خطای 404، در واقع همان کد اعتبار HTTP میباشد و زمانی نشان داده می شود که صفحه مورد نظر توسط سرور پیدا نشود. این خطای 404 میتواند توسط سرور نشان داده شود و یا خود طراحان سایت یک صفحه اختصاصی با اخطار 404 را طراحی نمایند.
یکی از آزاردهنده ترین اتفاقات از نظر کاربرانی که در وبسایت شما هستند خطای 404 میباشد. حتی برای خود شما هم خوشایند نیست که ناگهان با خطای 404 مواجه شوید. پس بیایید در این مقاله بانوی هدف شما را با اطلاعات جامع و کاملی از خطای 404 و رفع آن آشنا کنیم.
خطای 404 چیست ؟
قبل از اینکه بخواهیم راه حل های کاربردی رفع خطای 404 را بررسی کنیم، باید بدانید که خطای 404 چیست و در چه مواقعی برای شما نشان داده می شود.
امروزه یکی از ملاک های اصلی گوگل برای سئو وبسایت، طراحی صفحه 404 سایت و معرفی آن به گوگل میباشد. این نکته را حتما در نظر داشته باشید که کاربر در سایت شما ابدا نباید با خطای 404 مواجه شود و اگر صفحاتی را حذف میکنید، بهتر است که به دیگر صفحات را ریدایرکت کنید، در غیر اینصورت علاوه براینکه وبسایت شما مشمول جریمه گوگل خواهد شد، میتواند تاثیر منفی نیز بر روی سئو وبسایتتان داشته باشد شما میتوانید با استفاده از یک چک لیست سئو اینکار را انجام دهید.
انواع نمایش خطای صفحه 404 که ممکن است در صفحات با هر کدام از آن ها مواجه شوید شامل:
- 404 Error
- 404 Not Found
- Error 404
- The Requested URL[URL] was not found on this server
- HTTP 404
- Error 404 Not Found
- 404 File or Directory Not Found
- HTTP 404 Not Found
- 404 Page Not Found
اخطار صفحه 404، می تواند برای هر نوع مرورگر و هر سیستم عاملی نمایش داده شود.
چه عواملی باعث بروز خطای 404 میشوند؟
از نظر تکنیکی و فنی، خطای 404، یک اخطار از کلاینت میباشد که مخاطب عامل ایجاد آن میباشد. این اخطار ممکن است بیشتر زمانی رخ دهد که کاربر آدرس صفحه را نادرست وارد کند و یا اینکه آدرس صفحهای که تایپ میکند، وجود نداشته باشد و قبلا سعی نکرده است در خصوص انواع اطلاعاتی که موجود است چیزی بدست بیاورد.
یک عامل دیگر احتمالا مربوط به حذف صفحه مورد نظر میباشد و مالک وبسایت آدرس صفحات قدیمی را به صفحات جدید، ریدایرکت نکرده باشد. وقتی کاربری روی لینکی کلیک کند که صفحه آن حذف شده است، با اخطار 404 مواجه میشود. برای این منظور بهتر است هر صفحه ای که حذف میشود، آدرس آن به یک صفحه مرتبط ریدایرکت کند.
پیامدهای خطای 404 برای وب سایت
اگر مشکل از سایت ما است وجود یک یا چند پیوند با Error 404 ممکن است تحت تاثیر منفی هر دو موقعیت باشد که به گوگل بهعنوان شهرت، تصویر و اعتبار است که به کاربران. این پیامدهای اصلی منفی این خطا است:
اگر کرالرهای گوگل خطاهای بسیاری از این نوع (HTPP 404) را در وبسایت شما تشخیص دهند ، اینطور تفسیر میکنند که این صفحه برای استفاده آسان کاربر به اندازه کافی مورد بررسی قرار نمیگیرد بنابراین؛ نگهداری آن ضعیف است و یک امتیاز منفی بزرگ به شما تعلق خواهد گرفت.
همچنین روی PageRank صفحه نیز تأثیر منفی میگذارد. این به معنای یک تجربه منفی برای بازدید کنندگان وبسایت است.
