صفحه نتایج موتورهای جستجو یا سرپ (SERP)، یک لیست از نتایجی هست که موتور جستجو (گوگل) در پاسخ به سرچ یک کلمه یا عبارت آن صفحه را به کاربر نشان میدهد. نتایج جستجو با رتبه بالا، یا مرتبطترین نتایج هستند و یا آنهایی هستند که مدیر یک سایت به گوگل مبلغی را پرداخت میکند تا در بالای صفحه سرپ قرار دهد. برای کسب اطلاعات کامل درباره “سرپ” و پاسخ به این سوال که سرپ چیست با آژانس دیجیتال مارکتینگ بانوی هدف تا انتهای این مقاله همراه باشید.
ویژگیهای سرپ چیست ؟
گوگل، بینگ و یاهو جزو پرکاربردترین موتورهای جستجو هستند و همگی آنها ویژگیهای مشترکی را در SERP خود دارند:
-فهرستی از عناوین صفحات سایتهای مرتبط
-شرح مختصری از هر صفحه وب به نام توضیحات متا (متا دسکریپشن).
-تصاویر مربوط به جستجو؛
-فهرستی از سوالات متداول شامل سوالاتی که کاربران در رابطه با آن عبارت میپرسند و نقل قولهایی از صفحات نتایج جستجو که به آن سوالات پاسخ میدهند
-آگهیها (Ad)
کاربرد serp چيست ؟
در جواب به این سوال که کاربرد سرپ چیست ، علی رغم داشتن ویژگیهای مشترک، هر صفحه SERP برای هر فردی که جستجو میکند میتواند منحصر به فرد باشد. گوگل اغلب صفحات سرپ را بر اساس دادههایی مانند موقعیت مکانی کاربر (شهر و کشور) و تاریخچه جستجو در مرورگر کاربر سفارشی سازی میکند. در ادامه مقاله توضیحات کامل درباره این موضوع را خواهیم داشت.
مسیر ایجاد و انتخاب لینک های صفحه سرپ چیست ؟
می خواهید بدانید راه ورود به سرپ چیست ؟ هنگامی که کاربر یک عبارت را در گوگل تایپ میکند، موتور جستجو فهرست آن کلمه را مرور میکند تا بررسی کند که کدام صفحات سایتها ممکن است برای کاربر مناسب و مرتبط باشند و آنها را بر اساس فاکتورهای مختلف رتبه بندی خود مرتب میکند. در واقع نتایج سرپ را بر اساس ارتباط، کیفیت و بسیاری از عوامل دیگر بر اساس سه فرآیند اساسی رتبه بندی میکند.
خزیدن (Crawling) – جستجوی صفحات در وب
نمایه سازی (Indexing) – ذخیره محتوا از صفحات به کتابخانه موتور جستجو
رتبه بندی (Ranking) – مرتب سازی و نمایش صفحات Index شده
چرا نتایج سرپ در نقاط مختلف متفاوت است؟
گوگل همیشه اقدامات کاربران را دنبال میکند، یعنی زمانی که دکمه جستجو را فشار میدهید، گوگل از اطلاعات تاریخچه جستجوی شما برای ایجاد یک صفحه سرپ شخصی برای شما استفاده میکند. به طور مثال:
-از چه سایتهایی بازدید کردهاید؛
-چه تایمی در آن سایتها وقت گذراندهاید.
-آنچه که قبلاً در گوگل جستجو کردهاید.
-مکان فعلی شما چیست؟ و …
از آنجایی که این عوامل برای همه کاربران منحصر به فرد است، نتایج جستجو ممکن است برای کاربران مختلف متفاوت باشد.
اهمیت Serp در سئو چیست ؟
صفحات سرپ برای سئوی یک سایت مهم هستند زیرا نتایج گوگل بر اساس سیگنالهای رتبه بندی سئوی یک سایت ایندکس میشوند و تعیین میکنند که کدام صفحه از کدام وب سایت در کجای صفحه نتایج گوگل (سرپ) ظاهر شود.
