستجو حرفه ای در گوگل را شما لیدی تارگت تقدیم می‌کند.

تکنیک‌های سرچ گوگل: سرچ کردن با دقت  با علامت “double quotation” ( دابل کوتیشن )

اگر چندین لغت را به‌گونه‌ای معمولی در جستجو گوگل وارد کنید، نتیجه‌هایی که موتور جستجوی گوگل فارسی نشان می‌دهد به‌طور نانظم و بدون ترتیب مشخص، در نوشته وب‌سایت‌ها خواهد آمد؛ اما اگر آن‌ها را داخل دابل کوتیشن (“…”) قرار دهید، جستجو گوگل با همان نظمی که لغات را تایپ نموده‌اید، در سایت‌ها به جستجوی آن می‌پردازد. برای مثال، جستجوی “سرچ كنسول” تنها نتایجی را نشان خواهد داد که این دو کلمه با همین ترتیب در کنار هم قرار گرفته باشند.

تکنیک های سرچ در گوگل

یکی دیگر از تکنیک های سرچ گوگل استفاده از روش جستجو گوگل با – (دَش) می‌باشد که برای حذف آن کلمه خاص است.

اگر در نتیجه‌های جستجو گوگل شما کلمه‌ای کلیدی به خصوصی را در نظر دارید که در جستجو گوگل مورد استفاده قرار نگیرد و به آن‌ها نیازی پیدا نخواهید کرد، می‌توانید با اضافه‌کردن یک علامت دَش «» به اول آن کلمه، به گوگل بفهمانید که تنها صفحاتی را در جستجو گوگل به شما نشان دهد که آن لغت در آن‌ها استفاده نشده است. شما قادر هستید در از این جستجو حرفه‌ای در گوگل به هر میزان لغت که لازم دارید از نتیجه‌های جستجو گوگل حذف کنید، فقط کافی‌ست «-» اضافه کنید. به عنوان نمونه، از این جستجو پیشرفته در گوگل در زیر انجام شده است. تنها پیج‌هایی را در نتیجه جستجو گوگل خود برای شما به نمایش می‌گذارد که با موضوع سوشال مدیاهایی به‌جز  از Facebook- و Instagram- باشد.

تکنیک های سرچ گوگل

یکی از تکنیک های سرچ گوگل که پر استفاده هم است جستجو گوگل آن لغت در یک سایت یا (تارنمای) مشخص به‌صورت :site است. یکی از هدایت متصدی‌هایی که زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و به‌عنوان یک جستجو حرفه‌ای در گوگل شناخته می‌شود جستجو گوگل، به شکل :site می‌باشد. این هدایت کنندگان به شما این امکان را می‌دهند که با جستجو در سایت گوگل آن هم فقط در یک سایت به‌خصوص نتیجه نزدیک یا نتیجه‌های مورد نظر خود را مشاهده کنید؛ مثلا در مدل نمونه سرچ پایین، بعد از لغت :site، آدرس سایت ladytarget تایپ شده و بعد از آن کل متن مورد جستجو گوگلتبلیغات گوگل ادز ladytargey” به این شکل شما به گوگل این پیام را می‌دهید که این متن را فقط در ladytarget جستجو کند.

متصدی دیگری از آن برای جستجو پیشرفته در گوگل با عملکرد مشابه، :source است. زمان بهره بردن از :source تنها نیاز دارید که نام سایت مورد نظر را بعد از دو نقطه بنویسید و دیگر به نوشتن URL نیازی پیدا نمی‌کنید. مثلا بنویسید “مشاوره رایگان دیجیتال مارکتینگ“source:ladytarget