برای افرادی که قصد بازدید از صفحه ما دارند، از بین رفتن اعتبار و اعتماد، چیزی است که به ویژه در فروشگاههای آنلاین نمره منفی زیادی خواهد داشت؛ زیرا به معنای از دست دادن فروش احتمالی میباشد.
ایجاد یک صفحه خطای 404
برخی از سیستمهای مدیریت محتوا (CMS ) مانند وردپرس، دروپال و جوملا در صورت یافتن آدرس اینترنتی سایت به طور خودکار صفحه خطای 404 ایجاد نمیکنند. صفحه HTTP 404 فقط یک پیام خطای استاندارد به ظاهر ساده است، اما اکثرا با استفاده از پسوندهای ویژه و خاص در CMS قابل شخصی سازی هستند .
آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف مفتخر است با یک جلسه مشاوره دیجیتال مارکتینگ رایگان میزبان شما عزیزان برای کمک به رشد کسب و کارتان باشد. تنها کافی ست وارد سایت شوید و یک تماس ساده با کارشناسان مجموعه داشته باشید.
اگر CMS شما امکان ایجاد یا تغییر صفحه 404 خود را به شما نمی دهد، یا اگر وب سایت شما فقط مبتنی بر HTML ،PHP و غیره باشد، کمی پیچیده تر خواهد شد. می توانید یک صفحه خطا به شرح زیر ایجاد کنید:
4 مؤلفه اساسی صفحات 404 جالب
بیایید به شرح خلاصهای از مهمترین مؤلفه های خطای 404 صفحه بپردازیم تا به شما در ایجاد صفحه خطای مناسب خود کمک کند:
شوخ طبعی از طریق GIPHY
وقتی کاربر شما روی پیوند شکسته کلیک میکند یا هنگام تایپ URL شما خطایی را ایجاد میکند، ممکن است بسیار ناامید شود؛ با این حال، ایجاد یک صفحه خطای 404 خندهدار و گیرا میتواند به روشن شدن روحیه مخاطب و ایجاد حس رضایت بخشی بیشتر در او کمک کند.
این راه حل تضمین میکند که شما تجربه خوبی را در وبسایت خود به مشتریانتان ارائه دهید؛ حتی اگر به نظر میرسد که “اشتباه پیش میرود”.
یک theme برند روشن
اگرچه صفحه خطای 404 یک صفحه اساسی در سایت شما نیست، اما هنوز هم بخشی از صفحات وبسایت شما است. این مهم بدین معناست که حتما باید با برند شما در هارمونی باشد و حتی این امکان را به شما بدهد که کمی بیشتر از برند خود بهره ببرید.
این ترفند طلایی به شما کمک میکند فرصتی عالی برای استفاده بهینه از این مشکل ایجاد کنید؛ علاوه بر اینکه لوگوی خود را در گوشه صفحه قرار میدهید، میتوانید رنگهای برند و تصویربرداری از برند خود را نیز اضافه کنید و کمی زیبایی ایجاد کنید.
استفاده از گرافیک
صفحات خالی بهشدت خستهکننده و فاقد درخشش هستند. به کاربران خود نگاهی جالب و هیجان انگیز بدهید و اجازه دهید احساس کنند برای شما مهم هستند. یک گرافیک جذاب می تواند به آنها یادآوری کند که چرا هنوز هم قصد دارند روی پیوند کلیک کنند تا به جستجوی آنچه که نیاز دارند ادامه دهند.
یک روش خوب برای اتخاذ این مورد این است که گرافیک خود را به روشی که دارای مفهوم مشخص است، با نسخه خود مرتبط کنید.
پیوند به سایر صفحات محبوب
برای جلوگیری از کاهش ترافیک سایت، پیوندهای داخلی را در خطای 404 سایتتان اضافه کنید که به مخاطبان کمک کند تا آنچه که لازم دارند را پیدا کنند. برخی از حدس و گمانها را انجام دهید و پیوندهایی را به صفحات محبوب خود انتخاب کنید که فکر میکنید به مخاطب شما کمک میکند.