رتبه بندی ضعیف در سرپ (SERP) به معنای کمتر قرار گرفتن در معرض دید کاربران هدف، کلیک خوردن کمتر صفحات سایت، ترافیک کمتر سایت و بالطبع درآمد پایینتر برای آن کسب و کار میباشد. به همین دلیل است که مدیران سایتها تلاش زیادی برای تقویت seo و بهینه سازی میکنند.
شیوه تقسیم بندی نتایج صفحه سرپ چیست
نتایج طبیعی یا ارگانیک
تبلیغات گوگل یا همان Ad
فیچر اسنیپت ((Featured snippet
نتایج طبیعی یا ارگانیک گوگل
نتایج جستجوی طبیعی یا ارگانیک در گوگل، لینکهای بدون پرداختی هستند که در صفحه نتایج موتور جستجو یا (SERP) ظاهر میشوند. این نتایج بر اساس عواملی همچون ارتباط با جستجوی کاربر، لینکهای دریافتی، تلاشهای معتبر بهینه سازی موتور جستجو (SEO) و اعتبار هر دامنه میباشد.
نتایج جستجوهای طبیعی گوگل به هیچ عنوان تبلیغات نیست و با نتایج جستجوی ادوردزهای گوگل که با عنوان تبلیغات کلیکی پولی نیز شناخته میشود، فرق دارد و تبلیغ کنندگان به هیچ وجه نمیتوانند نتایج جستجوی طبیعی گوگل را بخرند.
در عوض، استراتژیها و راهکارهایی برای پیاده سازی بهترین استانداردهای سئو در صفحات سایت، که به آن سئوی اخلاقی یا ارگانیک گفته میشود، برای تقویت موقعیت در سرپ گوگل بدون پرداخت هزینه یا متوسل شدن به شیوههای غیر اصولی وجود دارد.
بسته به عبارت جستجو شده، از آنجایی که لینکهای تبلیغات(Ad) در بالای صفحه نتایج قرار دارند، در دستگاههایی با نمایشگر نسبتاً کوچک مانند نوت بوک، تبلت یا گوشی هوشمند، نتایج جستجوی ارگانیک اغلب تنها بخش کوچکی از صفحه را تشکیل میدهند.
عناصر نتایج طبیعی سایت در سرپ
- عنوان صفحه
- آدرس لینک یا URL صفحه
- توضیحات متا (متادسکریپشن)
تبلیغات گوگل یا Ad
Google Ads یا تبلیغات گوگل یک پلتفرم تبلیغاتی به صورت “پرداخت به ازای کلیک” است که متعلق به خود گوگل میباشد و از طرف گوگل اداره میشود. همچنین میتوان گفت بزرگترین و پرکاربردترین شبکه تبلیغات کلیکی آنلاین در جهان میباشد و میلیونها کسب و کار در سطح وب از تبلیغات گوگل برای دستیابی به مشتریان جدید و رسیدن به اهداف فروش، بازاریابی و افزایش درآمد خود استفاده میکنند.
تبلیغ کنندگان و صاحبین کسب و کاری که استفاده از تبلیغات کلیکی گوگل یا Google Ads را انتخاب میکنند، میتوانند کاربران و مشتریان بالقوه خود را در چندین شبکه هدف قرار دهند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید خدمات سئو به بانوی هدف مراجعه کنید.
فیچر اسنیپت
فیچر اسنیپت ها یا Featured Snippet ، قطعههای ویژه و متنهای کوتاهی هستند که در بالای نتایج جستجوی گوگل ظاهر میشوند تا بتوانند با سرعت بیشتری به درخواست کاربر جستجوگر پاسخ دهند. محتوایی که در داخل این قطعه ویژه ظاهر میشود، به طور خودکار از صفحات وب در فهرست گوگل استخراج میشود. انواع متداول Featured Snippet ها شامل تعاریف، جداول، مراحل و لیستها هستند که در ادامه این مطلب به آن پرداخته ایم.