استفاده کردن از علامت «..» بین دو سال

یکی دیگر از تکنیک های سرچ گوگل استفاده کردن از علامت «..» بین دو سال است. برای کوچک کردن بازه نتایجی که از نظر محدوده زمانی گوگل به ما می‌دهد برای این مدل جستجو پیشرفته قادر هستید از ابزار Tools که در قسمت سه نقطه بالا سمت راست قرار دارد استفاده کنید؛ البته این موضوع یکی از ترفندهای جستجو کلمات در مرورگر کروم است که برای گوگل فارسی جستجوی پیشرفته آن هم جوابگو است. Any time را به ماه یا سال گذشته یا هر تاریخ دلخواه با انتخاب Custom range عوض کنید و هم قادر هستید برای راحتی کار، به‌کمک متصدی دو نقطه «..» بین دو سال، نتایج جستجو را در بازه زمانی محدودتری ببینید. در مثال زیر، گوگل تمام مطالبی که دارای کلیدواژه تبلیغات کلیکی هستند و بین سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ در وب‌سایت بانوی هدف به انتشار رسیدند، به شما نشان می‌دهد. این متصدی با کلمات فارسی به‌خوبی کنار نمی‌آید! ولی برای مثال اینگونه باید سرچ کنید: تبلیغات کلیکیsource:1399..1400

استفاده از @ برای یافتن شبکه اجتماعی یک برند خاص 

اگر دنبال یک حساب رسمی از برندهای خاص نظیر اپل یا سامسونگ در سوشال مدیا ها هستید،‌ باید ابتدا نام شبکه اجتماعی مورد نظر را بنویسید و بعد نام برند را با نماد @ در نوار جستجوی گوگل جستجو کنید. برای مثال، اگر می‌خواهید صفحه اینستاگرام لیدی تارگت را در گوگل پیدا کنید، کافی است عبارت زیر را  به این صورت جستجو کنید:

Instagram @ladytarget

به این ترتیب می‌توانید از تصویر های آموزشی و ترفندهای گوناگون و از همه مهمتر تخفیف‌هایی که در پیج آورده می‌شود استفاده کنید.

استفاده از @ برای یافتن شبکه اجتماعی یک برند خاص 

مشاهده نقشه با اپراتور :map هم یکی تکنیک های سرچ گوگل است

برای استفاده از نقشه جستجو گوگل بدون آن که رویش کلیک‌ کنید روی تب Maps در گوگل می‌شود از متصدی :map استفاده شود. تنها لازم می‌باشد بعد از این‌که دونقطه را گذاشتید، اسم شهر موردنظر خود را وارد کرده و از خدمات جستجو پیشرفته گوگل مپ استفاده کنید. مثال: map:تهران

استفاده کردن از :intitle

استفاده از :intitle برای پیدا کردن لغت کلیدی در عنوان یکی دیگر از تکنیک های سرچ گوگل است. استفاده از متصدی :intitle برای جستجو گوگل عنوان می‌کند که عبارت مورد نظر را فقط در عنوان‌های صفحات وب مرتبط بگردد، نه در کل متن عنوان صغحه وب. در مثال زیر، گوگل تنها صفحاتی را نمایش می‌دهد که کل عبارت “خدمات سئو” در عنوان آن‌ها به‌کار می‌رود. مثال:خدمات سئو :intitle 

به‌ همین‌ ترتیب، اگر دنبال کلمه‌ای خاص در آدرس URL وب‌سایتی می‌باشید، می‌شود از متصدی :inurl استفاده شود راحت‌ترید. این هم یکی دیگر تکنیک های سرچ گوگل در این زمینه است. مثلا شما دنبال طراحی سایت هستید. مثال: لیدی تارگت :inurl 

استفاده از :filetype 

استفاده از :filetype برای مشخص‌ شدن نوع فایل که یک جستجو حرفه ای در گوگل را به دنبال دارد. به‌ کمک متصدی :filetype خواهید توانست به دنبال عبارت مورد نظر با فرمت خاصی، مثلا PDF یا ppt. باشید. فهرست کامل فرمت فایل‌هایی که گوگل از نظر ایندکس کردن آن‌ها مشکل ندارد، می‌توانید در اینجا ببینید که متأسفانه فرمت mp3 در میان آن‌ها وجود ندارد! به‌جای :filetype می‌توانید از متصدی :ext نیز استفاده شود. این دو متصدی همچنین برای تعیین فرمت خاصی از عکس (PNG, JPG, GIF و…) به‌کار خواهد رفت.