چند وقت یکبار باید خطای 404 را بررسی کنید؟
کاربران به طور کلی خطای 404 را گزارش نمیکنند، بنابراین این شما هستید که باید ذکاوت به خرج دهید و دورهای خطای 404 را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما به درستی کار میکند. اینکه هر چند وقت یک بار باید پیغام خطای 404 را چک کنید بستگی به اندازه، میزان پیچیدگی و نمایان بودن سایت شما نیز دارد. به عنوان مثال، اگر یک سایت 10 صفحهای دارید که خیلی منظم و روتین بهروز نمیشود، احتمالاً بتوانید به صورت ماهانه (یا حتی اغلب اوقات) با بررسی خطاهای خزندههای گوگل کنار بیایید . اگر هم یک سایت 100 صفحهای دارید که صفحات جدید روزانه به آن اضافه میشود یا حذف میگردند، به نفع شماست که هر چند روز یک بار خطاهای خزیدن گوگل را بررسی کنید.
در هنگام نمایش خطای 404 چه کاری باید انجام دهیم؟
اگر در حال بازدید از یک صفحه سایت هستید و خطای 404 در اینترنت را دریافت کردید، کاری برای انجام مجدد روی این صفحه وجود ندارد.
ما قبلاً تجربه کردیم که وجود این خطا در برخی از پیوندها در صفحه به سؤال در SEO ما منجر خواهد شد. بنابراین برای اینکه تاجای ممکن سایت ما در جایگاه مستقر و مناسبی قرار داشته باشد، مهم است که در صورت وجود هر لینک شکستهای، به منظور از بین بردن و یا ترمیم، شناسایی کنیم .
چندین ابزار رایگان و مفید برای تشخیص این لینکها
کنسول جستجوی “Google Webmaster Tools” : Google با استفاده از این ابزار کدهای خطای HTTP 404 مشخص شده است توسط خزندههای گوگل بهطور خودکار نمایش داده شوند و پس از تعمیر، میتوانند اصلاح و علامت گذاری شوند.
W3C Link Checker چه کاربردی دارد؟
این یک ابزار آنلاین است که قادر به انجام تجزیه و تحلیل دقیق از هر یک از لینکهای جداگانه که یک صفحه سایت را تشکیل میدهد، میباشد. شما فقط باید URL مورد نظر خود را وارد کنید ( این مورد میتواند از ما باشد و یا خارجی) در قسمت مربوطه باشد و ابزار کار را به صورت خودکار انجام دهد.
Dead Link Checker چیست؟
این یک برنامه سریع و آسان است که مشابه نسخه قبلی کار میکند و بنابراین، بسیار کارآمد برای شناسایی صفحات خارجی یا داخلی با خطای 404 میباشد.
SEMRush همیشه معروف است
ابزار حسابرسی وبسایت دارای طیف گستردهای از ابزارها است که آن را به ابزاری همه جانبه در یک سئو تبدیل میکند. یکی از بهترین ابزارهای آن، حسابرسی سایت میباشد که بهطور خودکار سایت شما را جستجو کرده و به دنبال مشکلات SEO در صفحه و فنی میگردد.
خلاصه
متأسفانه ، خطای 404 در وبسایت اتفاق میافتد؛ خواه آن را دوست داشته باشید یا نه این یک اتفاق اجتناب ناپذیر میباشد. هرچه وبسایت وردپرس شما بزرگتر باشد، بیشتر خطای 404 را مشاهده خواهید کرد. توصیه میکنیم که برای نحوه نظارت بر این نوع خطاها، یک گردش کار خوب با هم داشته باشید و به دنبال رفع آنها بگردید.
آیا نکات یا سؤال دیگری درباره پیام خطای چهارصد و چهار یافت نشد یا اینکه چگونه بر سایت وردپرس شما تأثیر دارد؟ در بخش نظرات در زیر به ما اطلاع دهید.
ارور 404 چیست و راه برطرف کردن آن
در این مقاله به بررسی مشکل ایندکس مطالب که به علت خطای 404 رخ میدهد میپردازیم و رفع آن که از سمت سرور یا همان مدیریت سایت و تولیدکننده صفحه سایت میپردازیم. تصور کنید که شما صاحب یک سایت هستید و متوجه میشوید که یک صفحه در وبسایت شما نمایش داده نمیشود و یا به هر دلیل با خطای 404 مواجه میشود. دقت کنید که این خطا به طبع 404 خواهد بود. پس انتظار شکل دیگری از خطا را نداشته باشید.
نکته کلیدی خطاهای دستوری
توجه کنید که خطاهای دستوری HTTP ممکن است به شکلهای مختلفی در صفحه به نمایش درآیند، ارور 404 یکی از آنها میباشد و همانطور که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم میتواند دلایل مختلفی نیز داشته باشد.
خوب توجه کنید که برای یک مدیر وبسایت یکی از مهمترین مسائل این است که کاربران در هنگام مرور صفحات با این خطا مواجه نشوند. همینطور گوگل هم بهعنوان محبوبترین وبسایت و موتور جستجو در سطح جهانی هم میانه خوبی با این خطا ندارد و سایتهایی که تعداد زیادی از خطای 404 را درون خود جای دادهاند را تنبیه و جریمه خواهد کرد.
مهمترین وظیفه مدیر سایت چیست؟
رفع خطای 404 و مشابه آن مهمترین کاری است که شما باید در قبال بهینهسازی وبسایت خود انجام دهید. دو حالت کلی برای این موضوع وجود دارد که از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی یا آماده استفاده میکنید (سیستم مدیریت محتوای آماده میتواند شامل وردپرس، جوملا، دروپال، پرستا، اوپن کارت و… باشد.)
رفع خطای 404 چگونه انجام میشود؟
- بعضی از دلایل خطای 404 واقعا نامشخص است، حتی ممکن است که شما آدرس صفحه موردنظر که حذف شده است را به صفحه دیگر ریدایرکت کرده باشید ولی باز این اخطار نشان داده شود. بهتر است که چندباری دکمه Refresh یا F5 را چند بار بزنید تا از اگر در cash سیستم وجود داشته باشد، از بین برود.
- آدرس صفحه موردنظر یا URL را بررسی کنید. ممکن است به اشتباه تایپ شده باشد. حتی ممکن است در لینکهایی که در وبسایت قرار گرفته است، آدرس به اشتباه نوشته شده باشد.
- سطح صفحات را در آدرس کم کنید. برای مثال فرض کنید که آدرس www.test.com/a/b/c.html را برای دسترسی به یک صفحه وبسایت خود تعریف کردهاید. این آدرس طولانی است و کاربر معمولا خیلی حوصله تایپ ندارد پس بهتر است تا جایی که میتوانید آدرس سایت خود را کوتاه کنید.
- کاربران وقتی آدرس دقیق نمی دانند، آن را در موتورهای جستجو، سرچ میکنند. پس حتما سعی کنید آدرس خود با کلمات ساده بنویسید که در سریع ترین حالت ممکن در موتورهای جستجو نشان داده شود.
- از کاربران بخواهید که cash مرورگر خود را پاک کنند؛ زیرا بعضی از آدرسها در کش قرار میگیرند و صفحات قبلی را نمایش میدهند.
- کاربران اگر به هر دلیلی نتواسته باشند سایت را پیدا کنند، با مسئولین سایت تماس خواهند گرفت. پس حتما از قبل به کاربران سایتتان اطلاع رسانی نمایید و یا راه تماس با وبسایت را در مکان مناسب و قابل دید مخاطب قرار دهید.
امیدواریم از مقاله ” رفع خطای 404 و افزایش رضایت کاربران سایت شما ” لذت برده باشید.
آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف ارائه دهنده تمام خدمات مورد نیاز شما از جمله سوشال مدیا، سئو، مشاوره تخصصی، محتوا و … میباشد و با تکیه بر تخصص چندین ساله خود، لبخند رضایت را بر چهره مشتریان خود نشانده است.
شما میتوانید با دنبال کردن ما در اینستاگرام از اخبار به روز دیجیتال مارکتینگ و مدیریت سایت آگاه شوید.