کارت اطلاعات (knowledge card)
کارتهای اطلاعات که در سرپ گوگل ظاهر میشوند به کاربران پاسخی مبتنی بر حقایق فوری با توجه به درخواست و جستجو ارائه میدهند. این باکسها معمولاً حاوی اطلاعات واقعی هستند که گوگل آنها را مفید و مرتبط با عبارت جستجو شده میداند. آنها درست در بالای صفحه نتایج گوگل (SERP) دیده میشوند و اطلاعات آنها ترکیبی از یک نمودار، جدول یا عدد قابل پاسخگویی میباشد.
پنل اطلاعات (Knowledge Panel)
پانلهای اطلاعات گوگل جعبههای اطلاعاتی هستند که وقتی کاربران کلماتی با موضوع (افراد، مکانها یا چیزها) را جستجو میکنند در سمت راست صفحه سرپ گوگل ظاهر میشوند. این پنلها به کاربران کمک میکنند تا یک عکس فوری از اطلاعات واقعی دریافت کنند. اطلاعاتی مثل:
- عنوان و خلاصه ای کوتاه از موضوع
- تصاویر شخص، مکان یا …
- لینک رسانههای اجتماعی و وب سایت رسمی
- لوکیشن مکان در صفحه مپ
- ساعت کاری، تلفن و آدرس…
گوگل این اطلاعات را از سراسر وب جمع آوری کرده است. مثلاً از پایگاههای دادههایی مانند ویکی پدیا، ویکی دیتا، کرانچ بیس و لینکدین.
پک تصاویر(Image Pack)
اگر مدیر یک سایت از ابتدای طراحی بتواند تک تک عکسهای موجود در سایت را به کمک فایل اگزیف سئو بهینه سازی کند، صفحات مختلف آن سایت فارغ از سئوی متنی امکان این را خواهند داشت که با یک عکس بهینه و سئو شده به صفحه اول گوگل بیایند و آن عکس خاص در پک تصاویر صفحه سرپ گوگل که معمولاً در ابتدا یا اواسط صفحه نشان داده میشوند خودنمایی کند.
به خاطر داشته باشید که جدای از سئو کردن عکس که معمولاً از طریق فوتوشاپ صورت میگیرد؛ زیبایی و جذابیت بصری و رنگی آن عکس نیز میتواند به کلیک خوردن آن توسط کاربر در صفحه سرپ کمک ویژه ای کند.
سوالات دیگران (People also ask)
این کادر معمولاً در انتها یا اواسط صفحه سرچ گوگل نمایان میشود و شامل سوالاتی است که کاربران در رابطه با آن عبارت پرسیدهاند و نقل قولهایی از صفحات نتایج جستجو که به آن سوالات پاسخ میدهند.
همه اینها حول کلید واژه ای است که کاربر آنها را قبلاً سرچ کرده به همراه پاسخ کوتاه آنها و با هر بار کلیک کردن روی یکی از سؤالات، علاوه بر اینکه جواب آن ظاهر میشود چند سؤال دیگر نیز به پایین این فهرست اضافه خواهد شد.
In-depth article مقالات عمیق
مقالات عمیق، مقالاتی هستند که به جزئیات زیادی در مورد یک موضوع میپردازند و هر موضوعی که ممکن است برای خواننده آن متن مفید باشد را پوشش میدهند. این مقالات هنگام رتبه بندی کلمات کلیدی، تجربه کاربری مناسبی را ارائه میدهند زیرا تمام اطلاعاتی که کاربر جستجوگر به دنبال آن هست را ارائه میدهند.
اگرچه مقالات عمیق یک موضوع را به طور کامل پوشش میدهند، اما این بدان معنا نیست که چنین مقالاتی حتماً باید بسیار طولانی باشند. اگر بتوان کل یک موضوع را در چند پاراگراف پوشش داد، باز هم میتواند به عنوان محتوای عمیق طبقه بندی میشود.