مثال: covid-19 filetype:PDF

ضمنا در صورت اینکه تمایل دارید از ایندکس سایت خود توسط ربات‌های گوگل مطلع شوید و راهکارهای ایندکس سریع سایت خود را بدانید، پیشنهاد می‌کنیم از مقاله ایندکس چیست؟ آموزش ایندکس کردن سایت در گوگل دیدن کنید.

استفاده از filetype برای مشخص‌ شدن نوع فایل

استفاده از :related به منظور پیدا کردن سایت های مشابه

 یکی دیگر از تکنیک های سرچ گوگل استفاده از :related به منظور پیدا کردن سایت های مشابه می‌باشد. متصدی :related به استفاده کننده کمک می‌کند سایت‌هایی که شبیه به سایت مورد نظر خود او هستند را بیابد؛ مثلا اگر طرفدار اخبار تکنولوژی می‌باشید و در این‌ بین رسانه‌های تکنولوژی داخلی فقط از وجود Digiato با خبر هستید، می‌توانید به‌کمک متصدی :related با وب‌سایت‌های دیگر آشنا خواهید شد که مشابه Digiato در زمینه تکنولوژی در حال فعالیت هستند؛ البته این متصدی فقط در خصوص وب‌سایت‌های بزرگ و مطرح درست عمل خواهد کرد. مثال: related: Digiato

راه بعدی در لغت‌نامه گوگل با متصدی :define یا :definition

اگر دنبال معنی، تلفظ، مترادف، متضاد و ریشه کلمه‌ای در لغت‌نامه انگلیسی گوگل می‌گردید، شما گزینه استفاده از دو متصدی :define یا :definition برای استفاده دارید؛ البته برای راحتی کار حتی می‌شود از نوشتن دونقطه چشم‌پوشی کرد و کلمه موردنظر را به‌همراه define یا definition قبل یا بعد آن به‌کار برد؛ چون الگوریتم‌های گوگل در این یک مورد به‌خوبی تشخیص خواهند داد که منظور شما چه موضوعی بوده است.

مثال definition: digital marketing agency

این هم یک ترفند کوچک برای جستجو حرفه‌ ای در گوگل 

اگر قصد این را دارید که معنی کلمه را به فارسی یا هر زبان دیگری با گوگل ترنسلیت پیدا کنید، تنها لازم است بعد از آن لغت، از حرف اضافه in و اسم زبان مد نظرنان مورد استفاده قرار دهید. مثال: digital marketing agency in persian

کوتاه کردن مسیر برای جستجوهای متداول

اگر یک متصدی یا ترکیبی از متصدی‌ های دیگر در حال جستجو پیشرفته  به‌طور تکراری هستند و تایپ آن‌ها وقت‌گیر و آزاردهنده شده است، بهتر است از نحوه سرچ سفارشی استفاده شود تا در وقت صرفه‌جویی کرده باشید. به عنوان مثال، اگر از متصدی :site برای جستجوی پیشرفته مطالب استفاده می‌کنید، خواهید توانست برای آن ترکیبی از چند حروف تعریف کنید تا با تایپ آن‌ها، گوگل شما را به مسیر اصلی هدایت کند. این ویژگی است که تنها مرورگر کروم دارد . برای ایجاد کردن یک مسیر کوتاه برای جستجوی دقیق در گوگل مراحل زیر باید انجام شود:

۱. روی سه‌نقطه سمت راست بالای گوگل کروم کلیک کنید و وارد این بخش settings خواهید شد.

۲. روی Search engine کلیک کنید و وارد Manage search engines می‌شوید.

۳. در سمت راست Other search engines، روی گزینه Add کلیک کرده.

۴. در بخش Search engine، برای کلید میان‌بر خود اسم اختیاری بگذارید.  زیر بخش Keyword، چند حرف برای مشخص کردن دکمه‌های میان‌بر مسیر باید تایپ و انتخاب شود. در بخش URL، کل عبارت جستجو را وارد می‌کنید و بعد از اتمام کار، روی دکمه Add کلیک می‌کنید.