نوشتن مقالات عمیق برای بهبود تجربه کاربری یک وب سایت مهم است. همچنین به رتبه بندی مقالات سایت در کلمات کلیدی مرتبطشان کمک میکند، زیرا کلمات کلیدی طولانی به طور طبیعی به مقاله اضافه میشوند. مزایای این نوع مقالات میتواند شامل موارد زیر باشد:
نکات مهم در رابطه با مقالات عمیق
1- سیگنالهای بهبود یافته: با برآورده کردن نیت کاربر و ارائه تمام اطلاعاتی که ممکن است کاربر به آنها نیاز داشته باشند، سیگنالهای کاربر در وبسایت شما بهبود مییابد.
2- رتبه بندی سایت برای کلمات کلیدی طولانیتر: با گنجاندن طبیعی همه جنبههای مهم یک موضوع، رتبه بندی برای کلمات کلیدی بلند آسانتر میشود.
3- رتبه بندی بهبود یافته: تولید محتوای بسیار مرتبطی که به جستجوگران اطلاعاتی را که به دنبال آن هستند میدهد، رتبه بندی صفحات را آسانتر از صفحاتی میکند که محتوای خلاصهتری دارد.
4- بک لینکهای بیشتر: مقالات عمیق با کیفیت بالا منابع ارزشمندی هستند که مردم میخواهند به آنها لینک دهند و ساخت بک لینک برای صفحه را آسانتر میکنند.
راه ظاهر شدن در سرپ چیست ؟
دو تاکتیک اصلی برای ظاهر شدن در سرپ صفحه اول گوگل بازاریابی محتوا و ایجاد بک لینک است. با بازاریابی محتوا، شما محتوایی را ایجاد میکنید که هدف آن رتبه بندی مناسب برای یک کلمه کلیدی خاص در صفحه اول گوگل میباشد و به آن صفحه و لینک، رتبههای بالاتر و بهتری برای قرار گرفتن در SERP های گوگل را میدهد. همچنین میتوانید با وب سایتهایی که دارای اعتبار دامنه بالایی هستند سعی کنید تا بک لینکهای زیادی بسازید.
لینکهای سایت (SiteLinks)
اگر صفحه اصلی سایت شما جزو لینکهایی باشد که در نتایج اولیه صفحه سرپ گوگل ظاهر میشود، لینکهای دیگر سایت شما نیز در صورت داشتن سات مپ و اسکیمای مناسب میتواند در همان قسمت از صفحه سرپ نمایان شود و به این ترتیب سایت شما میتواند چندین لینک را در سرپ گوگل به نمایش بگذارد.
ویدیو
گاهی اوقات در کنار نتایج طبیعی و سایر اجزا، لینک، یک یا چند ویدیو نیز در ابعاد کوچک و انگشتی در صفحه اول سرپ گوگل دیده میشود. البته اکثر این نتایج از یوتیوب و یا در سرچ فارسی از سایت آپارات میباشند اما گاهی اوقات میتوانند از سایت کسب و کارهای دیگر نیز باشند.
شما به منظور بالا رفتن شانس دیده شدن سایتتان در این قسمت میتوانید با ساخت یک اکانت آپارات ویدیوهای مربوط به سایتتان را در آپارات قرار داده و لینک آنها را در وبسایتتان بارگزاری نمایید.
توییت
اگر در رابطه با کلمه کلیدی شما توییتهای پربازدیدی وجود داشته باشد، به احتمال خیلی زیاد در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل یا همان سرپ نمایش داده میشود. لینک مربوط به توییتر متصل به وبسایت شما خواهد بود و کاربر را مستقیماً به صفحه کاربری شما در توییتر هدایت میکند. اما قطعاً نام و برند و آدرس سایت شما دیده خواهد شد که خود میتواند یک تبلیغ عالی برای دیده شدن باشد.
پک محلی (Local Pack)
Google Map Pack یا Google Local Map Pack قسمت برجسته ای در نتایج جستجوی محلی گوگل میباشد که فهرستهای محلی با رتبه برتر را با توجه مکان جغرافیایی خود شما یا مکان جستجویتان نشان میدهد.
در local Pack، کسب و کارها در کنار موقعیت جغرافیاییشان، اطلاعات تماس، ساعات کاری و سایر اطلاعات مفیدشان فهرست شدهاند. کاربران میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن کسب و کار یا شرکت، با شماره اش تماس بگیرند، یا Google Maps Navigator را به مکان فیزیکی آن کسب و کار ببرند و روی فهرستش کلیک کنند.
بسته تیزر محلی
تیزر محلی شبیه به بسته یا پک محلی است اما هیچ پیوندی به وب سایت یا مسیرها نخواهد داشت. در جای این تیزرها یک تصویر وجود دارد و به صورت باکسهای سه تایی نمایش داده میشوند و اطلاعاتشان غالباً مربوط به جاهای عمومی، تفریح گاهها، هتلها، رستورانها و کافی شاپها میباشد و اطلاعاتی مثل قیمت، موقعیت مکانی، ساعت کاری و… نیز میتواند در آنها نمایش داده شود.
Shopping Results نتایج خرید
نتایج خرید یکی از قسمتهای تبلیغاتی در سرپ گوگل میباشد و مدیران سایتها با پرداخت هزینه میتوانند همچون تبلیغات کلیکی این جایگاه را از آن خود کنند. مثلاً اگر شما در سایت خود فروش صندلی دارید، با خرید جایگاه تبلیغاتی shopping result گوگل، کاربر میتواند شما را در بهترین صفحه سرپ گوگل با عکس محصول، ویژگیها و اطلاعات قیمتی محصولتان ببیند.
با کلیک بر روی آنها، کاربر به طور مستقیم وارد صفحه خرید وب سایت شما میشود و شما به همین سادگی میتوانید کاربر را قانع کنید تا از لینکهای دیگر بازدید نکند و مستقیماً خرید خود را از صفحه و درگاه شما انجام دهد.
کاری که “بانوی هدف” برای شما انجام میدهد
ما در گروه دیجیتال مارکتینگ بانوی با هدف نمایش حرفه ای کسب و کار شما در بستر اینترنت کلیه امور سئو، تولید محتوا، دیجیتال مارکتینگ، پرفورمنس مارکتینگ و … را برای انجام میدهیم و از تمامی ابزارها در جهت استفاده و بازخورد بهتر و قویتر شما در گوگل استفاده کرده و توان تیم فروش و تیم محصول شما را نیز ارزیابی میکنیم.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از آخرین اخبار پیج اینستاگرام بانوی هدف را دنبال کنید
نتیجه گیری
صفحه سرپ به همان صفحه نتایج جستجوی گوگل گفته میشود که امروزه شامل قسمتهای مختلفی میباشد. به غیر از لینکها و قسمتهای پولی و تبلیغاتی این صفحات، مابقی قسمتها که بخش عمده آنها را تشکیل میدهند سکشنهایی هستند که صاحبین کسب و کارها و مدیران وبسایت ها در سرتاسر جهان قصد ورود و رشد طبیعی در آنها را دارند.
در واقع هدف اصلی و نهایی سئو و بهینه سازی هر وبسایتی ورود به صفحه سرپ اول گوگل میباشد و حتی رقابت بعدیشان میتواند بر سر قرار گرفتن در سه لینک ابتدایی (غیر تبلیغاتی) این صفحه باشد.
اگر به این مطلب علاقهمندید مقاله ابزار کلمات کلیدی گوگل را از دست ندهید.
سوالات متداول
تفاوت بین سئو و سرپ چیست؟ serp مخفف چیست ؟
SEO مخفف عبارت Search Engine Optimisation است، در حالی که SERP مخفف عبارت Search Engine Results Page است.
یک نمونه از سرپ چیست؟
به عنوان مثال “ویژگیهای SERP” عناصری هستند که در صفحه نتایج موتور جستجوی گوگل ظاهر میشوند. نمونههای رایج “ویژگیهای SERP” عبارتند از: کارتهای اطلاعات، پنلهای دانش، چرخ فلکهای ویدیویی و بستههای تصویر.