با Google Alerts اجازه دهید گوگل به‌جای شما پیدا کند

گاهی اوقات جستجو گوگل‌ عبارتی به‌طور پشت‌سر هم تبدیل به یک کار خسته کننده، وقت‌گیر و حوصله سربر می‌شود. اینجا شما می‌توانید از قابلیتی که تحت عنوان Google Alerts نام برده می‌شود استفاده کنید. با استفاده از Google Alerts شما خواهید توانست برای عبارات مورد نظر خود نوعی زنگ هشدار بگذارید تا هربار مطلب جدیدی درباره آن منتشر شود، گوگل فهرستی از این مطالب را به شکل ایمیل برای شما بفرستد.

شما از اینجا و با کلیک روی گوگل آلارت می‌توانید این مزیت را برای خود فعال کنید Google Alerts. در نوار بالای صفحه، عبارت مورد نظر را بنویسید و آدرس ایمیلی باید انتخاب شود که می‌خواهید فهرست مطالب به آن بفرستند. از قسمت Show options هم توانایی این را دارید که دامنه جستجوی خود را تبدیل به یک دامنه کوچکتر و محدودتر کنید.

با Google Alerts اجازه دهید گوگل به‌جای شما پیدا کند

سرچ کردن معکوس تصاویر

در جستجو گوگل و در اکثر مرورگرها از قابلیت جستجوی معکوس تصاویر پشتیبانی می‌شود. به‌کمک این قابلیت شما قادرید تصویری را در موتور جستجو حرفه ای در گوگل برای یک جستجوی پیشرفته آپلود کنید و اطلاعات مربوط به آن را مورد مطالعه قرار دهید. به عنوان مثال، اگر تصویر یک تابلو نقاشی شده را در اختیار داشته باشید که هیچ نظری نسبت به نام خالقش آن ندارید، شما با استفاده از این قابلیت گوگل با آپلود آن در بخش image گوگل، اطلاعات آن را به‌دست خواهید آورد.

این قابلیت مخصوصا برای یافتن عکس در کیفیت‌های بهتر بسیار کاربردی بوده و یکی از کاربردی‌ترین تکنیک های سرچ گوگل است. تنها لازم است روی عکس بی‌کیفیت راست کلیک کرده و روی گزینه Search google for image رفته و آن را می‌کنید. بعد، در کنار عکسی که آپلود کردید گزینه‌های مربوط به اندازه (small-medium-large) را می‌بینید تا عکس‌های باکیفیت را ببینید.

سوالات متداول

نحوه سرچ بر اساس location چیست؟

برای جستجو کردن بر اساس موقعیت جغرافیاییبا استفاده از گوگل مپ، در انتهای هر صفحه جستجو می‌شود موقعیت مکانی انتخاب شود و یا این که لوکیشن خود را به‌روزرسانی کرده‌اید. در این صورت اگر عبارت رستوران را در گوگل جستجو کنید با کسب‌وکارهایی روبرو خواهید شد که محدوده محل زندگی شما قرار دارند در غیر این صورت گوگل پر جستجو ترین را به نمایش خواهد گذاشت.

نحوه سرچ مقایسه ای در گوگل چگونه است؟

خیال کنید زمانی شما قصد جستجو بین دوتا فروشگاه آنلاین را دارید. به این ترتیب خواهید توانست نام آن‌ها را تایپ کنید و سپس یک عبارت انگلیسی OR میان آن‌ها قرار بدهید. در این صورت موتور جستجوی گوگل بر اساس دستوری که به آن داده خواهد شد صرفاً این دو سایت و صفحات آن‌ها را به شما نمایش خواهد داد و این قابلیت در حال حاضر برای زبان فارسی نیز در دسترس می‌باشد.
شمنا شما می‌توانید از طریق اینستاگرام لیدی تارگت با ما در ارتباط باشید.
چرا آژانس دیجیتال مارکتینگ لیدی تارگت را انتخاب کنیم؟
آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف با سال ها تجربه، با بهره گیری از تجارب متخصصین مجرب خود، شما را در کلیه خدمات دیجیتال مارکتینگ و سئو یاری می‌دهد تا شاهد رشد و ارتقا کسب‌و‌کار خود باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن